GO SWEDEN



home and happy, lovethatperson<3 
 
Hine gick på gräsbanan idag, han var väl helt okej idag, gjorde inte diekt någon övning eftersom jag gjorde det igår utan körde mest tempo, mycket tempo, att han skulle lyssna för hjälperna osv. Men som innan så låg mest fokus på min sits, pappa var med idag och han tyckte den reda blivit bättre, härligt att höra när man sliter häcken av sig med detta just nu. Ar2wbetade honom den mesta tiden av passet i låg form, i galoppen gjorde jag mycket förvänd galopp, det gör han nästan alltid perfekt, vissa saker är han grym på och vissa måste vi jobba vidare med. Så är det nog för att tror jag. I slutet var han ganska lösgjord och bra, men fortfarande inte riktigt framme för skänkeln. Men han var ändå helt ok ändå. <3
 
Fyfan vad grymt att Sars Algotsson tog OS SILVER i fälttävlan! GO SWEDEN! 
 

Kul att så många skrev till mig på kik! fortsätt så! mera,mera,mera! @mimmijonsson <3

 Hine vintern 2010<3
/Mimmi
 
 
 
 
 



självförtroendet & självkänslan



Den ryttare som är trygg i sig själv har ofta större framgångar i mötet med hästen, både från marken och I SADELN. Att vara trygg är att ha en bra självkänsla. En bra självkänsla är att DU tycker om dig själv, tro på dig själv, tro på att just DU kommer att lyckas! 
Häst världen är ju inte den enklaste, man får höra vad alla andra tycker och tänker om en, det är då det är viktigt för dig att ha en bra självkänsla och ett bra självförtroende. Då du ska låta deras tyckande bara ska gå in genom ena örat och ut i det andra igen, bara SKITA i vad dem andra säger och köra ditt egna race! 
 
Ridning handlar om kunskap,träning och färdighet, där du kan prestera hur bra som helst, och ibland så kanske du inte göra lika bra ifrån dig. Nu kommer samma sak, bra självkänsla och bra självförtroende så du INTE trycker ner dig själv när det inte går som du tänkt varje gång, alla lyckas INTE varje tävling! INGEN gör det. 
 
Jag har själv jobbat mycket med detta, har haft dåligt självförtroende och dålig självkänsla. Jag brydde mig aldeless för mycket om hur andra tyckte om hur jag red, hur Hine var, jag vågade inte göra något nytt eller gå min egna väg utan jag gjorde i stort sätt som alla andra. t.ex tänkte jag "om hon gör så, då ska jag med göra det". eller "shieet nu kollar dem när jag rider, nu måste jag rida perfekt" och när Hine då inte gjorde som jag ville så blev jag arg på honom och vilket ledde till att jag red kasst!. Man måste tänka bort dem, att dem lixom inte finns! Då kommer självkänslan och självförtroendet tillbaks, tro på dig själv, bry dig inte om vad andra tycker! kör ditt egna race. 
Iallafall så har jag arbetat och gör fortfarande mycket mentalt med detta. Jag är absolut inte färdig än, har hur mycker som helst kvar men är iallafall på god väg och det gör mig mera puschad till att fortsätta, och ge det tid! Jag vill verkligen att det ska funka,  dagen när jag märkte att jag bara brydde mig om min själv och gick efter hur jag tycker och hur jag vill ha det, den dagen mådde jag som aldrig förr! Helt sick känsla! En sådan dag strävar jag efter, och det är så det ska bli varje dag när jag är klar! En grym sak som jag kom på helt själv är att ha musik i öronen på framridningen på tävling, det gör att jag inte bryr mig om andra utan kör mitt egna race på framridningen, sån sköööön känsla! 
 
Mitt mål med detta är att jag ska vara självsäker som aldrig förr, inte bry mig ett skit om vad andra tycker om mig,min häst eller vad det än är. och jag ska bli det, I don´t give up! 
 
Är ni med på vad jag menar?, right? 
tänk på detta min fina bloggläsare, va dig själv, tro på dig själv och framför allt tyck om dig själv!
 

/Mimmi
 
 
 
 
 
 
 



snabbis



Kom precis hem från stallet, tränade Hine i padocken idag igen + att det ösregnade.. Det kommer update om det senare, plus BIG update om en annan sak.. så va här då!

Brb, duscha sen träffa one person ;)))

/Mimmi

gosponny för några veckor sen<3



Lilleman-Dagens ridpass



Trimmade på ängen i ca 1 h.
Växlade mellan att "busrida" lite kravlöst och mest ha kul med att jobba honom på en stor 8a för att lösgöra och få honom att koma igång och jobba med bakbenen.
Han var väldigt fin i kroppen idag( lösgjord och elasatisk) och jobbade på himla bra. Dock var han lite "all over the place"ibland och var lite ofokuserad på det vi gjorde men det blåste mycket så det kan ha berott delvis på det, sen kan man ju inte alltid ha bra dagar och vara på topp.
Är nöjd med honom iallafall, han känns så fräsch just nu!
 
/hanna



Tisdaaaag



Jag har redan hunnit med en massa idag, eller en massa vet jag inte men har varit uppe länge iallafall, haha!
Var i stallet i morse och släppte ut alla hästar och red lilleman och fixade allt hos honom och så.
Nu har jag hunnit med att sola lite innan regnet kom och nu sitter jag och kollar på sändningarna från fälttävlan på 1an, Sjukt spännande och jag håller alla tummar att Sara Algotsson håller sin medaljplats, och även det svenska laget förståss!
I eftermiddag ska jag iväg och äta med en vän jag inte träffat på evigheter, ska bli kul!

Vi hörs under dagen, ha det bäst!
/hanna



Words






Lilleman- Dagens ridpass



Skrittade en runda på ca 40 min barbacka.
Han var pigg och glad!
/hanna



Hine - dagens ridpass



Hine var väldigt fräsh och fin idag! Han lyssnade i stort sätt hela passet, det var bara lite i slutet i galoppen när jag gjorde en övning med ekla byten i och han inte riktigt ville fatta galopp utan bytte och höll på, men tror dock han var trött för han var jätte svettig eftersom det var varmt ute. Men till slut fick vi ordning på det med! Han var lite jobbig i början med, han höll på och gnägga och sånt. Han brukar aldrig göra det så blev ganska förvånad! Han mår toppen just nu, det ser jag verkligen på honom! Gjorde iallafall mycket volter och skolor idag, för att få igång bakbenen, det funkade väldigt bra och idag kände jag samspel mellan oss! go ponny jag har<3
/Mimmi 



lilleman träningschema v 31



Måndag: 40 min skritt på asfalt
Tisdag: Trimma på fältet
Onsdag: Bom-övningar i ridhuset
Torsdag: Vila/skritt
Fredag: lösgöra, kolla gas och broms osv inför tävling
Lördag: tävling. Vet ej klass/klasser än
Söndag: 40 min skritt på asfalt+ jogga på ängen
 
/hanna



HAHAHAHAHA!



Dör vad roligt! dagens skratt helt klart!!
 
 
/hanna



Hines träningsvecka



måndag: skolor på ängen, med mest fokus på min sits
tisdag: Rida långritt på ca 1 mil med mycket konsitionsarbete. 
onsdag: Hoppa ett räcke på en 8-volt, varannan höger, varannan vänster. 
torsdag:skritta 40 min 
fredag: inga krav på en av ängarna, mycket ökad galopp! 
lördag: ridas i låg form, mycket skritt och trav, lösgöra. 
söndag: träningsläger --> onsdag med två ponnysar ;) 
/Mimmi 



shoppat och fikat



Nu är jag hemma igen efter att ha fikat och shoppat lite med min fina vän.
Kunde verkligen inte hålla mig ifrån att shoppa lite också fast att det inte var tänkt så, haha!
 
 
Nu tänkte jag ta det lungt några timmar och kolla på lite OTH sen ska jag cykla ut till min fina häst lite senare, har insläpp+kvällsfodring idag så behöver inte vara där så tidigt :)
/hanna



Mot stan!



Hej på er, hoppas allt är bra med er :D
Med mig är allt toppen! jag vaknade för bara en liten stund sen och nu ska jag strax dra mig mot stan för fika med en av mina bästa vänner josefin.

I eftermiddag/kväll ska lilleman skrittas 40 min på asfalt och så ska jag mysa och pussa på honom lite extra då vi inte riktigt var vänner igår när vi hoppade, men sånna dagar har man ju oxå!
Ska försöka hinna skriva ihop en vecko planering och lite så senare idag också.

Ha en fin dag sålänge så hörs vi!♥

/hanna



Måndags planer



Idag är det bara hästdag, ska om en stund ut och rida. Pappa ska hjälpa mig med sitsen och då tänkte jag att han skulle ta massa kort när jag rider och så. Så ikväll kommer det förhopnningsvis många nya bilder. 
Hine ska ridas i padocken, ska jag för det mesta fokusera på sitsen men för Hine har jag planerat att även göra några öppna och sluta och så idag, och i galoppen ska jag göra honom väldigt lösgjord och han ska galoppera med väldigt stora och luftiga steg. Det är målet med Hines ridpass idag. 
/Mimmi 
NF SM 2012 <3 



Goda nyheter!



Godmorgon! Jag har iallafall bestämt mig för att börja blogga lite smått igen, kunde inte sluta! Det är roligare än man tror! Så I'm back;) Jag tycker verkligen ni borde kommentera MYCKET mera, bara slänga in en liten kommentar tar typ 20 sek? Snälla gör det! /Mimmi <3




Every terdrop is a waterfall






Lilleman-Dagens ridpass



Hoppade ju somsagt i ridhuset idag. Syftet med passet var att vi skulle få känna på lite högre banor och sätta lite mer tryck i galloppen. Vi hoppade en del olika banor med lite kluriga linjer och avstånd för att få kämpa lite.
 
Överlag var han väldigt fin idag och det kändes väldigt bra, mestadels. Vi fick ett hyfsat bra tryck i galloppen vilket leder till att det blir ännu mera häst för mig och rida vilket gjorde att vi fick lite problem på en distans.
Lilleman blir lätt bekväm, han är aldrig dum men han blir lätt lite bekväm. När jag idag satte lite extra tryck i galloppen för att vi ska få bättre språng och slippa onödiga nedslag på tävling blev det sjukt mycket häst för mig att rida, vilket han självklart uttnyttjade såfort jag inte var 100 % med och det leder oftast till ett onödigt stopp då distansen blir för trång och vi helt enkelt inte får plats. Men detta löste vi väldigt bra idag och det var absolut ingen katastrof, bara något jag måste ta med mig och tänka på lite extra när vi rider större klasser på tävling!
 
Fick tyvärr varken bilder eller film idag, men nästa gång vi hoppar lovar jag att ni ska få något av det!
 
/hanna
 



KIK



Skriv till mig på Kik, skriv frågor eller bara skriv lite, vad ni vill! Vore as kul att skriva med er, mimmijonsson, kysss <3 /Mimmi




back for a little while!



HEJ, gud vad jag har saknat detta! Nu kanske ni tänker och tror att jag är tillbaka igen, men nja inte dierkt jag hade en stund över och tänkte jag skulle skriva lite om vad jag gjort och hänt med Hine de senaste dagarna. Var så bloggsugen så hehe aahh. Eftersom Hanna fortfarande bloggar så kanske jag slänger in ett litet inlägg ibland när jag får en stund över, så ni får veta lite ifrån mig fortfarande;) 
 
Dem senaste dagarna har jag haft fullt upp faktiskt, var på ULLARED från torsdag till fredag, asså BIG like till det, loooove it. Så ja det blev en del saker därifrån till mig och Hine. Han fick blandannat ett as grymt träns! Men den andra tiden har jag mest tillbringat i stallet. Och sen några dagar nu i veckan var det ju as härligt väder så då låg jag mest i vårt andra hus på bryggan och solade och badade med vänner. 
 
 
Hine har vi flyttat till ett annat grymt stall bara några veckor nu tills inflyttningen 1 september på anläggningen. Han trodde han kom till paradiset när vi flyttade honom. Det är så mysigt där och han har fått en as bra hage, lite smågräs så han kan gå och plocka och äta lite hela tiden utan att gå upp lixom. Men ändå fodra honom. Han har en egen box så han kan stå inne på nätterna, Jättebra ridställen, kan galoppera på stora ängar, hoppa i en padock,  kan bada med hästarna, har 5 min att skritta upp till min tränares stall och ridhus och ja så sjukt mysigt! Och hine verkligen trivs och jag med! Tror det kommer bli roligare att flytta in på den stora anläggningen igen när man varit borta där ifrån ett tag ;) 
Om en vecka så drar jag på träningsläger med Hine och en ponny till som jag ska ha med och träna. Den ponnyn är så mysig och rolig att rida så jag ser verkligen fram emot detta, Och det ska bli så roligt att träffa mina tävlingskompisar igen! Och Hine ska få hårdträning! ;) 
 
Lite dagen planer får ni också ;) 
Hine ska tränas i deras padock, ska göra öppna, sluta, förvänd sluta och mycket skolor för det är då han kommer igång som bäst. Ska även ut och mocka ut boxen på anläggningen och fixa lite där så boxen hinner ''luftas" tills vi kommer tillbaks igen. Senare ikväll så ska jag och några vänner hyra film och  Ben & Jerry`s, världens gooodaste glass!!  
 
Men VI hörs om ett tag igen, Ha det bra så länge min fina! <3 
/Mimmi 
 
 



startade dagen med träning



Jag började dagen med att springa ca 5 km. Trodde jag skulle dö i slutet av rundan,haha. Måste börja springa oftare!
Nu tänkte jag slänga i mig lite lunch sen ta en dusch innan jag åker ut till stallet och hoppar Lilleman i ridhuset. Tänkte sätta upp en bana och höja upp mot slutet för att få höjden i kroppen och öva på att våga sätta tryck i galloppen och inte bara låta det rulla på, för det är då vi får alla dom där retfulla nedslagen.

Vi hörs under dagen, puss♥

/hanna




Lilleman dagens ridpass



Red somsagt ut en lång runda i skogen idag där vi bor med mycket gallopp och konditions arbete. Lilleman var superglad men känndes lite trött och loj, antagligen pågrund av värmen. Men han fick jobba på ordentligt endå och var riktigt nöjd när vi kom tillbaka!

Han fick beta en stund i vår trädgård sen, fina häst!
/hanna



Godmorgon!



Godmorgon på er, hoppas allt är bra med er! :D

Jag vaknade för bara en lite stund sen och tänkte snart slänga i mig lite frukost.
Vid lunch ska pappa och jag köra iväg lilleman och rida i skogen. Planen är att han ska gallopptränas ordentligt!
Tänkte även försöka få tid till att springa en runda och ikväll ska jag träffa vänner.
 
Vad har ni läsare för planer idag?
/hanna



Lilleman dagens ridpass



Var så jäkla varmt idag när jag skulle rida, trots att jag red på förmiddagen så red ett kort men intensivt för att vi skulle slippa kämpa i värmen för länge.
 
Började med att skritta fram 15 min på asfalt och gick sedan upp på ängen och joggade igång honom i trav och gallopp en liten stund. Pausade sen någon minut och började sen gallopparbeta honom. Växlade med att galloppera på i ett lite högre tempo och att rulla runt på en 8 och samla galloppen lite mer och "sätta" honom på bakbenen för att få lite mera tryck i galloppen.
Han var så jäkla fin och lydig idag!!! han löd på minsta lilla signal och var väl mellan hand och skänkel hela passet, vilket givetvis var anledningen till att han var så lydig som han var. Fin var han iallafall!
 
/hanna



Hemma!



Hej på er.
Det har ju varit lite tyst här några dagar då jag har varit iväg några dagar med bästa vän och hann endast fixa några tidsinställda innan vi drog iväg. Men nu är jag hemma, eller kom hem igår.
Men iallafall kommer jag uppdatera som vanligt igen nu!
/hanna



samma häst fast 2 år senare



Övre bilden: september 2010
nedre bilden: maj 2012
 
/hanna



hjälm



Fick ju en ny hjälm i falsterbo (charles owen ayr 8 leather look) och har använt den varje ridpass sen dess.
Jag är riktigt nöjd med den!
Den sitter bra på huvudet och är bra ventilerad så man slipper svättas ihjäl om huvudet och framförallt är den väldigt skön.
 
Jag har ju en charles owen wellington classic också  men den är så sjukt jäkla varm på sommaren, den går nästan inte att ha på sig. Dock väldigt skön att ha på vintern är det är minusgrader! ;)
 
Är riktigt nöjd med denna hjälm iallafall, snygg är den också!
/hanna
 



Bästa träningen!



Ni har sett den innan men ni får den igen!
Detta är nog en av dom bästa träningsrundorna vi gjort. Trots att det var sista dagen på ett tufft träningsläger kunde vi behålla fokus både lilleman och jag och göra ännu en bra träning.
Bästa hästen♥
 
 
/hanna





/hanna



10 saker du inte visste om mig



  • Jag har fobi för ormar.
  • Jag äter 24/7 och blir nästan aldrig mätt.
  • Jag är inte alls kräsen när det gäller mat, kan äta nästan allt.
  • Jag har dom senaste månaderna fått väldigt bra självförtroende i ridningen, något jag verkligen inte haft tidigare.
  • Jag har svårt att lita på människor och "släppa in" dom på riktigt i mitt liv.
  • Jag tycker för det mesta att det är otroligt tråkigt att trava, hade helst hoppat över den delen helt i mina ridpass. Men det gör jag självklart inte!
  • Jag är väldigt klumpig.
  • Jag krossade armbågen när jag trillade av min shettis när han stod still för några år sen
  • Jag tycker det är roligare att rida häst än ponny
  • Jag håller i hopplektionerna på ridskolan där vi står med lilleman och har gjort det i snart ett år.
/hanna

 

 




bästa



/hanna



Lilleman-Dagens ridpass



Red lilleman nu på morgonen då vi ändå hade morgonfodringen+ utsläpp.
Red först en runda i skogen på ca 40 min där jag jobbade honom i skritt och trav och efter det jobbade jag honom en stund i gallopp på fältet.
Han var riktigt fin även idag. Hade honom väl mellan hand och skänkel och han jobbade på bra med stora luftiga steg.
Han är så otroligt härlig att rida när han går såhär, verkligen min dröm på alla sätt!

Nu kommer han få lite minivila i två dagar då jag åker iväg men en vän ikväll och kommer hem på fredag. Men det kan vara lite skönt för honom att bara få gå i hagen på dagarna och ta det lungt!
/hanna



det är så att..



..jag besämt mig för att ta en bloggpaus då jag har andra saker som är viktigare för mig just nu. Jag måste ta ett steg som inte alls kommer bli lätt. Men jag måste bita i det sura äpplet och ta nästa steg. Jag kommer tillbaka om ett tag, ingen aning när, men när jag kommer tillbaka så har jag antagligen fått börja om på nytt, nya mål, nya steg, andra möjligheter, det kommer förhoppningsvis också att bli så mycket bättre, mera kan jag inte säga.
Men JAG KOMMER TILLBAKS, så fortsätt läsa bloggen för Hanna fortsätter och jag kommer ju om ett tag igen ;)
Ha det bra så länge pussar från Mimmi <3  
 
 
i will always love you<3
 
  
 
/Mimmi 



Hine - träningsvecka



måndag: lösgöra på ängen, Hanna rida Hine
tisdag: Rida i lågform hela passet, i alla gångarter i ca 40 min
onsdag: konditionsträning
torsdag: vila
fredag: skrittning på asfalten
lördag: hoppa i ridhuset
söndag:  dressyrträna på fältet
 
/Mimmi



kvälls prommis med finaste



/hanna



Lilleman-veckoschema v 30



Måndag: bom-jobb i ridhuset
Tisdag: skogen+fält, gallopparbete
Onsdag:vila
Torsdag:vila
Fredag:lösgörande på fält eller i ridhuset (beroende på väder)
Lördag:Konditions träning i skogen
Söndag: Hoppa bana.
 
/hanna



Lilleman-Dagens ridpass



Red med bommar i ridhuset idag. Hade både travbommar och galloppbommar framme.
Han var så jäkla fin idag!! och jag red riktigt bra och jobbade på min sits och direkt blir min inverkan så mycket bättre.
Vi fick verkligen till den där perfekta galloppen idag,han var mellan hand och skänkel och lyssnade på minsta lilla signal från mig. ÄLSKAR känslan efter sånna här ridpass, den kan man leva på länge!
/hanna



Godmorgon!



förlåt för den dåliga uppdateringen igår men direkt efter jag varit i stallet åkte jag iväg och badade och kom sen inte hem förän inatt så det fanns ingen tid helt enkelt. Lilleman fick sig iallafall en ordentlig skritt-runda på ca 50 min igår, välförkänt!

Nu ska jag bege mig ut till stallet och rida ett ordentligt pass med bommar i ridhuset med syftet att han ska vara ordentligt lösgjord.
Senare ikväll ska han nog få sig en skritt runda också, då vi har kvällsfodringen och endå är i stallet.

Nu måste jag åka, ha en bra dag så hörs vi senare!

/hanna



I'm back



hej på er alla! Från torsdag till söndag har jag varit på NF SM i vetlanda. Det var därför jag bad min kusin Linnea gästblogga då jag ville fokusera 100% på mina Ritter. Tänker inte gå in i detalj hur det gått men jag kan iallafall säga så att det inte funkat alls. Är ganska besviken faktiskt att jag sliter som ett djur med Hine och får ingenting tillbaka av honom och att vi inte får något sammspel mellan oss på banan det gör mig så sjukt ledsen.. Men en annan sak som iallafall var bra är att Hine tog silver i utställningen! Tänkte först inte ställa ut honom då jag inte visste hur man gjorde men jag chansade och jag fick till och med pris för bra visare! Förutom ritterna så har det varit en grym känsla att ens vara här! Det är sjukt stort och jättemycket folk och ponnyer. Jag kommer tillbaka nästa år!! Grattis till min grymma vän som tog en 4:e plats i en av klasserna! /Mimmi



Film 115 frosta



115 A:0 med ackomulator
 
Är nöjd med denna rundan också. Vi fick ett lika bra flyt som i 110 och allt kändes väldigt bra. Hade dock behövt ha lite mer tryck i galloppen så hade vi sluppit nedslagen, sånt man lär sig av och tar med sig till nästa tävling!
 
/hanna



Film 110 frosta



110 A:0/A:0 0+4 fel
 
Skrev igår att jag inte var jättenöjd men såhär i efterhand är jag ganska nöjd endå. Detta är nog den bästa rundan vi ridit någonsin, allt kändes så jäkla lätt och vi var verkligen ett team. Sen är nedslaget självklart väldigt irriterande..
/hanna



Kommer imon



Ni får bilder och filmer imorgon istället då dom just nu ligger på fel dator och så är jag tröttast i världen så orkar inte sitta och klippa ihop filmer halva natten. Men håll utkik under morgondagen så får ni både bilder och filmer då!

Godnatt♥
/hanna



Påväg hem



Nu är vi påväg hem efter en lång tävlingsdag. Vi fick ett riv i omhoppningen i 110 och två riv i 115, är inte supernöjd men känslan var endå bra. Uppdaterar senare med filmer och bilder😃 /Hanna




Påväg!



Nu är vi påväg ner mot frosta. Vi kommer nog hem ganska sent då det är mycket starter och vi har några timmars körtid men ska försöka slänga upp någon bild under dagen 😃 /Hanna




Lite tips när man rider unghäst.



-När du rider unghäst ska du tänka på att ha tålamod.För om du exempel ska göra en skänkelvikning och hästen bara vill dra eller något annat ska du inte bli arg eller något sånt då blir hästen bara ofokuserad eller något sånt.Så om hästen gör fel, blir inte arg utan det är bara och göra om det tills du känner att det fungera.
-Det är väldigt viktigt att du varigera träningen när du rider för annas kan hästen tröttna på ridningen.Utan man kan vara lite i skogen.Om man vill rida lite dressyr i skogen kan man exempel göra lite skänkelvikningar eller flyttnigar längs vägkanten.
-Låt hästen har roligt när man arbetar.Jobba inte bara på det hästen har svårt med.Jag brukar arbeta det han har lite lättare för och sen efter en stund jobbar jag med det han har lite svårare för och byte sen igen.
 
Mitt ridpass idag:Idag red jag på morgonen.Aragorn fick stå inne inatt för han var så trött igår.Men imorse så var han pigg.Arbetade Aragorn i ridhuset vi jobbade på kort galopp och lösgörande.Han har lite svårt att hålla den korta galoppen men han har blivit mycket duktig på det.Var mycket på volt och arbetade på en stor åtta i trav.
/Linnéa



,



Laddar upp inför morgondagens tävling med film och några avsnitt av One Tree Hill!
 
 
/hanna
 



Lilleman- Dagens ridpass



Red ett ganska kort pass idag på 40 min och då var fram och avskrittning inräknat. Brukar alltid göra det dagen innan tävling.
La fokus på att han skulle vara lösgjord och härlig att rida samtidigt som han skulle vara på hugget och lägga vikt på bakbenen.
Varierade mellan att göra väldigt mycket tompoväxlingar och halter/ryggningar med att rulla runt på en stor 8 och lösgöra och få med bakbenen i galloppen. Arbetade inte något i traven idag utan travade bara fram och av.
Jag fick ut precis det jag ville av passet och han kändes väldigt fräsch och pigg så det känns bra inför imorgon! :D
/hanna



All i need is you



 
 
/hanna
 
 



Godmorgon :D



Godmorgon på er. Hoppas allt är bra!

Jag gick upp för någon timme sen och gick en mysig runda med hunden, härligt!
Idag händer det inte så jättemycket: Lilleman ska ridas och sen ska all utrustning putsas och packas inför imorgon, ska även leta fram mina broddar och rensa broddhålen så att det är lättare imorgon.
Förövrigt blir det en lugn hemmakväll ikväll eftersom jag tävlar imorgon, men det är mysigt det med!

Nu ska jag fixa någon god frukost och kolla på 90210. Ha en bra dag♥
 
/hanna
 
 



Mot stallet!



Nu beger jag mig ut till stallet.
Lilleman ska promenears en liten runda och en ponny ska ridas!
 
/hanna



Mål 2012



Fick en fråga om vi inte kunde skriva ut våra mål för 2012 så tänkte att jag börjar.
 
Jag hade i början av detta året skyhöga mål uppsatta för mig och lilleman, lite för höga kanske. Det är inte så att jag lagt ner dom målen, jag insåg bara att det kommer ta lite längre tid att nå dom än vad jag trodde, blev lite fartblind helt enkelt.
 
Mina mål tävlingsmässigt dom månader som är kvar detta året är att bli stadiga på 120-125 och leka runt på dom höjderna. Det ska kännas som att vi kan hoppa det baklänges i sömnen med bakbundna händer och förbundna ögon. haha nej skämt åt sido. Det ska kännas lätt och kul innan vi ens funderar på att starta några högre klasser. Känns det väldigt bra kanske vi debuterar 130 sent detta året annars är målet att kunna starta det ganska tidigt våren 2013.
 
Träningsmässigt är målet att fortsätta vara så stadiga och jämna på träningar som vi varit de senaste månaderna så att vi kan klättra i höjderna ännu mer och göra det lättare för oss på tävling. Markarbetet ska även jobbas med ordentligt då det brister lite just nu och min sits ska jobbas stenhårt med så att den blir så korrekt som möjligt och min inverkan blir bättre. Tanken är faktiskt att jag ska träna lite för en dressyrtränare nu under sommaren och då hoppas jag att hon kan hjälpa mig med just markarbetet och min sits.
I övrigt är målet att försöka hålla samma upplägg med både träning, tävling,mat,utevistelse osv då det upplägget vi har nu funkar himla bra och rutin är det viktigaste för lilleman, annars funkar han inte.
 
Detta är målen i det stora hela, sen har jag självklart delmål både veckovis och månadsvis men det blir så mycket att skriva och är kanske inte jätteintressant för er att läsa men är det något ni är intresserade av att läsa om kan jag självklart skriva ihop lite om det också!
 
/hanna



Presentation Linnéa.



Som ni såg tidigare så ska jag gästblogga från torsdag till söndag då Mimmi inte kan.Jag heter Linnéa och är 15 år och ska börja nian efter sommaren.Jag bor i Ronneby.Mimmi och jag är kusiner.Jag älskar dressyr fast hoppa är också kul.Jag började på ridskolan när jag var 9-10 år efter 2 år på ridskolan fick jag min första foderhäst en d-ponny som heter Sir Lancelot.Lancelot var en riktig läromästare i dressyr då han tävlat nästan hela sitt liv.Lancelot var en ponny man fick kämpa med, där fick man inget gratis.Vi tävlade lokal la:1. Lancelot och jag var med Ronnebys dressyrlag för ponny där kom vi tvåa i allsvenskan med laget Mimmi och Hine också.Efter 3,5år kände jag att jag ville komma vidare då Lancelot har kommit upp i pensionsåldern.Då kollade vi mycket på nätet efter hästar.Sofie som äger Lancelot hade en kusin som hade en lite häst, 5 åring valak som dom skulle sälja för de hade ingen tid för den.Så jag åkte upp till Emmaboda med familjen för att prov rida honom.Jag hann knappt hoppa upp på han för en jag blev jätte kär.Vi fick hem Aragorn den 29 december 2011 och bara hade han på prov för mamma och pappa ville inte köpa honom egentligen.När han kom så var han i väldigt dålig kondition och inte så mycket muskler på honom men han var väldigt glad och nyfiken.Vi började träna för tränare så vi skulle komma sigång.Jag tränade för Madelene Winkle,Rebecca Winkle,Jennifer "Ninni" Svensson och Alette Camnet. Den 6mars i år på min födelsedag fick jag ett brev från familjen att Aragorn är min alltså hade dom köpt honom till mig,och snacka om att man var lycklig! Jag startade en klubbdressyr för första gången på Aragorn då det inte gick super bra men var nöjd endå.Han var super fin på framridningen men sen på banan stack han ut vid Bokstaven A för där var det öppet men jag stack in igen och fortsatte.I protokollet stod det att det var fint men att jag var tyvärr utesluten men på kvällen hemma sen läste jag TR och där stod det om det är öppet vid bokstaven A och hästen är ute från banan mer än 20 sekunder då hade jag blivit utesluten.Men jag såg denna tävlingen som en träning för honom och mig.Nu efter ett halvår känner jag att Aragorn har kommit i form för att starta tävlingar i höst då vi ska vara med i Ronnebys dressyrlag för häst.Aragorn är jätte snäll och lätt att ha och göra med det är inga problem att rida ut själv han är trafiksäker.Det ända han inte tycker om är vattenpölar.Precis när jag fick Aragorn så kunde han stänga av helt plötsligt och han gick åt sitt håll det hjälpte inte att ta ett riktigt tygeltag eller att tränaren stod framför honom och viftar med händerna för att få stopp på honom.Men nu efter några månaders träning så har han slutat med det.Så nu kan vi fokusera mera på tävlingarna till höst så vi är förberedda både han och jag.Jag ska starta lokal LB:2 i dressyr.Jag kör lite hopp pass ibland och Aragorn har väldigt fin hoppteknik förutom i studs där han kan bli lite vinglig men det jobbar vi på. Eftersom Aragorn bara är 6 år så vajera jag ridnigen så han inte ska tröttna på det. Ja jag tror det var min berättelse om mig och hästarna jag har säkert glömt något om det är något ni vill veta så är det bara att skriva./Linnéa




Torsdag 19/7



Godmorgon, hoppas allt är bra med er!
Med mig är allt bra iallafall, förkylningen börjar ge sig! :D
Jag har redan hunnit vara en runda i stallet idag då vi hade utsläppet men ska ut i eftermiddag igen och gå en runda med lilleman så han får röra på sig lite efter gårdagens ganska hårda pass, han aldrig skriva om det här igår då jag bara va hemma och vände efter stallet men han fick som jag skrev igår gå ett pass med bommar och lite småhinder. överlag var han fin, vi tjabbade lite i början av passet då han bara tar ena skänkeln i vissa lägen men efter en rad halter och lite tjabb var det löst och han jobbade på riktigt fint resten av passet och vi fick en härlig känsla över bommarna och hinderna.

Oj vad långt inlägget blev nu! aja nu fick ni en liten utvärdering av gårdagens ridpass också.
Nu ska jag städa. Vi hörs under dagen!
/hanna



HEJ BLOGGEN!



hej på er min fina! senare ikväll kommer lite this or that bara för att jag inte har något annat att skriva om;)) så ni vet lixom. hehe men idag var Hine lätt kungen i stallet! duschades, var ute och gick och fick stannna och äta saftigt gott gräs och ja, han var riktig stilig min kung! Kan säga att man kan kalla honom damp ponny nu mera. Han är så pigg, tror aldrig han varit så pigg och glad i heeeela sitt liv hehe ;) happyHine<3 
 
Som ni såg innan så kommer en gästbloggare hit och bloggar från torsdag till söndag. Det är min Kusin Linnea, hon kommer blogga om henne och henns unghäst Aragorn, dem har verkligen utvecklats hur mycket som helst på bara ett halvår!! Hon kommer att skriva om sina år som ryttare med olika hästar, tävlandet och så. Men ni får faktiskt vänta till imorgon för då kommer hon och berättar om sin tid som ryttare, olika hästar och tävlandet. Tror detta kommer bli kanon! Tack Linnea <3
 
/Mimmi
 
    min fina ponny<3 
 
GÄSTBLOGGARE LINNEA & ARAGORN 



startlistor till helgens tävling



Sitter just nu och kollar startlistorna inför lördagens tävling. Det är många starter så det kommer bli en lång dag men jag är grymt taggad!
 
Vill ni följa oss på lördag hittar ni startlistor och onlineresultat här. vi startar 110 och 115.
 
 
/hanna



Hannas svar.



Har ni haft något seriös förhållande? nej, inget seriöst
Hur långa är ni? runt 170 skulle jag tro :)
Vad vill ni bli när ni blir "stora" ? Har absolut ingen aning, vet att jag vill starta eget företag men om det blir med hästar eller något helt annat vet jag inte. har även en dröm att flytta till USA.
Vad tycker ni om Twilight serien ? Har faktiskt inte sett den... haha!
Är ni kompisar med alla i ert stall eller är det någon ni tycker är jobbig? Som mimmi skrev, man är kompisar med alla men man kan ju inte tycka om alla lika mycket ;)
Kan ni inte skriva i ett inlägg vad ni har för mål med era hästar det närmaste året , ( både hemma och på tävlingsbanorna)? Absolut!
Hur ser drömhäst ut ? Som lilleman. Han är min dröm på alla plan! 
Tycker ni att ni är bortskämda som har häst ? Ja, ibland
  Är någon av era föräldrar också hästintresserade ? Ja, mamma har ridit och tävlat större delen av sitt liv men rider inte längre utan hjälper mig från marken. Pappa är inte hästintresserad sen innan men han har väl blivit med åren, iallafall när det handlar om min ridning.
Några andra intressen förutom hästen ? Nej, Har både dansat och spelat fotboll när jag var yngre men nu är det bara hästar som gäller. Och är jag inte i stallet ungås jag med mina underbara vänner.
 
/hanna



Onsdag 18/7



Hej på er, hoppas allt är bra!

Idag tog jag mig en låång sovmorgon, så jäkla skönt! Senare idag ska lilleman trimmas igenom ordenligt med upphöjda travbommar och även några gallopbommar, hade planer på att rida en ponny också men kom en sak imellan så kommer inte hinna det tyvärr :(

Ni får ha det bra så hörs vi under dagen!
/hanna
en bild som togs i skanör förra veckan, sååå fint!



Gästbloggare på G!



Imorgon kommer en grym gästbloggare hit då jag inte kan blogga från torsdag till söndag. Så håll koll! /Mimmi <3




Hines träningsvecka



måndag: tempoövningar i ridhuset. 
tisdag: träning för Rebecca
onsdag: vila
torsdag: kravlös ridning på fältet / skogen. 
fredag: tävling
lördag: tävling 
söndag: skrittning 
 /Mimmi



Hine - dagens träning



Idag tränades Hine för Rebecca! det gick verkligen så sjukt bra! I början var han jätte loj och var inte alls på hugget. efter en stund ändrade han verklogen på sig! blev jättefin verkligen! gjorde programmdelarna i programmen jag ska rida i helgen och han gjorde dem toppen. i slutet var han väldigt luftig och väldigt väldigt fin! känns verkligen jätte bra inför tävlingarna i helgen! :) <3
Idag red jag också en av ridskolans nya hästar, dem är fina! Red en ganska tunn fux som var 5 år. Hon var fin och duktig, hon brunstade så hon var lite sur när man krävde något. Ska rida henne imorgon också, så vi får se hur hon är då. 
 
/Mimmi <3 



svar från Mimmi!



Mimmi du kan skriva om din och hines resa! ja, håller på med det så det kommer inom de närmsta dagarna!;)
Vad gör du när du är 18 och inte får tävla hine mer? Då ska jag köpa en fin storhäst som jag ska tävla och utvecklas tillsammans med i dressyren. Vill helst köpa en innan 18 då jag helst vill lära känna den ett tag.   
Har ni haft något seriös förhållande? ja.
Hur långa är ni? 164-165 (var ett tag sen jag mätte mig;))
Vad vill ni bli när ni blir "stora" ? Vill arbeta med hästar, tränare osv. 
Vad tycker ni om Twilight serien ? Den är grym!! 
Är ni kompisar med alla i ert stall eller är det någon ni tycker är jobbig? kompisar med alla, men man kan inte gilla alla lika mycket;) 
Kan ni inte skriva i ett inlägg vad ni har för mål med era hästar det närmaste året , ( både hemma och på tävlingsbanorna)? Det ska bli! ;)
Hur ser drömhäst ut ? stor grå eller svart dressyrhäst som har grymma gångarter!!
Tycker ni att ni är bortskämda som har häst ? i vissa situationer ja 
Är någon av era föräldrar också hästintresserade ? ja dem är interesserade men har ej ridit när dem var små, min syster har ridit typ hela sitt liv och haft olika hästar och tävlat. 
Några andra intressen förutom hästen ? :) spelade handboll ett tag innan tills jag insåg att jag inte hann med båda och ville satsa på hästen!, När jag inte är i stallet som jag oftast är så umngås jag med mina vänner. 
/Mimmi <3 
 



Lilleman- Dagens ridpass



Red somsagt ut en långrunda i skogen idag.
La fokus på gallopparbetet idag för att få igång trycket ordentligt i galloppen och få honom att arbeta med bakben och ryggen.
Han var riktigt riktigt fin idag! han gallopperade på riktigt bra och arbetade bra med bak och ryggen, fick ut precis det jag ville med passet!
/hanna



Lilleman-veckoschema v 29



Måndag: mysig halvlugn runda i skogen
Tisdag: långrunda i skogen, mycket gallopp
Onsdag: trimma i ridhuset med upphöjda bommar och småhinder för att få igång bakbenen.
Torsdag: Vila (skritta)
Fredag: trimma igenom inför tävling. lösgörande och lydnad.
Lördag: tävling i frosta. 110,115
Söndag: skritta 40 min.



Stallet hela förmiddagen!



Jag har tillbringat heela förmiddagen i stallet. Var där redan vid 7 imorse och släppte ut alla hästar därefter åkte vi iväg med lilleman och red en lång runda i skogen åkte sen tillbaka till stallet och red en av ridskolans nyinköpta superfina ponny medans mamma fixade klart allt hos lilleman.
Tack mammi!♥
 
Nu ska jag ta det lungt resten av eftermiddagen och fösöka bli av med min hemska förkylning och lite senare ska jag hem till en vän och äta och bara ta det lungt, mysigt!
 
Ha en bra dag så hörs vi lite senare!
/hanna



nations cup



Här kommer lite bilder från nations cup på fredagen i falsterbo, när sverige vann!
Det var så jäkla häftigt att se och stämningen inne på arenan var helt sjuk. När det var en svensk som red hörde man på riktigt när folk andades så tyst var det och när dom gick i mål var det nästan som att taket som inte finns lyfte sig, haha helt sjukt häftigt var det iallafall!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/hanna
 
 
 



Lilleman- Dagens ridpass



Red ut lite drygt en timme i skogen idag. Red för det mesta i skritt och trav, blev även någon gallopp men inte alls mycket. en väldigt lugn runda med andra ord, men supermysig!
Han var väldigt pigg och glad idag och det märktes att han blev ordentligt genomriden igår då han var väldigt lösgjord och elastisk.
/hanna



one tree hill+ frukost



Hej på er!
Jag sitter just nu och myser framför några avsnitt av världens bästa serie one tree hill och äter lite frukost.
Jag har åkt på världens förkylning så mår inte jättebra men ska försöka göra det bästa av dagen endå!
 
Om några timmar tänkte jag cykla ut till stallet, lilleman ska få en mysig-halvlugn runda i skogen idag tänkte jag. ikväll har jag inga större planer, blir förhoppningsvis myskväll med underbara vänner :)
 
Hoppas allt är bra med er förresten!
Nu ska jag återgå till världens bästa serie, vi hörs under dagen!♥
 
/hanna
 



vår resa, en berg och dalbana del 3, där vi är idag.



Det sista jag skrev i förra delen var att det äntligen hade lossnat för oss på riktigt.
 Idag vi har ett förtroende för varandra som jag inte äns kunnat drömma om innan.
 
Vi har äntligen hittat varandra och hittat en balans i träningen. Vi har lärt känna varandra utan och innan och nu vet jag precis hur allt ska läggas upp för att han ska må bäst och kunna prestera tillsammans med mig.
Nackdelen är att det tagit så lång tid, hade jag varit mer rutinerad hade det aldrig tagit så lång tid att komma dit vi är idag, å andra sidan hade vi aldrig haft den relationen vi har idag om vi inte hade fått kämpa som vi nu fått göra.
 
Trots att detta har varit de 2 tuffaste åren i mitt liv har det även varit dom bästa och jag har aldrig mått så bra som jag gjort nu, mycket tack vare lilleman.
 
Vi har gått ifrån att stanna ut oss i 80 cm på pay and jump till att leka oss runt på tävlingar och ha så jäkla kul och hoppa 135-140 banor på träning efter träning utan några som helst problem.
Det har tagit lång tid så i andras ögon kanske det inte är världens största bedrift, jag vet inte. Men för oss är det det.
 
Det är nu vi äntligen är i det stadiet, både fysiskt och psykiskt för att ta oss vidare till högre klasser. Självklart kommer det komma motgångar men vi kan idag hantera dom på ett helt annat sätt idag.
 
Det som har varit det största hindret i vår resa har nog varit att han gått 150 hoppningar tidigare och att jag och andra visste det.
Det kändes som att folk föväntade sig att allt skulle vara en dans på rosor för oss och att vi skulle hoppa höga klasser direkt bara för att han var rutinerad, och jag vet att jag förväntade mig det av oss också.
 
Det var när jag lärde mig att släppa den pressen, när jag lärde mig att vi var ett nytt equipage nu, att det han gjort innan inte spelade så stor roll förutom att när jag gjorde rätt blev det rätt direkt och inte 2 veckor senare pga hans rutin.
 
 
 första tävlingen.
 
senaste träningen och tävlingen
 
 
 
 
 
Jag är stolt över hur vi utvecklats tillsammans på dessa två åren och även om bara är halvvägs dit jag vill att vi ska komma är vi en bra bit på vägen och är det något denna resa har lärt mig är det att aldrig någonsin ge upp för man vet aldrig när det vänder eller hur nära man är att nå sitt mål.
 
Översta bilden september 2010, nedersta bilden maj 2012.
 
jag älskar dej!
/hanna



Frågestund!!



Hej på er alla, vi tänkte att vi skulle ha en frågestund där ni får ställa vilka frågor ni vill och vi lovar att svara så bra vi kan på dem. Den startar NU och slutar ikväll, så skriv på så mycket ni kan nu! Tänk på att skriva till vem av oss fråga är till, Om ni vill fråga Mimmi något så skriver ni att det är till henne, om ni vill fråga Hanna något så skriver ni att det är till henne. KÖR HÅRT! 
/Mimmi & Hanna <3 
 



Hine - dagens ridpass



Idag red jag på fälten, han var sjukt fin idag! red honom i låg form hela tiden, lyssnade i stort sätt heeeela passet. Eftersom han skötte sig så bra så fick han galoppera på i slutet utan att arbeta utan bara galoppera på, hehe. kan ju bara säga att jag älskar honom mest in the world. Längtar till torsdag så jag får damp!! <3
 
 
 



Gullabos Hine, min stjärna 






Svar på kommentar



Fick en fråga angående mitt inlägg om hur jag lägger upp mina ridpass och tänkte svara på den nu.
 
Roligt och intressant inlägg! Du kan inte dela med dig av något detaljerat pass från din bok ? :) Varför skiver du förresten i den varje dag om varje pass ? :)
 
Jättekul att du tyckte om inlägget!
Anledningen till att jag skriver i en bok varje dag om varje ridpass mer detaljerat och utförligt än här är för att jag lätt ska kunna gå tillbaka och kolla hur och vad jag jobbat med dom perioderna det gått bra tävlings och träningsmässigt och även för att jag ska kunna gå tillbaka och kolla hur och vad jag jobbat med de perioder som det inte gått riktigt lika bra och på så sätt kan jag plocka ut det bästa och tillslut få fram ett fungerande koncept och en bra balans mellan träning och tävling.
Jag tycker detta funkar jättebra och det är väldigt skönt att ha koll och det är även lättare att resonera och diskutera tränings och tävlingsupplägg med sin tränare när man har allt på papper och bara kan bläddra fram och visa, för det är ju helt omöjligt att hålla allt i huvudet.
 
Ang om jag kan dela med mig av något detaljerat pass från min bok är det självklart att jag kan det, behöver bara lite mer tid då, vilket jag inte har nu. Men det kommer upp under veckan, det lovar jag!
 
/hanna



Lilleman-Dagens ridpass



Öntligen fick jag sitta på min fina häst igen efter en veckas semester, dock har ju mimmi hållt igång lilleman åt mig så det var ju bara att köra på som vanligt nu. Tack igen mimmi!

Trimmade iallafall igenom honom i ridhuset idag och lösgjorde honom riktigt ordentligt och fick honom att börja jobba med bakbenen ordentligt också, i slutet tog jag även några språng på lite småhinder eftersom han inte hoppat på 1,5 veckor och ska tävlas på lördag.
I början var han lite småloj men var tuff mot honom och han kom ganska snabbt igång och började arbeta ordentligt och mot slutet gick han riktigt riktigt fint, jag fick ihophonom bra och han var riktigt aktiv med sina bakben vilket ledde till en avspänd och luftig gallopp.
Han var riktigt loj första språnget vi tog och lyfte inte alls på benen men efter några språng kom han in i det igen och hoppade super!

Är jättenöjd men min fina häst och det var så jäkla härligt att få sätta sig på hans rygg igen! :D
/hanna



falsterbo shopping



Charles Owen AYR8 Leather Look
 helsvart
Spooks väst
 
Glengordon schabrak
lamicell schabrak
 
svarta roekel handskar
 
Boots från Schockemöhle
Swarovski pannband
Regnjacka från horze
Magic Brush Limited Edition
 
Köpte även en brun fleece från horze och ett flugtäcke som jag inte hittar bild på och även lite småplock som armband, fler ridhandskar och lite sånt.
 
Är riktigt nöjd med allt!
/hanna



Bilder del 3



 
 
 



BAD update



Hej på er! Jag har ingen ursäkt varför jag inte bloggat på hela dagen.. Såhär red jag iallafall hine och Lilleman igår: Hine tränades på rebecca, han var helt okej vi ska träna på tisdag igen föra att verkligen känna igenom honom riktigt inför tävlingarna i helgen Lilleman skrittade jag först i 15 min sedan joggade jag honom i alla gångarter, han kändes väldigt pigg och glad!  Såhär red jag dem idag: Hine skrittade jag barbacka, han var helt galen typ, var pigg och vääääldigt glad, finast i världen<3 Lilleman skrittade jag först på asfalten i 20 min sedan travade 10 min på fältet, kändes som innan särskiljt glad idag! /Mimmi




Falsterbo finest vs Swedish riders FC






Fotboll @ Falsterbo






Sista kvällen



Spenderar sista kvällen inne på Falsterbo, vi har kollat på sixbar,fourbar och nu börjar snart fotbollen! Imorgon någon gång under dagen kommer jag hem och då blir det riktig uppdatering från min sida igen :) har massa roliga bilder att visa och en hel del shopping också! /Hanna




Bilder del 2



 
 
 
 
 



From Falsterbo 2012!



Ja detta är lite av det, fick inte med mig hem det jag behövde mest av allt stigbyglar och sadelgjord, men vi ska beställa eller köpa här hemma istället. Är ändå hur nöjd som helst, BIG LOOOVE TO FALSTERBO. Ninni (min tränare) red i 7:års championatet, kom en utanför att gå till finalen, lite strul i byterna men annars såg det riktigt fint ut!  
 
*Denna jackan fast i en ljusare blå färg
*BIG LOVE till dessa handskarna, hur sköna som helst, har i vita med, nu köpte jag i marinblåa.
nya tansportskydd, dem andra som jag har är ganska dåliga. snygga marinblå är såå snyggt! 
snyggt tävlingsschabrak! looove
Agria lindor. 
 
*kingsland strumpor som alltid behövs;)
stall/tansporttäcke RAMBO, BIG love, så sjukt snyggt! <3 
väst som man kan ha på båda sidorna, snygg för jacson väst! 
pannband, blåa & gula pärlor. 
marinblå pike från gina. ångra att jag inte köpte den i rosa med :(
 
Ja det var lite av det, nöjd (y) 
/Mimmi



Falsterbo!



Jag är sönderbränd i ansiktet,har shoppat allt och lite till, har inte ett öre kvar på mitt konto och Sverige vann precis nations hoppningen. Falsterbo levererar!! /Hanna




bilder del 1



 
 
 
 
/hanna
 
 
 



Ryttare, idrottare?



Vet att jag har lagt ut detta tidigare men vill att ni ska läsa det igen, då jag tycker det är ett viktigt ämne!
 
Vi som rider och utövar denna sport får hela tiden kämpa för att få omgivningen att räkna ridsporten till just en sport och oss ryttare till idrottare. Och det är rätt att vi står upp för oss själva, för ridning är en sport och vi ryttare är idrottare.

Men när ska vi börja visa oss själva och omgivningen att vi behandlar oss som idrottare också? för det är i mina ögon fel att hävda att man är en idrottare när man inte behandlar sig själv som en för då kan man ju inte i nästa andertag förvänta sig att någon annan ska behandla en som det, am i right?

Vi ryttare tar inte hand om våra kroppar så som andra idrottare gör och det är tråkigt att se, med tanke på att vi är lika mycket idrottare som tex fotbollspelare.

Jag såg flera exempel på detta bara nu senast när jag var iväg och tävlade. Ett flertal ryttare slänger då i sig en 33cl cola och röker en cigg precis innan dom sätter sig på hästen och rider in på framridningen.
Hade en fotbollspelare sagt till sin tränare 10 min innan en match börjar eller i halvlek att han/hon bara skulle ta en cola och röka  innan matchen börjar kan jag garantera er om att den spelaren inte hade spelat mer den dagen!

Det är likandant under stora meeting på storhäst är det alltid en ryttarfest där det självklart säljs alkohol. Föräldrar och barn kan alltså sitta uppe till 4-5 på morgonen och supa för att sedan gå upp 3 timar senare och tävla och tanken är väl då att man ska kunna prestera till max vlket inte går efter 3 timmars sömn och en vinflaska.
Detta uppmuntrar alltså tävlingsarrangörerna till, omedvetet eller medvetet det vet jag inte men dom uppmuntrar till det och det är fel.
Missförstå mig inte nu, jag älskar att festa men jag tycker inte det hör hemma på en tävlingsplats och inte heller dagen innan tävling, verkligen inte. och det står jag för även om jag vet att vissa inte tycker att det spelar någon roll.

Med detta ville jag säga att jag faktiskt kan förstå när människor inte tycker vi är idrottare för vi tar inte hand om våra kroppar som en idrottare borde och som dom idrottare vi faktiskt är.

Så nästa gång innan du  som känner dig träffad hoppar upp på hästryggen, ta en flaska vatten och en banan istället för en cola och en cigg, det både är och ser bättre ut ;)

/Hanna
 
 
 



Hur lägger jag upp mina ridpass?



Jag är väldigt noga med att planera mina ridpass. Vad som ska göras?, ska jag ha några speciella övningar?, var ska fokus ligga? och vad vill jag ha ut av ridpasset? Är även väldigt noga med att utvärdera ordentligt efteråt också. Dock är "dagens ridpass" inläggen här bara en överblick och sammanfattning, har en bok hemma där alt skrivs ner i minsta detalj efter varje ridpass.
 
Hur lägger jag då upp mina ridpass över lag, oavsett om jag sitter på lilleman eller någon annans häst?
Till att börja med skrittar jag fram 10-15 min på lång tygel. Där efter kortar jag upp till halvlånga tyglar och börjar jogga igång i trav i ett lite högre tempo med mycket tempoväxlingar så att hästen får komma igång i musklerna samtidigt som den blir uppmärksam på en utan någon större belastning eller ansträngning. Därefter fattar jag gallopp och rider på samma sätt i galloppen, i ett lite högre tempo med mycket tempoväxlingar så att den även här blir uppmärksam på en, jag brukar även lägga in lite bus i galloppen. Det får en lite seg och omotiverad häst lite pigg och glad och mer motiverad och en redan pigg och motiverad häst ännu mer motiverad ;) dock anpassas självklart buset efter hästen!
Detta brukar ta ca 10 min och efter det skrittpausar jag en kortis på ca 1 min.
 
Sen är det själva "huvudarbetet" för ridpasset som gäller efter det, här tänker jag inte skriva så mycket mer då arbetet här kan se så olika ut beroende på vad som ska göras. ågot som dock alltid är viktigt i "huvudarbetet" är att hästen lyssnar för alla hjälper och jobbar bakifrån, aktivt med sina bakben fram till handen.
 
Som avslutning travas hästen av i lång låg form i ca 5 min och sen sktittas den av 10-15 min.
 
Ungefär såhär ser mitt upplägg ut när jag planerar ett ridpass, dock kan det bli lite annorlunda om man rider någon annans häst och dem har egna önskemål men såhär ser alltid lillemans upplägg ut.
 
/hanna
 



@ Falsterbo horse show






True words






ridpassen today



Hine: Skrittning på gräs/asfalten/grusvägen i ca 30-40 min. Inga krav bara skritta på. Han var gladare och piggare idag:D Efter att ha skrittat idag och ska vila imorgon så kommer han vara toppen till träningen på fredag. #finaste #dressage #ponnyn #ever <3
 
Lilleman: idag skrittade jag lilleman på gräs/asfalt/grusväg precis som Hine. Skrittade Lilleman i 30 min, han skötte sig och var pigg och glad som vanligt! :D 
 
 
såhär var min stalloutfit idag: 
*sweden collage tröja marinblå
*john Whitaker ridbyxor marinblåa
*tunna kingsland ridstrumpor 
världens dåligaste bild i know, yaya whatever..;) 
 
/Mimmi



sån här är jag!



/Mimmi 



Lilleman & Hine - gårdagensridpass



Hine: Vi körde iväg och red en långrunda med Hine. först skrittade jag mest sen kom vi till en stor grusplan där jag började arbeta honom en del. Han var lite seg idag med, men han var ändå helt okej. Jag lösgjorde honom en del och plockade upp honom efter ett tag. I galoppen i slutet galopperade han väldigt luftigt och i ganska låg form så då var han faktiskt fin<3väldensbästaponny
 
Lilleman: idag skrittade jag först på asfalten i ca 15-20 min sedan red jag upp på ängen och joggade honom i alla gångarter i ca 30 min. Han var vääääldigt glad, och pigg. Sedan skrittade jag av i 15 min på ängen och liten bit på asfalten. <3storahäst 
 
/Mimmi



@ Falsterbo



Kollar på kvalet till ponny Grand prix /Hanna




true






Bild smakprov



Här kommer ett smakprov från dagens fotograferning, resten av bilderna kommer upp någon annan dag som tidsinställt.
 



.






Bakat lite kladdkaka! 😄👍



/Hanna




vår resa, en berg och dalbana del 2



Vi åkte Som jag srev i första delen på träningsläger för att få all hjälp vi någonsin kunde få vilket gav enorma resultat, nästan lite för bra...
 
När vi kommit hem fortsatte vi att träna och det fortsatte att gå ganska bra, mycket bättre än innan.
Några veckor senare åker jag tillbaka till samma ställe där jag var på träningsläger (AW sporthorses, sveriges bästa träningsläger) för att jobba i 3 veckor och lilleman åkte självklart med. När jag inte jobbade ick jag träna för alla grymma tränare och vi började utvecklas enormt fort. Helt plötsligt hoppade vi banor på 145 på träning lekande lätt.
Detta gjorde dock att vi blev fartblinda, efter bara 2 veckor fick vi startsignal på en nationell 120, vilket slutade iuteslutning. Vi var absolut inte redo för att starta dom höjderna på tävling, framförallt inte mentalt och det var bland det dummaste beslutet jag tagit att gå in och hoppa den klassen. Dock var det så att jag red helt okej den klassen och människorna runt omkring mig tyckte att lilleman var dum och att jag skulle ha en annan häst.
Jag fick ingen luft mellan alla tårar efter att vi hade bestämmt oss för att sälja honom. Trots alla motgångar var detta hästen som jag älskade mer än någon annan.
 
Efter att jag kommit hem från AW bestämmde vi oss för att åka iväg och visa lilleman för försäljning men jag kunde inte göra det. Vi hade packat bilden och var näst intill klara att åka men det kändes så fruktansvärt fel att jag bara inte kunde.
 
Vi bestämmde oss för att fortsätta kämpa lite till och hela hösten hoppade vi lokalt och regionalt upp till 110 m och utvecklades enormt tillsammans och sagta men säkert väste ett förtroende fram mellan oss och vi började vinna och placera oss allt som ofta. Vi hoppade inga höga klasser men känslan när allt började stämma var obeskrivlig.
 
 
.
 Under vitern fick vi något litet bakslag men pågrund av förtoendet som nu fanns mellan oss tog det inte lika lång tid att hitta tillbaka som tidigare.
 
Årets första tävlingar gick bra men sedan började det sagta gå dåligare igen och efter en riktigt dålig tävling var jag åter igen beredd att sälja honom igen, jag var så fruktansvärt trött på att kämpa röven av mig och aldrig få hoppa "riktigta" klasser sa jag.
Men sen insåg jag att jag inte kämpade röven av mig alls, att jag bara inbillat mig det men att det var dax att göra det nu. Annars kunde det lika gärna vara, för trots all motgång var min magkänsla om oss tillsammans allt annat än dålig och det är den fortfarande idag.
 
Efter den tävlingen har vi verkligen kämpat tillsammans och byggt upp ett ännu starkare förtoende för varandra och framförallt en glädje i det vi gör.
Lilleman är en glad häst i sig och är aldrig sur men så lycklig som han blivit dom senaste månaderna har jag aldrig sett en häst vara innan, på riktigt!
 
Och allt detta för att jag bestämmde mig för hur jag ville ha det och för att jag började sagta men säkert våga lita på mig själv och på oss som equipage. för som jag skrev i första delen är han väldigt änslig och behöver mycket konsekvent vägledning och när man ger honom det och verkligen är konsekvent med sin ridning gör han allt och lite till för en.
 
Fortsättning följer..
/hanna



schockemöhle?



Det är många som säger att dessa schabraken är väldigt bra, både håller färgen, och ligger stilla och bra på hästen. Så jag tänkte köpa ett eller flera sådan på falsterbo, ett vitt till och kanske det oranga, det oranga hade varit sååå häftig på Hine eftersom han är svart! 
 
  
 
asså det hade varit så BIG grymt på honom.
När jag tränar och så, så använder jag mest john withaker schabrak och lamicell schabrak. Men tror faktiskt jag ska testa dessa. 
/Mimmi



@ the dator



godmorgon på er, jag lovade ju att det skulle komma big update om min och Hines resa till dit vi är idag igår kväll, men jag kom hem så sent och han inte skriva klart allt tills jag skulle dra iväg till stallet. Sorrysorry! 
Lilleman: Skrittning på asfalten i 20 min, sedan joggade jag honom i 30min i trav och galopp, mest i galopp. Han var jätte pigg och glad och Hanna jag behövde inte ta tag i honom en enda gång idag! weeeeyy! Att rida stora hästar är sååå härligt! 
 Hine: Skrittning på asfalten och ängen, sedan in i ridhuset och joggade fram utan arbete, sedan började jag plocka upp honom, Han var lite loj idag tyckte jag, lyssnade inte riktig på mina hjälper och var allmänt seg, men det blev lite bättre i slutet, gjorde helt ok enkla byten och galoppen var fin med. Men om man ska ta ut det possitiva i detta ridpasset så satt jag perfekt idag, jag var rak och hållningen var mycket bra! jag kände att jag satt bra med. Menmen sådana ridpass händer ibland men det är bara att glömma dem och gå vidare :D 
 
Om en stund tänkte jag att jag skulle bege mig mot stallet och fixa Lilleman och rida honom och så, vi ska köra iväg ikväll med Hine och rida en långritt med honom. Han brukar tycka det är roligt så han kommer nog vara pigg och glad idag. När vi komemr hem därifrån drar jag iväg och tältar med några så jag har gjort något tidinställt inlägg så det händer lite här för jag antar att jag intye kommer hinna sätta mig vid datorn sen. 
 
På torsdag drar jag med till Falsterbo! kommer lätt bli det bästa detta året, det är verkligen årets höjdpunkt! BIG looove <3
/Mimmi



Har det bra!



Befinner mig just nu i falsterbo.
Jag har det toppen och har redan hunnit shoppa massa, visar självklart när jag är hemma!
Ni får ha det så bra sålänge,vi hörs!
/Hanna 



Gullabos Hine <3



kommer BIG update ikväll om hela min och Hines resa till dit vi är idag :) 
/Mimmi



vad vill ni?..



 
Jag har verkligen INGEN fantasi så jag tycker att ni kan skriva vad just NI vill läsa om? Gör det så lovar jag att göra inlägg om allt ni vill läsa om. puss :D 
 
hehe puss suris <3



Lilleman-veckoschema v 28



Denna veckan kommer bli lugn för lilleman. han kommer endast skrittas och joggas ute i skogen och på ängarna. Det blir en återhämtningsvecka helt enkelt med endast lugna pass med mycket skrittpauser och en hel del gallopp där han bara får galloppera på och sträcka ut i kroppen. Dessutom kommer Mimmi rida honom.
 
Måndag: Jogga på ängen i alla gångarter i ca 30 min
Tisdag: 20 min skritt på asfalt+jogga i alla gångarter på ängen i ca 30 min
Onsdag: skritt på skogsslingan ca 30 min
Torsdag: Vila
Fredag: jogga på ängen i alla gångarter ca 40 min
Lördag: 20 min skritt på asfalt + joggai trav på ängen 10 min
Söndag: 40 min skritt ute i skog och på ängarna.
 
/hanna



Gårdages ridpass



Hej på er! Just nu sitter jag och äter go frukost, efter det åker jag ut och rider Lilleman och Hine. Gårdagens ridpass såg ut såhär iallafall. Lilleman: skrittning på asfalten 40 min. Hine: skrittning på asfalten i 30 min. Han skulle egentligen ridas på fältet idag men jag ändrade planerna lite efter lite omständigheter..gosponny<3



Söndag 3 Juli 11.29



godmorgon på er, hoppas ni hade en bra dag igår? jag gjorde lite tidsinställda eftersom jag visste att inte jag skulle hinna med att sätta mig vid datorn på typ hela dagen, + att blogg.se appen inte funkar så kan inte blogga därifrån heller.. Min dag igår var vääääldigt bra iallafall, vid 12 åkte jag till Hine och vet ni? Han var GLAD OCH PIGG igår! jag blev såhääääär glad det verkar som att det redan vänder, wihoooooo! Jag borstade honom i en timme, tog lite bilder på honom, sen fick han gå ut i hagen igen, han var verkligen på hugget.Och ja efter att jag var hos Hine i 3,5 timmar och fixade allt med honom så åkte jag hem och sen var jag ute och powerwokade och sen hade vi kalas för mamma, vid halv 9 så cyklade jag och Clara ner till tosia och träffa vänner och så och stannade där till 12 sen cyklade vi hem. Ja så såg dagen ut ungefär. 
minfina<3
Dagens planer är att jag tror att jag cyklar ner till tosia och går där en lite stund nu och kollar lite och så. Senare i eftermiddag ska Hine och Lilleman ridas, Lilleman på asfalten i 40 min och Hine på fältet, så idag ska Hine få ha grymt kul på ängen, galoppera på och jag ska inte ställa några krav alls bara att han ska lyssna på mina hjälper, altlså INGET arbete. 
Asså jag kan ju bara säga att denna ponnyn är helt underbar, man kan inget annant än att älska honom <3
/Mimmi
 



Tidsinställt



Håller just nu på att fixa lite tidsinställda då jag inte kommer blogga på en vecka från och med idag.
Har blandannat skrivit om lillemans och min resa, hur jag lägger upp mina ridpass och så har jag helt nytagna bilder på lilleman i hagen.
 
/hanna



@ tosia



Hoppas dock INTE att jag tappar 400 kr ikväll, som jag gjorde igår!!  400 asså jag är pank nu :( 
 
/Mimmi



vår resa, en berg och dalbana del 1



Jag vill berätta för er om lillemans och min resa hitills för vi har kommit så långt tillsammans han och jag men är inte äns halvvägs i mål. Vi har fått kämpa röven av oss trots att han gått svår hoppning med bra resultat med föregående ryttare och det vill jag visa er. Att trots att man får en bra häst behöver inte allt vara en dans på rosor.
 
 
Vi bestämmde oss ganska snabbt i slutet av sommaren 2010 att jag skulle gå över från ponny till storhäst. vi åkte till ett försäljningsstall i skåne och det enda jag visste var att hästen jag skulle prova var väldigt rutinerad och hade gått 150 klasser. Jag var sjukt förväntansfull och glad när vi åkte dit, det var ju min dröm att få en såhär bra häst!
När vi kommer fram ändras dock min uppfattning helt, ska jag vara ärlig vill jag inte äns sitta upp när jag fick se honom från marken men gjorde det endå- vi hade ju åkt så långt. Väl uppe på hans rygg sa det KLICK det var en så sjukt häftig kännsla, vi hoppade inga höga hinder då det var en period i mitt liv då jag var extremt osäker och kände mig värdelös som ryttare så jag varken ville eller vågade. Men känslan jag fick på hans rygg var oslagbara.
En vecka senare stod han i mitt släp påväg hem till mig. Han var alltså enda hästen jag provred och trots att det sa klick på provridningen var han sämsta tänkbara hästen för mig just då. Han är en väldigt känslig och ängslig häst och behöver ha klara direktiv och en ryttare med självförtroende på ryggen om han ska hoppa, och just då var jag raka motsatsen till en sådan ryttare.
 
På vår första hoppträning tillsammans var "klick" känslan som bortblåst, det var katastrof, lika så det följande halvåret. Allt pågrund av att vi var för lika. Vi båda behövde självförtroende. Det var extremt svårt för mig som inte hade något självförtroende att bygga upp hans och det var lika svårt för honom att ge mig något självförtroende. vi kunde ha runt 20 stopp på en träning och tävingarna gick inte bättre. Ibland lossnade det men på träningen efter var vi på ruta 1 igen.
 Vi var fast i en ond cirkel och det kändes som att vi aldrig skulle hitta vägen ut.
 
 Första tävlingen tillsammans, ni ser hur osäker jag är..
Första gången det vände lite var på vår första tävling 2011, där nollade vi både 90 och 1m klassen och det kändes som att det hade lossnat lite, vi hade en bar tävling till där efter sedan var vi tillbaka på ruta 1 igen.
 
 
 
Vi åkte då till veterinären för att kolla upp honom och då var han lite överansträngd i länden, extremt lite men endå något. Detta pågrund av att han gick med fel skor fram= lite överansträngd i hovleden fram.
Han fick ingen behandling, bara några dagars vila och andra skor fram.
Efter detta blev det lite bättre men det var fortfarande det här med vårt självförtroende, dessutom stod vi still i träningen några veckor pga av personliga själ. Men vi kom igång ganska snabbt igen och tillslut lossnade det på en tävling, jag red äntligen med lite självförtoende. Vi valde att nöja oss där för ett tag och åka iväg på träningsläger istället, för att få all hjälp vi bara kunde helt enkelt.
 
Den veckan utvecklades vi grymt mycket påde fysiskt och psykiskt och jag fick äntligen känslan som jag hade på provridningen, känslan av att vi var perfekta för varandra.
 
 
Fortsättning följer...
 
De andra delarna kommer upp under nästa vecka, som tidsinställt, där får ni blandannat läsa om hur vi var en timme från att åka iväg och visa honom på försäljning och hur långt vi kommit tillsammans idag. Håll utkik under början av veckan!
/hanna



Hines planer <3



Jag har tänkt igenom hur hine ska bli i toppform igen, just nu är han verkligen inte pigg på någontiong och vääääldigt trött, han är så trött som  han är när han står ute på nätterna, faast att han inte gör dett så kan man tro det. Jag vet inte om han bara slappnar av när jag borstar och så för då bara hänger han i grimman och man kan tro att han har fått lungnande. Och det är bara två veckor till NF SM så han måste vara i topp då. Så just därför har jag fått ändra lite på planeringen för honom.
 
 
 
 
Idag är det fortfarande kvavt och tänkte då köra lite frihetsdressyr i ridhuset med honom alltså ingen ridning, inga krav. Nästa vecka blir det mest roligt för hans del, och sen ska vi ändra lite på maten. Vecka efter det alltså samma vecka som NF SM så ska jag träna för Rebecca på måndagen och sen inte träna så mycket mer innan NF SM:et. Hine är så pass välutbildad så han kan det mesta, det är bara det att jag vill känna igenom honom några gången innan SM:et. Jag är inte orolig för att han helt plötsligt inte kan göra sakerna i programen eller så utan det är att han måste vara glad. Hine gör lixom saker toppen bara han tycker det är kul, och det är inte alltid han tycker det. Men just nu ligger fokusen på att få honom pigg och glad igen. Alltså ändra ridningen och hans mat. Jag tror dock att han kommer bli det rätt så snart, kommer också nu ALLTID lägga in en dag i veckan där han vilar, ingen skritttning utan VILA. Så han får vila upp sig en dag i veckan eftersom han går och tränas så mycket. 
/Mimmi



I`m back!



godmorgon på er, igår uppdaterade jag kassast i världen men hade lixom inte tid. På morgonen så åkte jag ut till hästarna och red Hine på fältet, det var jätte kvavt ute så han var inte så pigg. MEN han gjorde två helt underbara galoppfattningar från skritt, jag bara kände bakbenen och hur han verkligen satte undersig, han typ bara hoppade upp i luften, sån känsla! Sen på kvällen så träffade jag några vänner och sen drog vi ner till stan på tosia. 
Idag så åker jag till stallet om en stund och "leker" lite med Hine i ridhuset, för att få lite "ridsug" i honom. Han är ganska trött och så just nu så fokusen kommer att ligga på att planera ridningen så den blir rolig för Hine och ändra maten lite. Kommer ett ganska BIG update om Hines planer och sånt i ett tidsinställt sen. 
 dagens planer är att först ut till Hine och fixa med honom och leka med honom, ikväll kommer släckt + vänner och firar mamma för hon fyller år idag, Grattis mamma du är bäst! Sen sticker jag ner till tosia igen, ha en bra dag alla<3
/Mimmi 
 
diggediggedingdingding här glider kingen in! hehe <3 världens finaste Hine. 
 
 



Ganska pigg!



Godmorgon på er!
Jag gick upp för en liten stund sen, kom inte hem så sent igår så är faktiskt ganska pigg :)
Nu på förmiddagen ska jag gå en runda på stan med josse tror jag, det är ju tosia (marknad/tivoli) här i helgen så vi ska gå och kika lite i alla stånd och äta lite sockervadd antar jag, haha!
Runt lunch ska jag bege mig ut till stallet, har ganska mycket att fixa där idag och uyöver det ska lilleman ska ridas ut i skogen.

Ni får ha en bra dag så hörs vi!
/hanna



Mys med min fina



Lilleman vilade idag så vi tog en mysig promenad i ca 25 min istället och stod sedan och borstade länge. Supermysigt!

Världens finaste<3


 
/hanna



Redan hemma



Fick sluta tidigare från jobbet så kom hem för en liten stund sen. Det var väldigt välbehövligt då jag har hur mycket som helst att göra!

Nu tänkte jag ge mig iväg och köpa lite småsaker på stan, sen ska självklart stallet osv fixas innan jag drar iväg ikväll.
Ha det bra!

Jag och min fina vän josefin.
/hanna



Freeeeedag!



Idag är det fredag, jag slutar äntligen jobba och får sommarlov på riktigt och ikväll festar jag med fina vänner.
Den här dagen kan inte bli dålig! :D

Dock kommer nog bloggen att bli lite lidande idag men ska göra så gott jag kan!
Hoppas allt är bra med er iallafall! :)
/hanna




Godnatt på er!



Nu går jag och lägger mig.
Imorgon jobbar jag min sista dag denna sommaren!!!! sen ska jag till stallet och gå en sväng med lilleman och på kvällen ska jag festa med fina vänner.
Känner på mig att morgondagen kommer bli riktigt grym!:D

vi hörs imorgon igen! :)
/hanna




Hine - dagens ridpass



Idag skrittade jag först 15 min asfalt, sedan i i ridhuset och BARA fokuserade på min sits, mina axlar. Jag gjorde olika övningar som jag och pappa kom på att dem var bra för mig att göra, fast idag var mamma med och kollade så jag gjorde rätt och satt bra! Efter övningarna där jag fokuserade på bara mig så började jag rida och kräva lite av Hine. Jag red honom i låg form, flyttade lite mellan koner och mycket tempoväxlingar. Han var duktig idag, bara att jag skulle rätat upp mig lite mera, jag fixade det under ridpasset så i slutet red jag riktig bra ;) heheh självförtroende jappjapp! :D 
/Mimmi



Lilleman- Dagens ridpass



Skrittade ca 15 min på asfalt och gick sedan ut på ett av fälten och travade och gallopperade runt lite kravlöst en stund. Han kändes himla glad och var väldigt lydig! :)

/hanna



En person..



*… Har idag sjunkit så lågt i mina ögon. Ojoj , detta är inte bra asså. Tänk igenom hur du beter dig.*
 
Vid 7 var jag i stallet och släppte ut hästarna och gav dem mat och sådär, sen hem, sen tänkte jag vara lite duktig så jag åkte till huset i ekenäs och skulle bättra på brännan men nej då går sol*** i moln.. Så då satte jag på mig joggingskorna och gick hem med sällskap av Clara som följde mig en bit på vägen. Känndes sköööönt att rensa tankarna. 
Nu så ska jag bara slänga i något i magen sen åker jag till stallet och där ska detta fixas: 
 
* rida Hine i lilla ridhuset. Men fokus på BARA mig, min sits, mina axlar. Så han kommer inte gå så hårt idag. Mest skritta då jag gör ganska svåra övningar med mig själv så han får bara skritta på, Travar nog honom en stund med, och lite lätt galopp bara för att lösgöra. 
 
* Fylla på vatten i hagarna
 
*putsa ALL utrustning, behövs verkligen! 
 
* Ta in hästarna och fodra dem. 
 
Pussar på alla er! <3 
 
 
 



sista filmen



/hanna
 



hoppning



/hanna



Hine - Gårdagens ridpass



Eftersom jag kom hem så sent igår så kommer Hines ridpass idag ifrån igår. 
Jag red mycket tempo på ängen, i ca 1 timme. tiden går så sjukt snabbt när man rider där, asså det är någoting för en timme känns typ som 5 min, Först travade jag han helt kravlöst bara att han skulle gå på sen böjade jag plocka upp honom och lägga honom i låg form. och så höll jag på så en stund, sen gjorde jag lika dant i galoppen, helt kravlöst sen började plocka upp honom och sen låg form. Efter det körde jag mycket samling-ökning. Det gjorde han mycket bra. I slutet så la jag ner honom i mycket låg form och strechade ut nacken åt båda hållen, då sackade han ihop lite och då blev jag arg så då vaknade han igen HEHE. Annars skötte han sig hela passet.
Idag ska jag bara tänka på min sits, på mig, göra olika övningar med min axlar och så i lilla ridhuset. 
/Mimmi 
 



studs



/hanna



Dåligt internet...



Är orsaken till att jag inte bloggade mer igår.

Lilleman hoppades ju igår som jag skrev och det gick bra, dock va vi båda lite loja, det har varit ganska mycket nu senaste tiden, framförallt förra veckan med både tre dagars träningsläger och sen tävling på det så jag förstår om han är lite loj och allmänt trött i kroppen. Men han var endå väldigt glad igår och det är så himla viktigt på honom, annars funkar han inte.
Bestämmde därför att han får börja sin kravlösa vecka redan idag, tanken var att han skulle ridas fullt ut denna veckan sen bara gå kravlöst i skogen och på ängarna och mysa och koppla av lite men eftersom han var loj- men endå glad igår vill jag behålla den glädjen i honom, annars får vi det riktigt jobbigt sen så därför börjar vi rida kravlöst redan idag så att han får återhämta sig och känna att hans kropp är så stark som den faktiskt är för det är när han känner sig trött i kroppen för länge som han tappar glädjen i arbetet och denna glädjen har tagit två år att bygga upp så den vill jag inte plocka bort!

Blev ett rörigt inlägg märkte jag nu, aja. Små filmer är påväg upp från hoppningen igår iallafall!
/hanna



@ stable



Nu är jag i stallet och ska fixa lie grejer, Hine ska "tempoaridas" på fältet, känner på mig att han kommer gå hur bra som helst idag!
Kungen över alla<3



as if a good thing ever could make up for all the pain



Hej på er, hoppas allt är bra! :D
 
Jag har haft en grym dag hitills, trots jobb.
Om en stund tänkte jag bege mig ut till stallet med min kära pappa. Han ska hjälpa mig bära hinder och ska även försöka få honom att filma lite när jag vi hoppar, isåfall får ni självklart filmerna ikväll eller imorgon.
 
i love u
/hanna



Mimmi här!



Jag vet att jag suger på att uppdatera, men har helt ekelt inte så mycket tid just nu. Igår så tillbringade jag dagen med Clara i vårt andra hus i ekenäs, där solade vi och halvbadade och så. Efter det körde vi iväg med Hine till Guttamåla eller vad det heter och red en långritt på 2 timmar med min kusin och hennes häst. Det var väldigt skoj ;)
Hine skötte sig extremt bra, han var jätte pigg och glad! vi klättrade och trampade mycket, Han var jätte mjuk och fin när jag började plocka upp honom efter en stund. Finfinaponni<3 Så igår kom jag hem runt halv 10. 
Idag så ska jag först nu vid 11 flytta Hine från en hage till en annan, sen drar jag till karlskrona och shoppar och lite så med Clara, sen senare när jag kommer hem så cyklar jag till stallet och rider Hine på fälten, han ska ridas i mycket tempoväxlingar idag. Ha en bra dag allihopa! :D
/Mimmi
 



onsdag 4/7-2012



Godmorgon på er!
Jag har lite bråttom då jag har dragit benen efter mig för länge nu på morgonen, som vanligt. Men tänkte endå slänga in ett litet inlägg.

Jag ska strax bege mig iväg till jobbet- idag ska vi måla. Vi får se om det är väggarna eller jag som har mest färg på sig i slutet av dagen, haha!
Ikväll ska lilleman hoppas lite småövningar i ridhuset, såsom studs, bomövningar och lite andra hoppövningar som får igång bakbensaktiviteten ännu mer, kan berätta mer ikväll om det!

Nu måste jag stänga ner datorn så att jag inte kommer försent. Ni får ha en jättebra dag så hörs vi lite senare!
/hanna



For the first time



Nu går jag och lägger mig efter en bra dag. Är svintrött och ska upp och jobba lite tidigare än dom senaste dagarna imorgon så känner att jag behöver sova.
Jobbar dock mina sista dagar nu, för på fredag tar jag sommarlov på riktigt och är ledig resten av sommaren.
Ska bli så J Ä K L A skönt!
 
Sovgott med er, vi hörs imon♥
/hanna



Lilleman-Dagens ridpass



Idag började vi med att skritta 15 min på asfalt, efter det gick jag upp på ängen och joggade igång honom i trav och gallopp och jobbade sen honom i ca 15 min i gallopp på en 8 för att få honom lösgjord och aktiverad i inner bakben, När han kändes fin och jag fått igenom det jag ville fick han en skrittpaus innan vi konditionstränade en stund.

La upp konditionsträningen i intervaller, 3 min gallopp,1 min skritt, 3 min gallopp, 1 min skritt osv. Lät honom galloppera på i ett högre tempo just för att han ska få upp flåset och jobba ordentligt.
Både han och jag var rejält trötta efter att ha hållt på i ca 30 min!
är riktigt nöjd med honom idag.

efteråt fick han linimentbada- så minskas risken för träningsverk då han ska hoppas imon.

/hanna



Mot stallet!



Kom hem från jobbet för en stund sen och nu ska jag ta och cykla ut till stallet, lilleman ska konditionstränas som jag skrev tidigare idag :)

Gammal bild på finaste.
 
/hanna



true



/hanna



words



/hanna



Sol och sönderbränd



Godmorgon!
Jag är som vanligt uppe med tuppen efersom jag jobbar, fast det är sista veckan nu sen har jag sommarlov på riktigt! :D

Igår spenderade vi dagen på stranden med jobbet och det ska vi även göra idag, supemysigt! synd bara att jag brände sönder mig igår och kommer få stå och svettas i jeans och tjocktröja för att inte bränna mig mer, aja jag får skylla mig själv!

Ikväll ska lilleman konditionsträna på något av fälten, det kommer han att ÄLSKA!


Nu ska jag försöka få i mig lite frukost, vi hörs under dagen!

/hanna



Lilleman- Dagens ridpass



Idag var det lösgörande i ridhuset som stod på schemat. Jag red honom i ca 20 min innan mimmi tog över och fick känna på honom (hon ska hålla igång honom nästa vecka när jag är på semester)
Han var Riktigt riktigt fin idag, jag fick honom verkligen att "sätta"sig på bakbenen och arbeta fram till handen, och han blev riktigt mjuk och elastisk också och jag red bra och försökte tänka på min sits, vilket jag tyckte gav resultat!
Han såg himla fin ut när mimmi red också!
/hanna



this day



Denna dagen har varit väldigt bra, hunnit med jätte mycket! Solat,träffat min fina vänner och ridit två hästar :D bra jag är! Hine skrittade jag först på asfalten sen travade jag honom typ i 10 min på fältet även att han bara skulle skrittas, men jaja jag ville lixom att han ändå skulle få röra på sig men inte för att det gjorde så mycket haha menmen sen skrittade jag av honom lite på asfalt och sen på grus. finponni<3
Imorgon kör vi iväg med Hine på en sak.. ;))) Ha det bra <3
/Mimmi



@stranden



Är just nu på strandemened jobbet och alla fritids barn. Vi har grymt väder och jag har kunnat sola nästan hela dagen, så jäkla härligt! 
Hoppas ni har en jättebra dag!
/Hanna 



Hines träningsvecka



måndag: skritta 30-40 min
tisdag: ev en lång uteritt med min kusin
onsdag: låg form på fältet, mycket tempoväxlingar. 
torsdag: fokus på min sits, med hjälp av pappa, i lilla ridhuset.
fredag: intervallträning
lördag: hopp/bomövning, att göra hästen till en gummiboll. 
söndag: lilleman skrittas, Hine ridas kravlöst på fälten "busrida"
/Mimmi



träningsschema v 27



Måndag: lösgörande i ridhuset
Tisdag: Intervallträning på fältet
onsdag: Gymnastikhoppning i ridhuset
Torsdag: Jogga i skogen
Fredag: vila
Lördag: lösgörande på ängen
Söndag: 40 min skritt på asfalt (mimmi rider då jag är på semester)
/hanna



godmorgon!



Nu drar jag till jobbet och efter jobbet cyklar jag direkt ut till stallet så är inte hemma förän ikväll.
 
ni får ha en jättebra dag!
 
/hanna
 



.



Alla har en dröm
vissa har en vision
några har mål
den som lyckas har en plan.



Hine - dagens ridpass



Idag var fokusen på mig, på min sits, på mina axlar. Jag vill gärna rida med högeraxeln mera uppåt än vänsteraxeln. Det blir ju att jag då sitter snett, har länge jobbat med det, varit hos sjukgymnast, fått olika övningar och sånt, det har blivit bättre men fortfarande inte bra. Idag hjälpte pappa mig med det och påminnde mig och vi kom på många övningar som jag kan göra. Hine gick alltså inte så hårt idag, bara över lite bommar och lite övningar runt koner. Så han skötte sig helt okej, jag krävde ju inte så mycket eftersom fokusen skulle vara på mig. 
 
grym ponny 
 perfect 



Film från träning



Bana 120-135
 
 
 
 
 
/hanna



I love you till the end.



 
 
/hanna



Lilleman-Dagens ridpass



Skrittade på asfalt med honom idag i ca 40 min så att han skulle få gå av sig ev träningsverk och även gå lite på hårt underlag för benens skull.
Han var superglad och kändes väldigt fin! :)

/hanna



Godmorgon!



Godmorgon på er, hoppas allt är bra!

Jag har precis ätit lite frukost och sitter just nu och lyssnar på musik.
Idag har jag inget direkt planerat, ska bara ta det lungt och i eftermiddag ska lilleman skrittas 40 min på asfalt och borstas lite extra mycket!

Vi hörs under dagen!
/hanna