happy!



image description  /Mimmi ;)



Utvärdering- Nathe loose rings soft port



Har ju som sagt testat Nathe loose rings soft port bettet med tungfrihet.

Det problemet jag har med lilleman är att han är väldigt kännslig i munnen, ett 3 delat bett är för skarpt för honom. Han gapar också väldigt mycket och det funkar inte att "stänga igen" munnen med nosgrimmor för då blir han bara frustrerad och arg för att han inte kan gapa som han vill, därför rider jag med engelsk nosgrimma så han inte blir arg och frustrerad.
Dock vill jag ju inte att han ska gapa då jag förlorar stödet i handen varje gång han gapar och det är otroligt störande!
Vi har hört väldigt bra saker om Nathe bettet och tyckte att det var värt att testa det.

Jag upplevde att lilleman tog väldigt bra stöd på Nathe bettet. Han gapade inte alls lika mycket och jag kunde behålla ett jämt och härligt stöd i handen, precis det som jag var ute efter!
Kommer även prova att hoppa på det på måndag för tränare.

Självklart är det inget mirakelbett som får honom att sluta gapa helt då jag tror att han alltid kommer gapa, mer eller mindre då det blivit lite som ett tix men det blev betydligt bättre efter att jag bara använt det 2 gånger så tror absolut att det kan funka riktigt bra!



/hanna



Lilleman-Dagens ridpass



Red ju som jag skrev innan med bommar idag. La ut 2 galloppbommar med 16 m mellan och rullade runt på dom en hel del gånger.

Varierade bom-arbetet med att jobba med lite öppnor/slutor och volter för att få honom att sätta under sig ordentligt och jobba bakifrån och fram till handen.
Han gick fint hela passet men mot slutet gick han så jäääkla fint! han trampade på så jäkla bra och var så mjuk och fin! ville verkligen inte sluta rida, kunde nog suttit där förevigt.

Hade det nya bettet idag också men tänkte utvärdera det i ett annat inlägg lite senare!

/Hanna



Hine - dagen ridpass



Hine var grymt duktig idag med! Men ridningen blev tyvärr inte exakt som planerat.. Jag red i det stora ridhuset ist och red bara igen LA:P1 för att det var så många i ridhuset. Men P1 gjorde han verkligen JÄTTE bra, Jag red fram så som att arbeta honom i låg form och bara gå på, sedan plocka upp honom mera och mera tillslut till tävlingsform eller vad man säger i både trav och galopp. Sedan får han skritta i 4-5 min och sen börja vi med öppna, sluta, förvänd sluta, skänkelvikningar mm. Han var verkligen mjuk och var på BRA humör! I P1 är det enkla byten också och vi har inte varit så säkra på dem men idag gjorde han dem klockrena! grym ponny säger jag bara! <3
Imorgon ska Hine skrittas på asfalten i 30-40 min.
Har inte hunnit uppdatera så mycket idag för jag cyklade direkt till stallet efter skolan och kom precis hem typ sorry!
/Mimmi

love ya!



Förlåt!



Hej alla fina! Förlåt för att jag inte skrev något i morse, jag försov mig och hade ganska brottom sen. Men just nu sitter jag i skolan och har lunch, nästa lektion är matte.. Bläää!
Hine ska ridas i lilla ridhuset, vi ska rida igenom LA:4 och LA:P1, vi ska göra dem perfekta idag!
Jag cyklar direkt till stallet efter skolan så uppdaterar mera hur Hine gick och så ikväll.
/Mimmi



Godmorgon godingar!



Hoppas allt är bra med er!

Jag är tröttast i världen men piggnar väl till snart.

Idag tänkte jag ta tag i mitt rum och storstäda det, är så jääkla stökigt! Tänkte även städa lite i resten av huset också, duktig dotter! ;)

I eftermiddag ska lilleman trimmas i ridhuset med lite bommar och jag kommer använda det nya bettet så ska försöka utverdera det bättre idag.

Vad har ni för planer idag? :D

/Hanna




livet är för kort för att låta tiden rinna.



Går ännu en kväll och lägger mig med ett stort leende på läpparna, livet är bra just nu!

Godnatt godingar, vi hörs imorgon! ♥




min gosiga säng väntar..



Nu ska jag nog lägga mig i sängen och plugga lite till osv..! sov gott alla puss :)
/mimmi



Hine - dagens ridpass



Hine skötte sig bra idag! Han var pigg och glad och ville verkligen göra sitt bästa! Som jag sa innan så konditionstränades han på fältet och jag fick en fråga om hur jag gjorde det. Jo vi Har ett ganska stort fällt som är helt okej att rida på. Iaf så skritta jag fram honom först i en kvart sedan travar jag honom så han blir mjuk och lika dant i galopp. Sedan får han skritta i några minuter och sen börjar konditionsträningen. Jag Tränar hans kondition så som att galoppera i ökad galopp ta tillbaka och öka igen, att galoppera så är både lydning och kondition! Och i slutet så ska han galoppera fort två länger utan att ta tillbaka. Ridpassset tar ca en timme och är kul både för mig och för honom! Hoppas jag svarade så att du förstod :) love my ponny<3
/Mimmi





Syns designen?



Märkte nyss att vår nya design inte syns när man går in på bloggen från explorer eller google chrome.

Är designen helt rosa just nu när du kollar? tryck då på F5 så får du se vår nya,jättefina design! :D

/Hanna



Lilleman-Dagensridpass



Gallopparbetade honom på Fältet idag. Han var lite jobbig överlag idag, ville inte jobba riktigt fullt ut, va lite lat och försökte komma undan men mot slutet, efter ca 15 min gallopp gick han helt ok.
Avsluatde med att skrittjobba honom i ca 15 min för att få honom och släppa lite till och slappna av ordentligt.

Testade det nya bettet jag skrev om igår också. Den upplevelse jag fick av det idag var att det funkade lika bra som dom två andra betten jag varierar med, fick ingen "wow" känsla av det idag men eftersom han var lite jobbig överlag idag och det var första gången jag använde det känner jag inte att jag kan utverdera det mera.

Imorgon ska han gå lite bomjobb i ridhuset och tänkte använda bettet då med så efter det kan jag garanterat utverdera det bättre!

/Hanna




Look alike



Mimmi skrev ju häromdagen att vi två är väldigt lika, något ni nog inte viste att Mimmis nuvarande D-ponny Hine och min förra D-ponny Braveheart också är galet lika både till utseende och humör!


Hine


Min förra D-ponny Braveheart


Visst är dom lika?


/Hanna



home from school



Hemma från skolan nu, sprang 4 km på 10 min, ganska nöjd faktiskt! Denna dagen har väl varit bättre än igår men fortfarande inte bra.. Vill att allt som vara som innan bara! Men det löser väl sig hoppas jag.
Hine ska konditions tränas på fältet idag så ska snart sticka till stallet snart tänkte jag :) Ska bara plugga lite först också! uppdatering om hur Hine gick idag kommer ikväll Ha det bra så länge puss på er! <3

/Mimmi



ny bloggdesign!



Hej everybody! Som ni ser så har vi ny bloggdesign! Tack min fina vän Elsa Glans för denna as grymma designen! <3



Ryttare, idrottare?



Vi som rider och utövar denna sport får hela tiden kämpa för att få omgivningen att räkna ridsporten till just en sport och oss ryttare till idrottare. Och det är rätt att vi står upp för oss själva, för ridning är en sport och vi ryttare är idrottare.

Men när ska vi börja visa oss själva och omgivningen att vi behandlar oss som idrottare också? för det är i mina ögon fel att hävda att man är en idrottare när man inte behandlar sig själv som en för då kan man ju inte i nästa andertag förvänta sig att någon annan ska behandla en som det, am i right?

Vi ryttare tar inte hand om våra kroppar så som andra idrottare gör och det är tråkigt att se, med tanke på att vi är lika mycket idrottare som tex fotbollspelare.

Jag såg flera exempel på detta bara nu senast när jag var iväg och tävlade. Ett flertal ryttare slänger då i sig en 33cl cola och röker en cigg precis innan dom sätter sig på hästen och rider in på framridningen.
Hade en fotbollspelare sagt till sin tränare 10 min innan en match börjar eller i halvlek att han/hon bara skulle ta en cola och röka  innan matchen börjar kan jag garantera er om att den spelaren inte hade spelat mer den dagen!

Det är likandant under stora meeting på storhäst är det alltid en ryttarfest där det självklart säljs alkohol. Föräldrar och barn kan alltså sitta uppe till 4-5 på morgonen och supa för att sedan gå upp 3 timar senare och tävla och tanken är väl då att man ska kunna prestera till max vlket inte går efter 3 timmars sömn och en vinflaska.
Detta uppmuntrar alltså tävlingsarrangörerna till, omedvetet eller medvetet det vet jag inte men dom uppmuntrar till det och det är fel.
Missförstå mig inte nu, jag älskar att festa men jag tycker inte det hör hemma på en tävlingsplats, verkligen inte. och det står jag för även om jag vet att vissa inte tycker att det spelar någon roll.

Med detta ville jag säga att jag faktiskt kan förstå när människor inte tycker vi är idrottare för vi tar inte hand om våra kroppar som en idrottare borde och som dom idrottare vi faktiskt är.

Så nästa gång innan du  som känner dig träffad hoppar upp på hästryggen, ta en flaska vatten och en banan istället, det både är och ser bättre ut ;)

/Hanna



Onsdag 30/5



Godmorgon på er, hoppas allt är bra!

Jag sitter just nu och lyssnar på lite go musik, är så jäääkla glad!

Ska cykla iväg till skolan om någon timme sen beger jag mig direkt ut till stallet så är inte hemma förän i eftermiddag men ska försöka uppdatera så gott jag kan under dagen!

Ha det bäst! puss♥

/Hanna



Godmorgon finisar!



Nu är det en ny dag som ska bli bättre än den igår tänkte jag! Första lektion har jag matte måste ta tag i matten nu fick precis godkänt på provet.. Har iaf bestämt att jag inte ska få så dåliga resultat på något prov till!
Just nu sitter jag och äter frukost och spelar Justin bibers nya låt det är så sjukt bra, brukar verkligen inte lyssna på hans låtar men denna är så goood! (turn to you).
Idag ska Hine konditions tränas på fältet, han brukar tycka det är skit kul så han kommer nog vara glad! Men det är han verkligen värd! <3

Nu ska jag göra mig i ordning så ha det så bra så länge finisar! <3

/Mimmi




Bra dag!



Har haft en riktigt bra dag och har faktiskt fått riktigt mycket gjort!

Tänkte ju först spenderat hela eftermiddagen i soffan och bara myst men bestämmde mig för att bara spendera halva där (haha) och sen få lite viktiga saker gjort, ringde blandannat några samtal om lite sommarjobb, mailade lite bilder och pluggade lite. Det är jobbigt när man gör det men jääääkla vad nöjd man är med sig själv när allt är gjort ;)

Nu ska jag strax krypa ner i min sköna säng med världens största leende på läpparna!
Godnatt goa bloggläsare ♥ vi hörs imorgon!

/Hanna




Hine - dagens träning



Hine gick super på träningen idag! Vi tränade mycket skolor som jag sa och enkla byten, han var verkligen JÄTTE fin idag! Det går verkligen jätte bra med honom nu, de senaste tävlingarna har han gått super och fått placeringar, och de senaste träningarna har han också gått super! blir så stolt över honom, Han är verkligen duktig nu! grym ponny asså! <3

På torsdag ska jag in i ridhuset och träna program, tänkte rida igenom LA:4 och LA:P1, känns verkligen som att det kommer att funka!

Jag gjorde denna eftermiddagen/kvällen bra ändå, även att hela skoldagen va åt.. hoppas allt löser sig imorgon iaf, jag älskar mina fina vänner ni är verkligen grymma! <3

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen plugga lite till, sovmorgon imorgon med, chill! Ha det så bra så länge puss <3





Nytt bett



Fick hem ett nytt bett till Lilleman idag. Han är väldigt kännslig i munnen och gapar väldigt mycket, så vi försöker hitta några bett som han verkligen trivs med, ju mildare det är desto bättre trivs han och desto mer slappnar han av!

Just nu rider jag på Nova bett med gummiringar och på det italienska bettet som heter Poponcini (silikonklätt) Han funkar väldigt bra på båda dessa men jag gillar att variera mellan bett och tycker då att 3 olika är lagom att variera mellan.

Det bettet jag fick hem idag är ett Nathe loose rings soft port med tungfrihet, det ska tydligen vara bra för hästar med kännsliga munnar och jag har hört väldigt bra saker om det så det är helt klart värt att testa det och se hur det funkar!

Såhär ser det ut:


Tänkte testa det imorgon när jag rider så berättar då hur han känndes på det och hur jag tyckte det funkade!

/Hanna




Lilleman- dagens ridpass



Eftersom han gick en tuff träning igår joggade jag honom lite lätt i skogen i ca 30 min och han kändes mjuk i kroppen och lätt och fin i steget så tror inte han hade någon träningsverk, skönt!

Tog med mig en fin vän ut också, supermysigt!


Min fina vän och hennes ponny :)






/Hanna




Läskigt Lika!



Tänkte bara berätta att jag och Hanna är grymt lika! Det är typ sjukt asså! Vi tänker exakt lika dant om allt verkligen allt! Prestationskrav, självförtroende och aa listan blir lång.. Haha tänkte bara att ni skulle få veta det :)
/Mimmi




Plugg, plugg och plugg



Pluggar spanska lite nu och snart cyklar jag till min fina stjärna puss så länge på er!
/Mimmi




Bad daaaay



Hej på er alla, idag har varit en kass dag kan jag ju bara säga! kallt som fan, bråk bråk och bråk..tråkigt!
Men tar nya tag det är en dag imorgon med!
Hine ska tränas för madde idag i lilla ridhuset, vet inte ännu vad vi kommer att träna på men tror det blir skolor och sånt och det är Hine grym på! Jag skriver om hur det gick och sånt när jag kommer hem.
Ska försöka göra denna bad day till en bra eftermiddag/kväll ist. Hopps erna dag har varit bra!
Ha det bra så länge så hörs vi ;D
/Mimmi



Myser



Myser just nu framför One tree hill (världens bästa serie!!!!!) och äter rabarberpaj och jordgubbar. Tänkte cykla ut till stallet om några timmar och rida min fina häst.

vi hörs lite senare, puss

/Hanna




Tisdag 29/5



Godmorgon på er, hoppas allt är bra med er! :D

Jag sitter just nu och äter frkost med lite go musik i högtalana, idag är jag glad!

Idag händer det faktiskt inte sådär jättemycket, går i skolan till runt 11.30 tror jag och sen lite senare i eftermiddag ska jag ut till stallet och skritta och jogga min fina häst lite.
Rätt skönt med sånna här dagar iband faktiskt, att bara kunna komma hem och sätta igång någon bra film eller serie och bara ta det lungt några timmar!

Nej måste jag sätta fart, ni får ha en jättebra dag så hörs vi! ♥




Uppe tidigt



Tisdag,Vi börjar tidigt men första lektionen är idrott och det är naajs! Skulle på någon vårkonsert idag på mentorstimmen och det är ganska chill, skriver mer sen om hur hine ska ridas hinner inte det nu men ha en bra dag så länge puss

/Mimmi




Lilleman- hoppträning



Idag var det som sagt träning för Björne.

som vanligt var på hans träningar var det mycket hunder, många språng och långa banor.

Lilleman kändes väldigt pigg och glad redan från början och var väldigt fin på framridningen.
 
Vi hoppade sen en hel del övningar med lite serier, bom innan och efter hinder och cavaletti och avslutade sedan med en lång bana på ca 120-125 med ca 15 språng.
Han var väldigt fin i sprången idag och hoppade helt otroligt bra! dock var min ridning inte hundra i början och då tar han självklart tillfället i akt 2 gånger att stanna och komma undan, men överlag kändes det väldigt bra och jag kom till ridning väldigt snabbt igen och sista banan kändes riktigt riktigt bra! 

/Hanna



Bilderna <3



<3
/Mimmi



HOME



Nu är jag hemma från stallet och sitter och kollar på lite bilder, tog några bilder med mobilen för jag glömde kameran så dem blev ju inte jätte fina men men.. dom kommer iaf snart ska bara äta lite först är dööö hungrig.
Hine gick helt okej idag, han hade lite dålig bjudning i början men efter första galoppen kom bakbenen igång. Vi mjukade bara lite idag, lite serpentiner och stora volter i låg form i trav och galopp. Han skötte sig helt okej ändå. Red men min fina kusin Linnea (det kommer bilder på henne med).
Som sagt bilderna kommer om en stund ska bara äta puss ;)
/Mimmi

Mongosar hehe



To the stable



Såhäääär skönt med första doppet idag lite kallt i början men tvingade mig i! Precis kommit hem nu och ska cykla till stallet för att rida min fina ponnie. Om jag hinner kommer jag även att fota honom idag.
Som jag sa innan ska han ridas lungt idag efter massagen igår och såhär kommer Hines vecka se ut:
Måndag: Ridas i låg form på ängen lite trav, lite galopp.
Tisadag: träning för Madde.
Onsdag: Konditionsträning på ängen.
Torsdag: Träna program i lilla ridhuset
Fredag: skrittas på asfalten i 30-40 min.
Lördag: Inget arbeta alls utan bara ha bjudningen, uppe på ängen.
Söndag: Ev hoppa en övning.


/Mimmi
Här är lite bilder från havet :)



Första doppet i havet = sommar! <3



Nu sticker vi och badar i havet för första gången i år! Wihooooo :D
/Mimmi




hemtenta och fint väder



Sitter just nu och skriver på en historia tenta som ska vara klar till imorgon, kommer just nu ingen stans typ men har några timmar på mig innan tränigen börjar så det löser sig nog!

Ska förövrigt försöka hitta någon som kan filma träningen ikväll, gör jag det kommer den självklart upp här sen!

Nu ska jag återgå till Berlinmuren, FN och judeförintelsen. Hoppas ni har någor roligare för er!

Vi hörs lite senare.


Får verkligen inte nog av denna bilden! världens vackraste ♥

/Hanna



planering v 22-Lilleman



Såhär kommer Lillemans vecka se ut, kan självklart bli lite ändringar men i det stora hela blir det så här!

Måndag: Hoppträning för björne

Tisdag: 20 minuters skritt på asfalt+ jogga på fält

Onsdag: Gallopparbete i skogen

Torsdag: trimma i ridhuset med bommar

Fredag: Vila/promenad

Lördag: intervallträning i skogen eller ridhuser

Söndag: 20 minuters skritt på asfalt+ bus i skog och på fält

/Hanna



rörigt och tankspritt.



Ridsporten måste vara den sporten där det förekommer absolut mest avensjuka, den sport där du får status utifrån hur högt och brett du hoppar, hur mycket din ponny/häst kostade, vad du får för resultat på tävlingar och hur stor dina föräldrars plånbok är.

Jag har nog alltid förstått detta igentligen men på något sett blundat för det och vägrat se det då jag själv inte är sån. Jag skulle aldrig för mitt liv dömma någon efter resultat på en tävling eller på vad dom har för ponny eller hur stor plånbok deras föräldrar har osv.

Jag förstår mig inte på människor som missunnar andra människor framgång och lycka, eller "skrattar" åt den som inte står högst upp på prispallen, jag gör verkligen inte det. Det är så otroligt kul när det går bra för andra. Framgång föder framgång!

Bara för att det går jättebra för stina betyder ju inte det automatiskt att det kommer gå jättedåligt för dig? och bara för att det går dåligt för stina betyder det inte automatiskt att det kommer gå jättebra för dig.
Man kan aldrig förlita sig på och rida utifrån någon annans resultat!

Jag märkte själv av detta beteende igår efter jag hade vägrat ut mig. Vissa, abslolut inte alla! behandlade mig som om jag var pestsmittad, dom undvek att möta min blick och mötte dom mot all förmodan min blick eller gick förbi mig fick jag ett "prata inte med mig för då schäms jag för du är inte bra nog" leende tillbaka.
"Alla vill känna en vinnare men ingen vill kännas vid en förlorare" right?

Jag säger inte att alla gör såhär eller gjorde såhär mot mig igår! det finns Faktiskt människor som stöttar en oavsett vad och tycker om en endå, trots att man kanske inte är bäst i världen, men tyvärr är dessa människor för få!

Jag är så sjukt jäkla trött på detta beteende och skulle kunna spy på de människor som beter sig såhär!

Det som skrämmer mig mest är att de människorna som beter sig såhär faktiskt lever på känslan de får ut när det ser sin största motståndare misslyckas. De älskar känslan av att trycka ner någon som kanske redan är ledsen och besviken ännu länge ner under marken. dom älskar det och det skrämmer mig något otroligt!

Med det här säger jag absolut inte att man ska vara glad och stolt över sig själv när man lyckas, för det ska man. Men på ett ödmjukt sett, för det är dom som i slutänden kommer någonstans. För beter man sig illa kommer det alltid tillbaka och biter en i ryggen en vacker dag, det är jag helt övertygad om!

/Hanna




skoooola



Nu drar jag till skolan kommer hem runt 3 typ. Ska fota Hine idag med så det kommer massa bilder ikväll så håll utkik!  Ha det bra så länge puss!
/Mimmi



Stjärnan <3






Godmorgon everybody!



Säger bara en sak , SOVMORGON är det bästa som finns! Ligger just nu i sängen och läser lite bloggar, skönt! Har bara tre lektioner idag chill!
Idag ska Hine ridas lugnt i lågform uppe på ängen.Får inte rida fullt ut än efter massagen igår. Men det blir lite trav och galopp i låg form :)
Nu ska jag försöka stiga upp och äta lite frukost Ha en bra dag alla!
/Mimmi




Godmorgon!



Godmorgon, hoppas allt är bra med er :D

Jag ska bege mig till skollan om en liten stund.
Ikväll tränas Lilleman för Björne men innan dess ska en hemtenta skrivas i Historian, det är det allra sista seriösa arbete vi gör i 1an, så jäkla skönt!!

Vi hörs under dagen! puss.



/Hanna



Godnatt ♥







/Hanna




beach 2012



Nu har jag varit ute och sprungit med clara, så grymt skönt! Känner sig så duktig nu, skönt att komma ut och rensa tankarna! Nu ska jag duscha och kolla på änglavakt, sovmorgon imorgon till halv 11! :))))
Var ute och gav Hine mat också, my star <3
/Mimmi



Lilleman- dagens ridpass



Släppte på pressen helt idag och var ute i skogen och på fält och bara busade och galloperade, så jäkla mysigt verkligen och framförallt bra. Jag är världens kontrollfreak när det gäller våra ridpass och får dåligt samvete så fort jag inte är stenseriös, både på gott och ont.

Det var iallafall en riktigt bra utmaning att faktiskt tvinga mig själv att släppa allt och bara låta honom busa och mocka runt på fältet en stund och fan vad kul vi hade!
Red runt med världens stösta leende och skrattade så jag fick ont i magen åt honom, han är så jäkla söt när han sätter igång med sitt bus.

 Älskade häst♥

/Hanna



Mongos



Nu är hon konfirmerad den lilla ungen puss
/Mimmi ;)




Fuck kärlek.






Konfirmation now



Massören sa att Hine var jättefin! Han hade en knut uppe vid korset typ men den tryckte hon ut. Det är så skönt att veta att han är bra och inte har ont någon stans! Love My star <3

Nu drar vi på konfirmation för min fina kusin, ha det så bra så länge pusss
/Mimmi




have i told u lately how much i love u?







Morsdag



Grattis alla mammor på morsdag!
Hoppas ni får en jättebra dag ♥

/Hanna



Godmorgon alla!



Bara jag som är sjuukt trött? Men det är ju inte så ovanligt jag är alltid morgon trött och morgon sur.. Lite jobbigt ibland faktiskt.. Hehe ;)


Idag ska Hine vila, massören kommer runt 11 så idag ska han få massage!

Vid 2 drar vi på konfirmation för min kusin, Ha det bra så länge puss alla!
/Mimmi




Loreen!



Kom igen nu Sverige! Loreen du vinner detta jag bara vet det! :DD

/mimmi




Esc



Myser just nu framför Esc med en fin vän, vi båda har tävlat idag och är ap trötta så vi somnar nog snart båda två,haha 😜        Hoppas ni har en riktigt bra kväll sötisar, vi hörs imon! Puss
/Hanna



Go Sweden






Happy!



YES! Snart är det sommarlov och känner på mig att denna sommaren kommer bli bäst!ridläger, Falsterbo där min tränare kommer att rida!, NF SM i vetlanda, träningar och massa sol ,bad, grilla och mysa med kompisar och träffa alla min fina vänner som jag oftast inte hinner träffa så mycket! Så härligt! Jag ÄLSKAR sommaren!
Åh längtar som in i.. och detta är sista veckan som vi har lektioner i 80 korridoren för dom ska typ göra om där och vi har typ alla våra lektioner där så nu blir det typ inte så många utan mest spela vollyboll och kolla på film och sånt chill" wopaa! + att Hine ska snart få en ny sadel till och det är typ as nice, vi fick en för några månader sedan men den passar på hine men jag tycker lixom inte om den så om någon vecka ska vi till sadelutprovaren och en ny sadel till!
Love life säger jag bara!

Lev livet idag, imorgon kan det vara försent!

/Mimmi



Uteslutna



Som ni ser i rubriken vägrade vi ut oss i 110 cm idag.
Han var väldigt fin på framhoppningen, han tog för sig och hoppade stort och luftigt så där är jag riktigt nöjd.

Sen kommer vi in på banan, underlaget var gräs och jag känner direkt när jag börjar gallopera runt att det är lite halt och att lilleman blir osäker och då börjar jag direkt överanalysera och blir lite osäker själv istället för att övertyga honom om att det är okej vilket leder till att han blir ännu osäkrare. Det blev en ond cirkel helt enkelt och vi vägrade ut oss.

Eftersom det kändes som det gjorde i 110 cm kändes det väldigt onödigt att gå in 120 cm då vi inte har jättemycket rutin i den klassen tillsammans och vi hade antagligen bara varit ännu mer osäkra i den klassen, så mitt beslut kändes helt rätt!

Det va riktigt tråkigt att det gick som det gick då banorna idag va riktigt roliga och inte helt lätta, perfekta banor för mig och lilleman.

Men men, vi tar med oss det bra och lägger det dåliga bakom oss och laddar om inför nästa tävling!
/Hanna



everybody fall down sometimes



Gick riktigt dåligt idag så hoppade bara en klass, kändes ingen mening att gå in i 120 när det inte kändes bra så strök mig.
Berättar allt sen, hur det kändes och vad som hände, för nu måste jag duscha!
/Hanna



gör som Hanna, 5 saker du inte visste om mig.



  • Jag älskar godis
  • jag suger på matte
  • ibland har jag för höga krav på mig själv
  • jag älskar att rida många hästar på en dag
  • min skorstorlek är 38
/Mimmi



HOME



tjooo, hemma nu. Har krattat på en stig i skogen i 3 timmar har värsta blåsorna på händerna nu ;( Vi gjorde en ny runda i skogen och fick typ göra stigen ren från pinna och sån skit..Men jaja nu har jag iallafall en ny runda att rida! :)
Hine skrittades på asfalten idag i typ 30 min, det ända jag krävade av honom idag var att han skulle skritta på så att han fick sträcka ut ordentligt. Han skötte sig men drog iväg 2 gånger men jaja.. HAHA
Glömde skriva att jag håller alla tummarna för Hanna idag! Ni är bäst glöm inte det!
Nu ska jag ut och springa ha det bra så länge puss!
/Mimmi
looove <3  



5 saker du inte visste om mig



  • Jag är beroende av One Tree Hill
  • Jag krossade armbågen i 3:an när jag trillade av min shettis när han stog still
  • Jag är världens största tidsoptimist, kommer nästan alltid försent
  • Jag ÄLSKAR kladdkaka
  • Jag har en hund

/Hanna




glöm inte...



Att ni kan gölja oss här idag under tävlingen!
vi startar 110 cm avd A och 120 cm avd B.



Trött!



Nu är jag tyvärr vaken.. Ska och städa i stallet sedan ska jag rida Hine på asfalten idag efter träningen igår. Uppdaterar mera när jag kommer hem, Ha en bra dag allihopa!

/Mimmi :)




Drar och tävlar!




/Hanna



med dethär säger jag godnatt!




/Hanna



Till Hine



Tror faktiskt jag ska beställa detta till Hine, Han är ju helsvart och han skulle verkligen lysa upp med detta!
/Mimmi





Äntligen hemma!



Åkte hemmifrån lite efter 4 i eftermiddags och kom hem nu, har badat benen på min fina och sen jobbat i tre timmar, har hopplektioner varje fredag och idag plågade jag faktiskt mimmi en stund med lite bommar och hinder och tror faktiskt hon tycker det va riktigt kul! ;)

Sitter just nu och laddar inför imon med ben & jerrys och ska strax sätta igång några avsnitt one tree hill innan jag går och lägger mig. mys!

/ Hanna




träning - Hine



Hine hoppades för Hanna idag, han var sjukt fin! Vi hoppade studs,murar mm. Han hoppade sjukt fint idag, bara jag rider rätt ända fram till hindret så kommer han perfekt på det. Imorgon ska Hine skrittas på asfalten i 30-40 min och så är det städdag i stallet.
Min dag har iallafall varit grymt bra! Hoppas eran också varit det!

/Mimmi :)

Fina ponny <3



solen in my <3



Drar ut och solar innan jag sticker till min fina ponny ;)
/Mimmi :)



Bilder från frosta.







 


/ Hanna



home- helg!



äntligen är det helg! så himla skönt! Som jag sa tidigare så ska hine hoppas idag så tänkte snart dra till stallet.Hine ska ridas i skogen imorgon och på söndag ska han vila och få massage :) I helgen är det  städdag i stallet  och på söndag ska min kusin konfemeras.
/Mimmi

här kommer lite bilder från lindö idag :)



Lilleman-Dagensridpass



Trimmade ju som jag skrev innan igenom honom inför tävlingen imorgon.
Gjorde mycket tempoväxlingar för att kolla gas och broms  samt lite skänkelvikningar, öppnor och slutor osv för att få honom elastisk och mjuk.

Han var riktigt fin redan från början så avslutade ganska snabbt då jag inte vill att han ska ha träningsverk imorgon!




i hagen imorse
/Hanna



Lindö



Var faktiskt ganska mysigt här på lindö.  Kollade typ inte på några fåglar utan solade och fikade mest myyusssiiigggt! Bilder kommer sen puss :))
/mimmi



godmorgon



Är gaaaaanska trött faktiskt, men jag får väl stå ut för sen är det ju helg!
Min dag ser ut så som att nu på morgonen ska vi med buss till någon ö och kolla på fåglar.. jättekul haha, sen slutar vi runt 2
Idag ska Hine hoppas, tänkte att han skulle få det lite roligt idag.
Och i kväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra tror det blir att vara hemma med familjen.
Ha en bra dag! puss :)
/Mimmi



uppe tiiiiidigt!



Godmorgon hoppas allt är bra med er :D

Jag är ap-trött! är inte van vid att vara uppe såhär tidigt, haha!
Ska iallafall bege mig ut till stallet nu och trimma igenom min fina inför imorgon samt putsa och packa det sista innan skolan börjar.

Vi hörs under dagen, puss!
/ Hanna



plugg..



Nu ska jag försöka att ta tag i pluggandet.. sen ska jag Sova! Men Jag uppdaterar imorgon på morgonen om hur min dag kommer att se ut imorgon. Kan ju säga att förmiddagen inte kommer bli så rolig..  Puss & godnatt :)
/Mimmi



New in



Fick hem ett litet paket från Hööks idag med lite bra och ha saker :D

Denna fina tröja låg i paketet, kommer användas flitigt!
 
 

fick även hem två st sadelgjordsförlängare och en grimma+flyweil.

Tack världens bästa mamma
/Hanna



Tävlings-fix



Jag har en riktigt stressig dag imorgon, går i skolan länge och jobbar sen på kvällen och som jag skrev igår tävlar jag ju på lördag.

Fick därför börja med tävlings-fixet redan idag, då det inte finns en chans att jag hinner fixa allt imorgon.

Ställde mig iallafall och putsade det mesta som ska putsas inför lördag och packade även ihop lite täcken och schabrak! Jag tycker det är riktigt kul och packa inför tävling och jag tycker att framförallt putsningen är så jäkla viktig! både till vardags och innan tävling, framförallt för att lädret ska hålla men även för att det ser himla ofräscht ut att ha smutsig och oputsad utrustning, big no!

Hur ofta putsar ni er utrustning?- jag försöker att iallafall putsa minst 3 gånger i veckan.



/Hanna




Instagram!



Glöm inte följa mej på instagram! @mimmijonsson





home efter en grym träning!



helloo, träningen idag för Ninni gick bra! Vi övade öppna i galopp, skänkelvikningar, bakdelsvändningar, förvänd galopp och förvänd sluta i trav. Han gjorde det grymt bra idag! Blir så stolt över honom när han är så fin! I helgen blir det tyvärr igen tävling eftersom han tävlade förra helgen och min kusin ska konfemeras så vi kunde inte åka denna helgen :(
ps blev inga bilder från träningen idag men nästa träning! 
/Mimmi




Hine i vintras <3



Hard work beats talent when talent dosen't work hard.











Onsdag



Har haft världens bästa dag idag! har umgåtts med fina vänner och sen varit i stallet och kom inte hem föränn nu, därför jag inte hunnit uppdatera något idag!

Lilleman har iallafall vilat idag, han vilar alltid dan före dan innan tävling, haha va det någon som förstod det?
Pysslade självklart lite extra med honom istället och stod och borstade i nästan 1 h, så jäkla mysigt!


bild från frosta för två veckor sedan.
/Hanna




Äntligen hemma!



Gud vad varmt det är asså! Är hemma efter att ha orientetar i typ 1 & 1/2 timme eller något.. Jag sprang VG rundan som jag bestämt och hittade alla kontroller UTOM den som låg närmast typ.. blev en aning sur på mig själv men jaja sån är livet..

Idag ska Hine tränas för Ninni kvart över 6 så tänkte snart cykla till stallet. Updatera mera ikväll hur det gick och kanske några bilder :)

/Mimmi




Godmorgon!



Om en stund drar jag till skolan och har fysik som första lektion och sista lektionen ska vi orientera.. Jag väljer nog VG rundan och hoppas på att jag hittar några kontroller iallafall. hehe. Ikväll är det träning för Ninni
/Mimmi


 världens finaste.




presentation mimmi



Hejsan, jag är en 14 årig tjej som är väldigt målinriktad. Jag har ridit sen jag var 9 år då jag fick min första lilla ponny nått åt efter. Jag brinner för dressyr. Det är det roligaste jag vet! Jag vill nå upp till den högsta! Min egna ponny är en svart D-ponny, new forest som heter Gullabos Hine. Just nu rider jag klasser upp till La:4 med honom. Mina mål är att rida ponny SM innan jag är 18, och att kvala in till den svenska ponny kuren i globen. Hine är en väldigt snäll ponny som är välutbildad. Han älskar att vara ute i skogen och galoppera och att hoppa. Jag har haft honom i ca 3 år. Jag tränar för Jennifer "ninni" Svensson, Madelene Winkler och Rebecca Winkler. Jag tränar 2 gånger i veckan och resten av veckan brukar jag rida och träna utomhus för de gillar Hine bäst. Jag tävlar oftast varannan helg och det är verkligen den roligaste som finns! känslan att rida in på prisutdelning och känna att idag gick allt perfekt, den känslan är obeskrivlig! Jag rider också andras hästar om dem någon gång behöver hjälp. Mina sponsorer är ABK och Ronneby Industriservice.

Har ni fler frågor så är det bara att fråga på! Ha det bäst :) / Mimmi 


                      2:a plats i småland förra helgen.




Tävlar till helgen!



På lördag Startar jag och min fina Lilleman årets andra utomhus tävling på gräs.

Vill ni följa oss online hittar ni oss här http://online.equipe.com/sv/competitions/4268.
Vi kommer startar 110 cm och 120 cm!
/hanna



Presentation- Hanna



Jag heter Hanna Mazetti, är 17 år och bor i världens minsta  stad i Blekinge. Jag går första året på gymnasiet på sammhäsllrogrammet med beteendevetenskap som inrikting.
min vardag består till allra största del av skolan och hästen men jag gör allt jag kan för att även kunna träffa mina fina vänner så ofta som möjligt!



Jag Har ridit och hållt på med hästar sen jag var ca 3,5 år gammal och har alltid brunnit för hoppning!Jag har haft egen häst sen jag var 10, och innan dess red jag lite på ridskola och hade även en shettis ett antal år som var som min egen.

Jag började tävla ponny när jag var 11 och tävlade då upp till LB+5 innan jag gick över på storhäst hösten 2010 som 15 åring och har sen dess ridit upp till 120 på min nuvarande och första storhäst.
 
D-ponnyn

Hästen jag har nu Heter Ulrich van de zuuthoeve (Leader M - Major de la Cour) och kallas för Lilleman (haha!). Han är en 15 årig valack på 175 cm importerad från Belgien. Han Har rutin från lite större tävlingar. Han är tävlad t.o.m 150 cm har placeringar i 145 cm och är tävlad utomlands. Vi har tillsammans tävlat upp till 120 cm då vi haft en del motgångar på vägen  men vi har ambitioner att nå högre! Mitt mål är att vi ska starta SM tillsammans, något jag faktiskt tror starkt på! 
Han är en sjukt speciell häst och det finns ingen som betyder så mycket för mig som han!
Jag tränar just nu för Björn carlsson och har gjort sedan hösten 2011

Förutom Lilleman så hjälper jag till och rider lite ponnyer då och då när folk ber mig, som en kul grej :)

  
Åh vackra häst!

/Hanna




välkommna!



Hej!
Denna blogg kommer handla främst om hästar, vi kommer dela med oss av vårt hästliv- i med och motgång, men även en viss del av vårt liv utanför hästarna!

Vi är två tjejer som driver denna blogg, Hanna & Mimmi. Vi har båda egna hästar som vi tränar och tävlar mycket, fast i två helt olika grenar så bloggen kommer bli varierad och förhoppningsvis spännande och rolig att läsa och följa!

Vi kommer att göra presentatoner om oss själva och hästarna under kvällen, så håll utkik!

 



Välkommen till min nya blogg!