Mys



Det har regnat hela dagen idag så lilleman var dygnsur när jag tog in honom och frös så han hoppade (bokstavligen) så valde att inte rida idag då han blir väldigt öm i ryggen när han fryser så nu står han med ett tjockt mysigt täcke på sig och äter en massa hö istället och så mös jag en massa med honom också, tror han är ganska nöjd med det faktiskt!
/ hanna




Old times



Bilder på mig och min sista D-ponny Braveheart.
Han betydde verkligen så otrligt mycket för mig. Ååh vad jag saknar honom ibland.
Det var snart 2 år sedan vi sålde honom och jag kommer ihåg att jag var helt förstörd ett bra tag efter, trots att min drömhäst stog i stallet istället.
Men jag är glad idag att jag lyckats komma över det och att jag idag kan kolla tillbaka på vår tid tillsammans och le istället åt våra 3 år tillsammans.
 
 
together forever
  never apart
  maybe in distance but never at heart ♥
Vår sista tävling tillsammans
You'll always be the one I know I'll never forget.
/hanna
 
 



Lilleman-dagens ridpass



Trimmade lydnad och lösgörande i ridhuset idag.
Gjorde mycket skänkelvikningar, öppnor/slutor, bakdelsvändningar och tempoväxlingar för att verkligen få honom avslappnad och lösgjord men samtidigt alert och vaken för mina hjälper.
Han var så jäkla fin idag verkligen!! Redan från början kändes han väldigt fin ( trots att han gått väldigt lätta pass 2 dagar i rad) och mot slutet var han helt otroligt fin! Han var lösgjord och samtidigt väldigt lydigt och verkligen mellan hand och skänkel vilket gjorde att jag verkligen kunde rida ihop honom och lägga vikt på bakbenen.
Ett toppenpass helt enkelt, bästa på länge!!:D
/ Hanna




lilleman träningschema v 35



Måndag: lugn långrunda i skogen på ca 1,5 h
Tisdag: trimma lösgörande och lydnad i ridhuset
Onsdag: gallopparbete på ängen
Torsdag:trimma med bommar i ridhuset
Fredag: vila/skritt
Lördag: gallopparbete i skogen
Söndag: jogga på ängen
 
/hanna



För lite tid



Mina dagar är fullspäckade med saker såsom skolan,hästen,vänner och annat jag vill göra.
Jag har precis börjat 2an på gymnasiet, det mest krävande året i skolan. Jag har typ noll minuter över till bloggen varje dag och jag vet inte riktigt hur jag ska göra med bloggen faktiskt. Som Mimmi skrev för någon dag sen har hon slutat/pausat på grund av alla dom anledningarna jag nämnde ovan och som jag känner just nu hade det varit bäst för mig med just nu, iallafall för ett tag. Men jag har inte bestämmt mig än alls för jag tycker det är så kul att blogga, men motivationen minskar ju när man inte har tiden..
 
Men fortsätt klicka er in här varje dag endå, jag bloggar så fort jag hinner och skulle jag sluta så berättar jag självklart det!
 
Vi hörs när jag har tid helt enkelt, ha det bäst sålänge. Puss♥
/hanna
 
 



två bilder från helgen



/hanna



Regional 115



12 fel tidsfel




Slutar..



Efter att ha tänkt fram och tillbaka, hit och dit så har jag nu bestämt mig för att sluta och blogga.. Inte för att jag tycker det är tråkigt eller så, men känner att jag inte kommer ha någon tid alls för bloggen när skolan kommer igång igen. Kommer bli mycket mera i skolan, med läxor och prov, Träningarna och tävlingarna varje vecka och ja, blir lixom bara att man "måste" blogga och då blir det lixom inte roligt.. Så tyvärr så blev det såhär. Kommer kanske tillbaka någon gång, men vet inte när. 
Ha det bäst allihopa, tack för denna tiden ❤ 
/Mimmi



Förlåt



Jag vet att jag bloggar riktigt dåligt just nu men har fullt upp all time.. Lång dag idag, men riktigt roligt, Hine gick kanon, mera om detta imorgon.
Är hos min kusin just nu och sitter i planerar vårt kusinteam, vi ska hjälpa
Varandra på bästa sätt genom tävlingarna, nu kör vi!
Mera uppdate imon, lovar! Puss <3
/Mimmi

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3551779/images/2012/pic_50391b9f9606ee3244005620.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3551779/images/2012/pic_50391b9f9606ee3244005620.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3551779/images/2012/pic_50391e2d9606ee32550053e2.jpg" class="image">




Mot tävling!



Nu rullar bilen mot tävlingen! Som jag skrev tidigare i veckan startar vi bara en klass idag,en 115!
Uppdaterar med resultat, bilder och film senare :)
/ Hanna




Fullt ös!



Har haft fullt upp exakt hela dagen!
Skolan började ju idag sen har jag spenderat resten av dagen i stallet. Red och fixade med allt inför morgondagens tävling och blev klar precis innan jag började jobba, bra tajmat!
Nu har jag iallafall äntligen landat hemma och har precis ätit lite. Ska bara ta det lugnt resten av kvällen nu och ladda inför tävlingen imon.
Hoppas ni har haft en jättebra dag!❤
/ hanna




Min fina <3






Uppdaterar



Hejhejhej, har inte bloggat på nån dag har ingen ursäkt faktiskt, eller jo att ja inte har haft tid att sätta mig vid datorn, har varit den mesta av tiden i stallet och ridit och så. Kan berätta att träningen för Ninni igår gick jättebra! han var frammåt och var med på att jobba för den mesta tiden..finaponni<3 Har också köpt en hållningsväst son jag tränade med som är sjukt bra(kommer ett inlägg om den senare)

Idag började iallafall skolan, efter första lektionen kände ja redan att jag ville gå hem haha.. Men det var iallafall superkul att träffa alla igen! På måndag börjar det som vanligt igen..fick ganska bra schema ändå, slutar 3 alla dagar förutom fredag för då 13.40 så det är ändå helt okej.
Idag ska Hine ridas en lungt pass, lösgöra mestadels.
/Mimmi




Lilleman- dagens ridpass



Skrittade ca 20 min på asfalt och joggade ca 10 min i trav på fältet.
Han var grymt fin! Vet att jag säger så hela tiden nu men just nu är han verkligen så jäkla fin att rida! Han är lösgjord i hela kroppen, lydig och jobbar på perfekt med bakbenen fram till handen, hoppas verkligen det håller i sig såhär!
/ Hanna




Always hoping, with a heart on fire.



/Hanna



Min dröm på 4 ben.



Det är en ganska häftig känsla att varje dag få rida sin drömhäst, få pussa på hans mule och se honom komma galopperandes i hagen när man kommer för att hämta honom.
Han är min drömhäst på riktigt, inte bara för att jag älskar honom utan för att när jag innan jag fick lilleman tänkte på hur jag ville att min drömhäst skulle vara är det lilleman på alla plan.
Tänk att det kunde bli såhär bra, jag älskar dig mest av allt❤




Ridpass



I Tisdags så fick jag ändra schemat lite då han var väldigt hängig så jag valde att bara skritta då, skrittade 30 min på långtygel men typ 5 min skrittarbete. Tog febern och så men det var inget med det.
Igår så var han bättre, tror han bara hade en dålig dag lixom. Igår red ja iallafall i 1 timme i paddocken. Han var faktiskt riktigt bra. Gjorde enkla byten, öppna, sluta och många övergångar för att få han uppmärkssam. Han var väldigt fin!
Idag ska vi köra till anläggningen och träna för Ninni. Så det kommer mera om träningen idag ikväll.
/Mimmi




Godmorgon!



Godmorgon på er, hoppas allt är bra!😃
själv vaknade jag precis och ska strax gå upp och göra en stoooooor frukost och försöka njuta till Max av sista sommarlovs- dagen. Imorgon börjar Allvaret igen och jag vill verkligen inte, vi har världens sämsta schema och 2an kommer bli tuff! Aja, har haft ett grymt sommarlov iallafall!
Ni får ha en bra dag så hörs vi!
/ Hanna




Lilleman dagens-ridpass



Trimmade lite hårdare i ridhuset idag. Gjorde mestadels gallopp arbete med mycket serpentiner,volter,skänkelvikningar och slutor.
Trots att han vilade igår var han så jäkla fin och arbetsvillig fast att han var väldigt pigg också.
Är så kul att det är så många bitar som fallit på plats för oss nu i sommar, är ju lättare att hålla motivationen uppe när man märker skillnad! :)
/ Hanna




Bättre sent än aldrig!



Nu har jag äntligen fått upp två av filmerna från meetinget i tingsryd här på bloggen. Det tog ett tag men bättre sent än aldríg;)
Ni hittar dom om ni skrollar ner lite på sidan!
/hanna



Hine - veckoplanering



Måndag: padocken, ekla byten, mycket övergångar. 
Tisdag: padocken, lösgöra, inte så mycket krav.
Onsdag: Skritta en runda i skogen på 30-40 min. 
torsdag: träning för Ninni på anläggningen
Fredag:  Långrunda 1 timme, mycket tempo. 
Lördag:  vila
Söndag: hopp/bomövning i padocken. 
 /Mimmi 



Tingsryd 110 dag 2



4 fel




Tingsryd 110 dag 1



3e placering




Godnatt!



Nu säger jag godnatt och går och lägger mig i min sköna säng med lite musik i öronen.
Imorgon tänker jag njuta av näst sista sommarlovs- dagen. Ska fika med en fin vän, rida ett ordentligt pass på lilleman och självklart träffa bästis. Kommer bli en superdag!
Mer om detta imorgon, puss och godnatt❤
/ Hanna




Mys i stallet.



Har inte ridit idag utan bara myst massa med lilleman, masserat honom, ryktat extra länge och liniment badat honom och har även fått lite nödvändiga saker gjorda såsom skurat boxväggarna och fyllt upp boxen med ny fräsch torv. Tycker det är så himla mysigt med sånna här mys-stalldagar ibland!
/ Hanna




Tisdag



Börjar få lite ångest nu.. Skolan börjar på fredag! Fast det ska ändå bli kul att träffa alla igen! Men alla läxor och allt, men jaja tror det kommer bli bra ändå. Vi ska få ny mentor, idrottlärare och engelska lärare för våra förra gick i pansion typ. Så är lite spänd på vilka det kommer bli, men det blir säkert också bra tror jag. 
 
Hine skulle egentligen tränas för Madde ikväll men vi vet inte ännu om det blir så, om det inte blir så så ska jag rida en lite lungnare pass idag, mest låg form och lösgöra inte kräva så mycket. 
 
Nu är det också klart att jag ska vara med i laget i ponnyallsvenskan, första omgången är redan nu den 8 september, tycker det är sjukt roligt att rida i lag också, när sammanhållingen är bra så är det sjuuuukt roligt!  2010 tog vi silver! så nu kööööör vi! Och vi har bästa coatchen med! :D Jag har också satt upp mål för dessa 3 omgångarna, att den mesta fokusen ska vara på att jag ska få bra poäng på min sits, eftersom det är det som jag mest jobbar med nu. 
 
Kommer kanske ett lite "roligare" inlägg senare sen om jag hinner, vi ses puss  ❤
/Mimmi
 



Följ mig på instagram!



@hannamazetti




Grym träning!



Orkar inte utvärdera träningen här ikväll men kan sammanfatta det så att lilleman var sjukt fin både på marken och på hinder, han hoppade otroligt bra och var världens gladaste och sprang runt och bockade och höll på och jag satt med världens största leende och bara skrattade genom hela träningen typ!
/ Hanna




H I N E ❤



/Mimmi
 



Godmorgon



Godmorgon på er, sitter just nu vid datorn och lyssnar på musik, känner mig ganska seg idag men det går väl säkert över.  
 
Igår så tränade jag Hine i padocken, han var samarbetsvillig igår med och det kändes väldigt bra, Han var lite stark tyckte ja, vilket var väldigt märkligt för det brukar han inte vara. Men det blev bättre i slutet, då han blev väldigt lösgjord och fin, sitsen var också bra, men det var bara någon gång i höger varv som jag behövde tänka på axeln oftare, känner själv att jag inte behöver tänka på axlarna lika ofta som innan utan börjar lixom göra det självmant. 
Varje dag så gör jag mina övningar som jag fått av min tränare, och det märks. skönt att man ser att slitet ger resultat iallafall! 
Kom hem ganska sent igår därför jag inte bloggade, kom hem runt halv 10. Men lovar nästan att updateringen från min sida ska bli bättre.
ÅH skolan börjar på fredag, VILL INTE! Men har iallafall bästämt mig för att få bra betyg, eftersom det är första året jag får betyg, börjar ju 8:an så nu kör vi hårt med skolan med, då kan det bli så att bloggen kommer i kläm för att hästarna, tävlingarna och skolan går före, sorry men så är det, Men vi får se vad som händer. 
 
/Mimmi 
 
 
 
 
 



lilleman träningschema v 34



Måndag: Hoppträning för björne
 
Tisdag: Jogga i skogen
 
Onsdag: gallopparbete i ridhuset med bommar
 
Torsdag: vila/skritt
 
Fredag: trimma inför tävling
 
Lördag: Tävling, endast en klass 115
 
Söndag: jogga
 
/Hanna



Lilleman-dagens ridpass



Idag stod lösgörande på ängen på schemat, vi hopptränar imorgon så red inte allt för hårt utan såg mest till att han var lydig, lösgjord och härlig att rida!
Hur som helst så var han riktigt riktigt fin idag från att jag kortade upp tyglarna tills det att jag skrittade av, trots att han vilade igår. Han var verkligen super lösgjord och lyssnade så otroligt bra på mig för att jag hade honom väl mellan hand och skänkel. Nöjd med honom och även mig själv, vi är så jäkla sammansvetsade just nu!:D
/ Hanna




Ännu en ursäkt..



Förlåt ännu en gång för världens kassaste uppdatering, har som innan ingen direkt anledning förutom att ponnytävlingar, jobba,vänner, familj,fest och strandhäng och självklart stallet har tagit upp all min tid de senaste dagarna. Försöker verkligen leva fullt ut nu den sista sommarlovs-veckan!
Ska iallafall försöka uppdatera hyffsat nu då jag får lite dåligt samvete när jag inte tittar in här alls!

Förövrigt ligger jag just nu i min säng och lyssnar på musik och bara myser, är verkligen sliten idag!
Dagens rispas-inlägg kommer lite senare och imorgon kan ni förvänta er ny vecko-planering och så ska jag även försöka få upp filmerna från meetinget förra helgen!
/Hanna




hemma



Hej! Jag vet att det har varit kass updatering här den senaste tiden men jag tror både jag och Hanna har haft fullt upp. Jag har iallafall sovit hos min kompis som har stallet där Hine står hela helgen. Så jag har spänderat den mesta av tiden med Hine, mys. Vi tog jättefina bilder! som jag kommer få förhopnningsvis nästa vecka. Så ni får vänta ett tag till. 
I förgår så red jag Hine i padocken, han var väldigt fin och sammarbetsvillig! Gjorde många övergångar, enkla byten och sen fick han galoppera på vissa sträckor och jisses vad han ökade! red i ca 40 min. Med mest galopparbete, traven var också himla fin och jag känner verkligen att sitsen också blivit mycket bättre! så himla glad för det! finfina ponny! Igår red jag en lungt pass med mest skritt, och idag har jag planerat att han ska intervalltränas på fältet. Hoppas på att han ska vara så frammåt på att som i förgår! 
/Mimmi
 
 
Min snygga ponny 



Lilleman- dagens ridpass



Red med bommar i ridhuset idag. Hade bara två bommar ute med ca 20 m mellan, inte så mycket men väldigt bra och nyttigt endå!
I början var han väldigt pigg och lite all-over-the-place men efter typ 200 övergångar och massa skänkelvikningar så lugnade han ner sig och blev riktigt fin!
Han var superfin på bommarna också, vi hade en bra takt och känsla och han var väldigt lydig. Jättenöjd ned honom!
/Hanna




Godmorgon, Fredag 17 Augusti



godmorgon på er, eller ja har iochförsig varit upp ett tag, snart ska jag dra mig mot vårt andra hus i ekenäs, ska ligga på vår brygga och bara sola och slappa! så underbart härligt väder idag! 
 
idag ska Hine ridas senare ikväll då det är aldeless för varmt nu på dagen, ska rida ett hårt pass med honom i padocken, verkligen rida igenom honom. 
Hinner inte skriva mera nu men kommer updatera mera från stranden, pusshej <3 
/Mimmi 
 
 



Slappar



Jag ligger just nu i soffan och slappar, har ingen energi alls idag!
Men strax måste jag ta tag i mitt liv endå, hunden ska gås med, jag ska packa ihop lite saker och om några timmar måste jag cykla ut till stallet och rida lilleman och ikväll ska jag jobba!

Ska återgå till mitt slappande en stund till nu, vi hörs under dagen!
/Hanna




Bilder från Tingsryd förra helgen!



/Hanna




.



Sometimes i wonder how many other girls he's texting while he's texting me
/ Hanna




Lilleman-dagens ridpass



Red på ängen idag. La mest fokus på galoppen och jobbade honom en bra stund där! Växlade mellan att galoppera på i ett högre tempo så att han fick upp flåset lite med att fånga upp och göra lösgörande övningar. Han var såå jäkla fin idag! Otroligt lydig för minsta lilla vink och väldigt lösgjord och fin, även i traven!
Imorgon ska han gå med bommar i ridhuset!
/ Hanna




Dagarna



Hej på er, förlåt för verkligen dålig updatering nu dem senaste dagarna. Igår morse åkte hela Familjen och
Några till till öland. Pappa fyllde år igår så vi skulle fira honom, vi hade jätte mysigt där på hotellet och allt, på kvällen så var vi på en resturang och åt. Och idag har vi varit på massa ställen, shoppat lite, var på Kalmar slott och massa annat.
Jag var hos Hine igår morse och fixade allt till honom, och nu ikväll ska jag dit och rida honom på ängen, låg form och mest lösgöra honom. Saknat honom även att jag såg han igår hehe<3
Som sagt så sitter jag i bilen påväg hem nu så när jag kommer hem från stallet ikväll så kommer det mera bloggning!
/Mimmi




Godmorgon!



Godmorgon på er hoppas allt är bra med er!:D

Jag vaknade precis och ligger just nu och drar mig i sängen en stund, är så jäkla trött men måste upp nu!
Idag ska jag luncha på thai med bästa och i eftermiddag ska lilleman skos och ridas, tror det blir ett gallopp pass på ängen:)

Ni får ha en jättebra dag så hörs vi under dagen!❤
/Hanna




Kalas



Nu kör vi på kalas för pappa!
/Mimmi




Lilleman-dagens ridpass



Han har ju bara skrittats nu i två dagar då kiropraktorn var här idag så idag fick set bli ett lösgörande pass i ridhuset.
Till en början var han lite pigg eftersom han inte gått riktigt på två dagar men efter hand lugnade han ner sig och blev riktigt fin. Jag gjorde mycket tempoväxlingar och mycket lösgörande övningar såsom volter, serpentiner, skänkelvikningar osv men la allra störst fokus på att han skulle hitta sin egen balans. Är jättenöjd med honom och han kändes riktigt fräsch!
/Hanna




I bilen



Chillar i bilen ;)
/Mimmi




True



/Hanna




Hine - dagens träning



Idag körde vi som sagt till anläggningen och tränade.
Hine var helt ofokuserad i början, sket totalt i mig och skött inte sig! efter ett tag började han bli mera fokuserad och började arbeta, vi gjorde mycket skänkelvikningar och han gjorde dem verkligen super! traven var hur fin som helst, känndes verkligen sjukt bra! Min sits är MYCKET bättre, så jäkla gutt! Allt kändes så bra när allt stämde, min sits, hans form, bjudningen och allt, finaponny<3 
 
så är nöjd med ridpasset idag verkligen, även att det blev som det blev i början men jaja, han var ju jättefin sen 
/Mimmi
här kommer några bilder från idag, my love ❤ 
 



Lilleman-dagens ridpass



Skrittade en runda i skogen på lite drygt en timme med två underbara vänner. Lilleman var jätte pigg och glad!




me today



dagens klädsel: mjukiskläder
dagens frisyr: hästsvans 
dagens händelser: chillat och varit i stallet och gett hästarna lunch. 
dagens planer: träning med ponnyn 
dagens saknad: riktig varmt sommarväder!
dagens dummaste: mobilen är efterbliven.
dagens roligaste: Hine<3
dagens favorit: Hine<3
dagens köp: igenting än så länge
dagens humör: glaaaaaad :D 
dagens ord: TRO på dig själv
dagens låt: många! 
dagens vill ha: en ponny till <3 
/Mimmi 
 minafina<3




Hemma från stallet



tjabba tjena hallå, hur mår ni? jag mår jättebra! Var nyss hos hästarna och gav dem lunch. Hine såg ut att vara glad och pigg idag så tror träningen blir kanon! 
Vid 5 drar jag mig till stallet igen för att göra Hine iordning och så. 
 
inte så lång update idag, har inte så mycket mera att säga, men när jag kommer hem ikväll så kommer det förhoppningsvis kanske några bilder, ska be mamma ta några, och såklart hur träningen gick. 
 
Ha en bra dag, puss ❤
 /Mimmi
 
 



Helgens resultat



Lördag:
110: 0+0 fel, 3e placering
En riktigt bra runda, vi kämpade med varandra i vartenda steg och det flöt på och kändes jättebra. Kunde rida fort och endå inte få med mig någon irriterande bom påvägen, känns som att vi äntligen hittat balansen där!
Finns inte så mycket mer att säga, en toppenrunda helt enkelt!
 
120: Utesluten
Helt mitt fel. Jag ville för mycket och var för taggad vilket alltid leder till att jag blir passiv och gör ingenting istället..
Stryker ett sträck över denna starten!
 
Söndag:
110: 4 fel, ett nedslag
Ännu en bra 110 runda, allt flöt på bra, alla linjer och distanser satt perfekt (svår bana) och vi kämpade bra med varandra. Nedslaget får faktiskt lilleman ta på sig, han lyfte helt enkelt inte på fötterna ordentligt.
 
 
Är överlag nöjd med helgen, Hade önskat lite jämnare resultat men är endå nöjd att vi kom tillbaka efter katastrof starten i 120 och gjorde ett bra avslut!
/hanna
 



Längesen



Kommer inte ihåg sist jag satt vid datorn, det var sjukt längesen iallafall! Det är också anlednigen till att ni inte fått resultat eller filmer från helgen, men nu har jag en liten stund över så jag ska försöka hinna skriva ihop resultat+utvärdering om helgens rundor, filmerna får ni ev senare idag om jag har tid!
 
Återkommer om en liten stund!
/hanna



verkligen så sant!



/Mimmi ❤



Har fullt upp



Nu är jag hemma från senoren. Åkte dit efter att jag hade varit i stallet och ridit och så. Hine var fiiiin idag!, lyssnade bra och verkade vilja lixom. Lösgjorde honom mycket så han blev riktigt mjuk, la 8 volter och växlade varv efter varje båge. duktig Hine! Imorgon börjar träningarna för Madde igen, eftersom vi inte flyttat tillbaka till anläggningen ännu så vi får vi köra dit, tills vi flyttar tillbaka. Det är inte alls långt så det gör inte så mycket. 
 
Om en stund drar jag till en kompis med några kompisar heh, vi ska bada badtunna och mysa, kolla på wallander och snacka en massa, så kommer inte updatera så mycket ikväll mera än detta, inte från min sida iallafall. 
 
Ha det så bra så länge! vi hörs imorgon, puss 
 
NF SM 2012 ❤  utställning - Silver 



Tidig morgon igen..



Nu ska jag dra mig mot stallet för att rida Hine, hoppas han är taggad på det nu, tror faktsikt det  han ska också få nya skor idag. Sen vet jag inte riktigt vad ska jag göra när jag kommer hem, får se sen, imorgon kör vi med Hine till anläggningen för träning, goHine ;)
/Mimmi




Morgonfodring+ utsläpp



Har precis Morgonfodrat och släppt ut alla hästar helt själv,duktigt!
Nu ska jag skritta lilleman en runda sen kommer kiropraktorn hit och kollar igenom lilleman och masserar lite :)

Godmorgon förresten! Hoppas allt är bra med er :D
Vi hörs under dagen!
/Hanna




Bäst






Bloggen blir lidande..



Har inte riktigt haft tid för bloggen de senaste 2 dagarna tyvärr, men nu så blir det andra bullar! hehe. 
 
Steg upp kl 05.00, då jag skulle hänga med min kusin på sin första tävling med sin unghäst och hjälpa henne. Det gick JÄTTE bra! Hon red skitbra och hästen skötte sig exemplariskt! Hon kom 2 utanför placering, med bra procent för en debut. Hästens första tävling och tramsade inte någon gång, var inte alls tittig eller något, vilken häst! Fick höga poäng för gångarterna och den är inte tränad så mycket, vilken häst det kommer bli! 
 
Så är en aning trött nu kan jag säga, men jaja jag vilar väl upp mig nån gång.. ;) 
Hine har vilat hela helgen för att vila upp sig efter träningslägret, då han var såååå fin! Imorgon kör vi igång igen! 
 
*jag vet att dessa inläggen är tråkiga att läsa men nu blir det inte många mera..* 
/Mimmi
 



Stallet



Förlåt för dåååålig update men har inte hunnit alls. Ska bara fixa klart allt här i stallet, sen när jag kommer hem så kommer BIG update lovar!
/Mimmi <3




Dåligt internet



Lovade ju er bra uppdatering även fast jag var iväg och tävlade men har haft så dålig täckning så det har inte gått..
Har iaf haft en toppenhelg och har en 3e placering med mig hem och 2 av 3 rundor har varit super! mer resultat kommer senare!
Nu ska jag kolla på handbollen, vi hörs senare❤
/Hanna

Lilleman och min fina vän Matilda som agerat hästskötare hela helgen :)




Godmorgon



Hej minafina! Sitter just nu i bilen påväg hem från stallet , har släppt ut och morgonfodrat hästarna.
Vid 10 drar jag till anläggning för det är som sagt typ städdag där, sen drar jag tillbaka till Hine igen. Mera update kommer sen 😜
/Mimmi




Tidig morgon!



Godmorgon på er, hoppas allt är bra med er!
Med mig är det så jäkla bra!!:D

Vi ska strax ta och gå upp mot stallarna för att ge lilleman frukost, jogga honom en stund och sen besiktiga honom också. Startar inte min första klass förän vid1-2 någon gång så vi kan ta det ganska lugnt ett tag sen:)

Ha en fin dag så hörs vi!
/Hanna




Hiss by Mimmi



Dessa skydden är både snygga och sitter bra på hästen, använder dem mest på träningar med också catago boots på, ser stiligt ut med vitt, passar till det mesta också. 
Verkligen en HISS! 
 
 
Pikeur ridbyxa, väldigt snygga, sköna och sitter perfekt!  HISS! 
 
/Mimmi 



@ the dator



Äntligen har jag tid att sätta mig vid datorn. Sitter just nu i mitt NYA rum och chillar med go musik, och smsa en del ;)
Idag så var jag hos Hine i morse och borstade och mös med honom, kungen själv! Hine ska ju vila nu hela helgen då han måste vila upp sig en del, han har inte fått vila på ett tag, och nu efter hårda träningar varje dag på träningslägret. goponny<3 
Var hos min tränare och fick ett träningsupplägg med axeln, vilket är skit bra! så nu kör vi hårt med det! 
Kvällen har jag spenderat med hela min familj, nyss var vi ute och gav hästarna kvällsmat <3
Imorgon så är det städdag på anläggningen, och ska även prata lite extra med min kusin då jag ska hänga med henne på tävling och hjälpa henne på söndag, Hon som gästbloggade för mig när jag var på sm:et i vetlanda ni vet?    Dem har verkligen utvecklats sen första början, något så grymt mycket! Vet att du läser bloggen Linnea, och du är världens goaste kusin, love ya! 
 
/ Mimmi 
 
 



Meeting hela helgen!



Idag åker vi som sagt iväg på meeting och kommer hem igen söndag.
Fast att jag är iväg så ska jag försöka uppdatera ordentligt varje dag då jag har möjlighet till det nu! Dock kommer det inte bli några utvärderingar eller liknande utan mest bilder och resultat. Men vi kommer höras iallafall!
 
Ha en jättebra helg för det ska jag ha! :D
 
/hanna
 



Lilleman-Dagens ridpass



Red ett ordentligt lösgörande pass idag i ridhuset, allt för att vara väl förberedda inför helgen!
 
I traven gjorde jag mycket volter med övergångar, tempoväxlingar och skänkelvikningar för att få honom i en bra balans samtidigt som han blev lösgjord och mjuk i sidorna. I galloppen jobbade jag ungefär med samma saker på samma sätt men istället för skänkelvikningar körde vi förvänd galopp, något vi faktiskt  aldrig riktigt  klarat innan!
Han var superfin passet igenom och jag fick ut precis det jag ville av passet. Han var lösgjord, och lugn men samtidigt alert och lydig för hjälperna.
Ett perfekt "dagen innan tävlings pass"!
/hanna



Freeeedag



Hej på er, sitter just nu hemma hos min kompis där jag också har sovit inatt. Om en stund ska jag gå ut till stallet eftersom det är dem som har stallet där Hine står just nu, så har typ 5 m att gå ut till honom. 
Hine ska vila hela helgen efter träningslägret, han behöver det, vila upp sig. Så dessa dagarna är han Kungen i stallet (det är han redan, men mera nu ), hehe. Han ska bara njuta med andra ord. I eftermiddag ska jag till min tränare och få övningar till axlen som jag ska göra. Dem övningarna ska jag lägga in som mina rutiner, har bestämt mig för att det ska bara bli bra nu! 
 
/Mimmi 
 
 



Godmorgon



Sitter just nu i bilen påväg till stallet. Alla hästar ska ut, lilleman ska trimmas inomhus den sista utrustningen ska packas!

Uppdaterar under dagen!
Hoppas ni får en jättebra dag!❤
/hanna




Tv häng



Ligger i soffan och slö kollar på os lite och inviger min nya iPhone :D

Har spenderat nästan hela dagen i stallet. Har ridit ponny och lilleman,fixat allt det vanliga och packat inför imorgon!
Lilleman gick inget jättehårt pass utan joggades bara en stund på ängen men han kändes fräsch iallafall! Han brukar igentligen vila dagen före dan innan tävling men han är så pigg just nu så kändes dumt att låta honom vila,han blir så spänd och jobbig då.

Nu ska jag fortsätta kolla på os, hoppas ni haft en bra dag!❤
/hanna




Bästa dagarna på sommarlovet! ♥



åh vart ska jag börja.. Kan ju säga att detta har varit dem grymmaste dagarna på heela sommarlovet lätt.! 
Fått rida massa olika hästar, träffa min goaste tävlingsvänner + fått många nya!, umngås med hästarna hela dagarna, Hine har gått sjukt bra dessa dagarna och MASSA annat! känner mig så mycket starkare nu,
min tränare har verkligen sakt massa possitiva saker och jag har fått reda på en sak som kommer bli så otroligt roligt! ;) 
 
Söndag: första dagen, vi började dagen med varsin träning på förmiddagen i ca 30-40 min. Då red jag Hine, och han gick så otroligt bra, min sits var bra, och allt klickade! åh yes, den känslan från den träning ska jag ha i huvudet läääänge! På eftermiddagen red jag den bruna ponnyn, Det gick helt okej för att inte ridit henne så mycket, fick inte riktigt kläm på henne just denna träningen, men var ändå helt ok. Red en stor häst också, den känslan är så häftigt, steget är ju underbart! 
 
Måndag: Idag fick jag kläm på den bruna ponnyn, oksana, Gick mycket bättre och hon skötte sig! Hade fin sits detta ridpasset sa min tränare och jag kände det med! På efteriddagspasset så bytte vi alla hästar, jag red en annan D-ponny och en C-ponny. Det var Rebeccas D-ponny som jag red, och hon red Hine. C-ponnyn var en annan som heter Cornelia, den var lite tjurig och lat. Den gick ändå bra, bara man var bestämd typ. 
 
Tisdag: förmiddagspasset red jag med oksana, det gick helt ok, fick nte riktigt galoppen som jag ville men traven var jättefin, red igen ett LA program med henne. Det gick faktiskt bättre än jag trodde så hon var ändå helt okej detta passet. Eftermiddagspasset hade vi sitsträning på Hine och en ponny till så han fick gå där och att jag tränade ett pass efter det för min tränare. Hine var ganska fin, gjorde skänkelvikningar över diagonalen och lite skolor och mest lösgörade, han var fin. Red en 4 årig storhäst som heter Adde, eller iallafall kallas det, han hade jäätte stort steg och så colt steg, galoppen var helt gudomlig! Kommer bli en fin häst det där! En sak bara som inte var så rolig idag var att jag fick så sjukt ont i vänster axel.. :( Var iväg och badade med hästarna också, hine tyckte det var lite läskigt men mest kul, Rebecca & Emmie ramlade av i vattet. HAHA! :D
 
onsdag: Förmiddagspasset red jag Hine, red program, har seriöst aldrig ridit en sån bra La:4 med Hine, så fin var han och om jag ska skryta lite så red jag faktiskt väldigt bra, red bra vägar och så med, och allt bara flöt på, hade bara JÄTTE ont i väster axel :( Han var så fin! 
Eftermiddagspasset red jag Hine igen, red program då med, han var lite trött eftersom det var andra passet för honom, och att jag var ganska trött och som sagt hade ont o axeln, så det var ändå helt okej, inte lika bra som i förmiddags med jaja han var iallfall så fin på förmiddagen! Och eftemiddagen var helt okej! 
 
Lätt att dessa dagarna gjorde hela mitt sommarlov! min goa vänner och allt, åh gud var roligt det har varit! 
/Mimmi
världens finaste ponni <3 
 



Tooorsdag 9/8



Idag ska det packas en massa inför helgen! Mina saker ska packas klart och jag ska börja putsa och packa ner alla lillemans saker som jag inte kommer använda imorgon, resten får jag packa klart imorgon förmiddag.
 
Men innan jag börjar packa och fixa ska jag ner på stan  och efter det ska vi hem till min kusin en stund så kommer inte vara i stallet förän i eftermiddag.
Kommer nog spendera kvällen hemma då vi ¨har utsläpp och fodring imorgon och sen åker vi till tingsryd på eftermiddagen, Ska ju inte rida några klasser imorgon men känner endå att jag behöver vara någorlunda utvilad.
 
/hanna
 



If you never try you'll never know..



Nu ska jag gå och göra något som jag igentligen inte vågar.. Wish me luck!
If you never try you'll never know.



Gårdagen



Blev lite dålig uppdatering från min sida igår men han helt enkelt inte..
 
Lilleman gick iallafall ett pass med bommar och småhinder i riduset. Han var väldigt pigg och lite mycket häst att rida ibland men han fick gå över bommarna och hinderna tills han slappnade av och kunde gå i samma tempo och rytm hela tiden.
Tycker det är kul att han är pigg just nu men det får inte gå till överdrift för då blir han ofokuserad och spänd, det har blåst en hel del de senaste dagarna också så det kan bero delvis på det. I övrigt är han ju väldigt fin och känns fräsch!
 
/hanna



För trött..



Är såhär trött så har bara skrivit lite i inlägget om träningslägret, har en del kvar och orkar inte skriva klart det nu ikväll. Det kommer imorgon måste vila upp mig en del.
Godnatt pussar från en trött och glad Mimmi! :)<3




Hemma.



Hej på er, nu är jag hemma är verkligen helt slut, men shieettt vad kul det har varit! Ridit minst 3 hästar varje dag, stora hästar, unga hästar, ponnys och ja lite av varje. Men det känns i kroppen mår jag säga. Dessa 4dagarna gjorde sommarlovet så mycket bättre! ska bara ta en låååång varm dusch sen kommer mera update om träningslägret 
/Mimmi




Godmorgon ♥



Hoppas allt är bra med er! :D
Jag vaknade för en stund sen och ska strax sätta igång att städa mitt rum, det är kaos!! Tänkte börja packa lite smått inför helgen också.
Lite senare ska jag luncha med en väldigt saknad vän och i eftermiddag ska lilleman trimmas med bommar i ridhuset och kvällen kommer antagligen spenderas med Maja, ni blir inte förvånade va? haha
 
Nu måste jag nog sätta fart. Ha en jättebra dag,puss♥
/hanna
 



Tidiga morgonar & sena kvällar



Hej på er, har inte hunnit blogga nu dem två senaste dagarna då jag åkt iväg tidigt och kommit hem sent. I förgår iallafall så red jag 4 ponnys, och igår red jag 3 hästar varav 2ponnys. Så kul! Det kommer big update när jag kommer hem och har vilat upp mig en del. Det är ju sista dagen idag också så imorgon ska jag ha sovmorgon! Idag skulle vi nog rida programridning och kanske sitsträning  Ha en bra dag, för det tänker jag ha! /Mimmi




Lilleman-Dagens ridpass



Red en 1,5 timmes lång runda i skogen, supermysigt!
Han gick inte jättehårt utan krävde bara att han skulle gå i en bra balans hela tiden och sen fick han busa en del också!
Han var iallafall superfin och såå glad över att få vara i skogen igen efter att bara gått på fältet eller i ridhuset den senaste veckan.
/hanna



7 hästar senare...



Ja ni läste rätt, Jag har ridit 7 hästar idag.
Började morgonen med 1,5 timmes runda i skogen på lilleman och efter det hoppade jag 3 ponnysar och 3 hästar, är verkligen helt slut i hela kroppen nu!
 
Nu ska jag ta mig en välförkänt lång dusch och sen ska jag iväg och fika med hela familjen och sen kommer kvällen spenderas med Maja.
 
/hanna
 
 



Lilleman ridschema v 32



Måndag: Skritt
Tisdag: skogen+fältet
Onsdag: Trima med bommar i ridhuset
Torsdag: Skritt
Fredag: Trimmar lydnad och lösgörande på morgonen sedan åker vi iväg på meeting på eftermiddagen och han skrittas på kvällen när vi kommit fram
Lördag: Tävling. 110,120
Söndag: Tävling 110
 
/hanna



Tidigt uppe!



Godmorgon på er!
Vi har utsläppet i stallet idag,därför jag är uppe så tidigt.
Min plan är att stanna kvar i stallet nu på morgonen och rida lilleman en runda i skogen och sedan en stund på fältet sen tror jag tanken är att jag ska hoppa 4stycken  ponnysar (ridskolans nya) på förmiddagen så blir nog kvar i stallet en stund!
 
I eftermiddag ska hela familjen iväg och fika och ikväll får vi helt enkelt se vad som händer:)
Ha en jättebra dag!♥
 
/hanna
 
 



Måndag 6/8



Har haft en toppendag!
Har spenderat hela dagen, och även gårdagen med bästa Maja. Därav den dåliga uppdaterigen!
 
Nu på kvällen Har jag varit ute i stallet och myst med min fina häst. Borstade och pussade på honom extra mycket och övergödde honom med morötter, det är farligt att vara så söt som han är, haha! Innan jag cyklade hem gick jag en runda med honom tillsammans med en annan i stallet, supermysigt!
 
/hanna
 
 
 



Bloggen blir lidande..



Uppdateringen från min sida är inte den bästa just nu som ni kanske märkt.
Jag har ingen riktig ursäkt, förutom att det är sommarlov och att sitta inne vid datorn prioriteras längst ner på listan just nu. Är nästan aldrig hemma just nu heller. Men´ni får stå ut till skolan börjar, då lär uppdateringen förhoppningsvis bli bättre!
 
/hanna



Första dagen!



åh vad glad jag är! Heeela dagen har varit så underbar. Ridit 3 hästar, Hine, bruna ponnyn, och en av min tränares stora hästar.
Hines ridpass gick bäst av alla! Han var så fin och så lätt, inte alls emot skänkeln eller något och lyssnade i stort sätt hela passet på mig, så jäkla skönt eftersom han har varit emot i stortsätt allt de senaste veckorna, + jag är mycket rakare säger alla! Med Hine gjorde vi mycket övergångar, förvänd galopp, öppna och mycket galopparbete. SÅ fin var han! 
 
Den bruna ponnyn, också kallad oksana, hon är härlig att rida. Idag var hon väligt emot att jag tog i henne, när jag tog ledande tygeltag så drog hon bara upp huvudet och sprang iväg. Men traven var jättefin! Galoppen var som sagt lite hastig, inte så fin, och hon var ganska tjurig i galoppen med, men kommer jobba på det under veckan. Men hon är som sagt härlig att rida! Har dock inte alls ridit henne mycket, kanske 3 gånger innan så ja känner inte henne så bra, + att hon och Hine är sååå olika, men det gör det så kul:D 
Den stora hästen jag red var svart och ett sto, kommer inte ihåg vad den hette. Men den var iallafall så snäll att hantera, hon hade inte gått på ett tag heller men jag är faktiskt ganska nöjd med det passet, Det är ju så olika att rida ponny och häst. Häst är sån känsla! 
 
Träffade ju Rebecca och Roxanna idag med, så goa är dem! ♥ 
/Mimmi



saker du nog inte visste...



...Jag får väldigt lätt dåligt samvete, även när jag kanske inte borde. Har även väldigt svårt att säga nej.
 
...Jag äv väldigt lugn i mig själv och blir sällan eller aldrig stressad, väldigt skönt faktiskt!
 
...Jag är världens tidsoptimist
 
...Jag är vääääääldigt morgontrött. Antingen så säger jag ingenting på morgonen eller så skriker jag åt allt och alla, haha!
 
...Det värsta jag vet är falukorv, kan verkligen inte äta det, usch!!
 
...Kan lätt trycka i mig en hel ben & jerry själv på typ en halvtimme utan problem. Har verkligen inget stopp!
 
...När jag var lite yngre hade jag koll på ALLT. Skolarbeten,papper,tider,saker osv. Precis allt! Nu är jag helt tvärt om. Har noll koll på saker och kommer alltid på allt i sista sekund.
 
/hanna



Lilleman-dagens ridpass



Tränade som sagt dressyr idag.
Det var första gången vi rider för en riktig dressyrtränare tillsammans och det är synd att vi inte gjort det tiddigare för jääklar vad mycket vi fick ut av det!
Vi red mycket övergångar med fokus på att få bra balans och rytm för att få honom rakriktad tillslut och sedan red vi även mycket skänkelvikningar och övningar som fick honom att sträcka ut i sidorna och bli elastisk och lösgjord.
Han var så otroligt fin och jag lärde mig verkligen dom där pyttesmå sakerna som man aldrig tänker på själv men som verkligen gör stor skillnad!
Fick även mycket beröm över hans steg och hon tyckte han hade en himla trevlig inställning, Kul!!
 
/hanna



myskväll



Har kollat på film och nu ligger jag i min säng och lyssnar på musik och rensar bilder på min brors dator, tror att jag strax ska sätta igång någon säsong av one tree hill!
lite mysig kväll faktiskt, fast börjar bli lite rastlös, haha! har verkligen inte tålamod att vara still länge, speciellt inte när jag är själv.
 
Morgondagens planer är iallafall att jag ska ta en riktig sovmorgon sen tänkte jag ta och rida antingen en eller två ponnysar om jag hinner innan lilleman ska dressyr tränas och  sen kommer kvällen spenderas med vänner, toppendag!
 
blev ett sånt där onödigt tråk-inlägg nu som egentligen är sjukt ointressant att läsa men kännde för att blogga men visste inte om vad så fick bli ett sånthär inlägg.
hoppas ni har en fin kväll iallafall!♥
 
/hanna



Hines ridpass mm.



 Hine reds som sagt i padocken och skrittades av på grusväg + asfalten. Red honom mest i låg form hela passet, Han var ändå helt ok, inte jättebra men det gick inte skit heller så typ mitt imellan. FAST galoppen i slutet var sådär wow galopp, asså gud då blev han så lätt att rida och arbetsvillig! Så är väldigt nöjd med slutet av galoppen, sitsen är redan mycket bättre, skönt att se att allt slit ger resultat, ska få hjälp av min tränare någon gång nästa vecka efter träningslägret, då hon ska ge mig många övningar som jag kan göra för att få tillbaka höger axel. Satsar stenhårt med sitsen nu, den ska bli perfekt! så är det. 
 
Imorgon åker jag till stallet vid 8, vi ska vara hos min tränare vid kvart i 9 eller 9. Antagligen så rider vi första ridpasset redan då på morgonen. åh taggad jaaa! 
Tyvärr så kommer jag inte alls kunna blogga så mycket från söndag-onsdag. Kommer inte att ha tid, kommer vara igång heeela dagarna och så. Kanske kommer in ett inlägg någon kväll om hur allt gått med träningarna och vad vi gjort och så. Kan inte alls lova något men jag tror det kommer något iallafall ;) 
Men ni får ha det så bra så länge puss ♥ 
/Mimmi
 
efter ridpasset idag, tröööött & fiin ponni 
 



dagens resultat



Vi red bara en 110 idag.
Vi slutade på hela 16 fel idag och jag är inte alls nöjd, en riktig skitrunda.
Han kändes dock himla fin på framhoppningen, där hoppade han stora luftiga avspända hopp och sen när vi kommer in på banan så fryser han till och blir spänd och står emot. Vi fick ett stopp och två ner. Har faktiskt ingen aning om varför han blev som han blev inne på banan, kan ha varit något med underlaget eller för att vi har lite dåliga tävlingserfarenheter från stället vi var på eller så hade han bara en dålig dag, ingen aning! Är iallafall nöjd med att jag bara fortsatte att rida lungt och avspänt istället för att börja stressa honom över hinderna, hade jag gjort det hade han inte hoppat ett hinder! Så är glad att vi har ett så starkt förtroende för varandra att han gick runt banan endå för att han litade på mig!
 
film kommer eventuellt senare!
/hanna



vill du att din blogg ska synas?



Vill du att din blogg ska synas och få fler besökare? Gå då in och bli medlem nu!
Det går snabbt och enkelt och det funkar verkligen!
 
Bli medlem HÄR 



.



Happines isn't about getting what you want,
It's about loving what you have.



Lördag 4 Augusti



godmorgon på er, herregud vad tiden går snabbt? :O skolan börjar ju typ om 20 dagar... ÅH nej jag vill inte :( 
Idag ska jag nog tillbringa dagen i stallet, packa och sånt typ all day, Hine ska ridas i padocken bara lösgöra och pappa ska hjälpa mig med sitsen igen men först skritta fram 20 min på grusväg och kanske lite asfalt, all utrustning ska putsas. 
Har inte så mycket mera att säga faktiskt.. har just nu inget i huvudet , så vet inte vad jag ska skriva HEHE ;) 
Ha en bra dag iallafall. 
 
/Mimmi
 
<3



Mot tävling!



Nu rullar bilen mot stallet och sen vidare mot tävling!
Ni får film och resultat när jag är hemma igen:)

/hanna



No time



Har lite dåligt samvete för min dåliga uppdatering de senaste dagarna, men har verkligen inte haft tid. Har spenderat all min tid i stallet eller med underbara vänner!
 
Imon åker Lilleman och jag iväg och tävlar iallafall! :D Vi rider bara en klass då han ska träna dressyr på söndag (haha ja ni läste rätt!) och sen går han meeting nästa vecka så vill inte att han ska hoppa för mycket, vill bara ut och hoppa någon klass för att känna på honom nu när vi inte tränar något.
 
Förövrigt har har han gått riktigt bra de senaste dagarna och jag är så nöjd med honom! Ska dock bli skönt att träna lite dressyr på söndag då jag verkligen behöver någon som pressar oss det där lilla extra i markarbetet just nu för att komma vidare.
 
Jag vet att sånhär uppdatering är svintrågig att läsa men jag lovar verkligen att bli bättre!
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig i min sköna säng och ladda upp inför morgondagen, sovgott godingar!
puss♥
/hanna
 



Gosponny<3






@home



kom hem för en stund en, mysig dag med bästavän! Har precis ätit good middag med hela familjen, myspys<3
 
Imorgon blir det packning all day, Hine ska ridas och fixas, hela dagen där jag trivs som bäst!
På söndag åker vi vid halv 9 tiden då bara med Hine, sedan kommer den andra ponnyn lite senare då ägarna kommer med den. Det är ett brunt sto, C-ponny väldigt härlig att rida! :D ser verkligen fram emot veckan! Träffa Rebecca och Roxanna, inte träffat dem sen NF SM:et. Livet levererar! #happy 
 
Har ingen aning om vad jag ska blogga om? snälla skriv vad ni vill att jag ska skriva om?  skriiiiiiv nu! 
/Mimmi



Fredag!



hejhejhej, hallå min fina! sorry for BAD update men har inte haft möjlighet att blogga. Igår så red jag en långrunda med Hine, tog ca en timma. Han var ganska pigg och glad. Inte så motvillig. Krävde ingenting då han bara fick springa på, galopperade en del och bara ökade, han var bra fram för skänkel! Han var lite tramsig dock vid lite olika saker vi skulle rida förbi.. haha tramspelle! Men för det mesta skötte han sig. 
Idag red jag på morgonen vid 9 ungefär. Skrittade bara honom i 30 min ungefär då han har ridits hårt hela veckan. 
 
På söndag åker jag på träningsläger med Hine och en annan ponny, kommer antagligen också rida några av min tränares hästar. Hine kommer bara ridas på dem saker som är roliga för han att göra, för han ska bli glaaaad! :D Kommer därför inte bli så många dressyrpass för honom den veckan. åh jag längtar ,ser verkligen fram emot detta träningslägret! träffa mina tävlingskompisar och umngås med hästarna heeeela dagarna! 
 
Om en stund drar jag och shoppar med min kära vän ;)  därför kommer det inte bli så mycket bloggning för min del idag, men ni får stå ut! haha... 
 
*lev varje dag som om det vore din sista!* 
/Mimmi 
 



Tejp för onda knä



 Jag har ganska länge nu haft fruktansvärt ont i knäna, när jag rider, ute och springer eller går länge t.ex. 
Jag gick hos sjukgymnast och allt, tillslut fick jag ett tips om att gå in på denna hemsidan --> http://www.kinesiologytape.se/ws/. Där kan man beställa en tejp som HJÄLPER mot onda knä, det är ett slags värmetejp typ, jag trodde verkligen inte på det först men när jag första gången tejpade det, då jag skulle ut och springa,  och jag kunde nästa springa hela rundan utan att ens känna av att jag hade ont. Man kan naturligtvis tejpa på olika sätt. ofta när jag anstränger mig mycket så tejpar jag runt hela knät. om jag ska gå länge eller inte anstränga mig jätte mycket så tejpar jag bara under knäskålen. såhär tejpar jag oftast om jag inte anstränger mig så mycket utan kanske bara går och shoppar eller något. Men när jag rider blir det runt heeeela knät. 
 
Fruktansvärt bra är den! rekomenderar att om ni har ont i knäna testa detta! 
 
/Mimmi 



bästa stigbyglarna!



Tänkte tipsa om världens bästa stigbygel, framförallt för dig med dåliga knän eller övriga leder och ligament.
 
Sprenger bow balance heter stigbygeln.
 
såhär står det i beskrivningen:
 
Optimalt balanserad stigbygel med System-4 och bredare stigbygelplatta för extra komfort och balans.Ger dig svikt i varje steg hästen tar vilket skonar dina leder och ligament Det absolut senaste inom stigbyglar från tyska kvalitetsmedvetna Sprenger.
 
Den är alltså framtagen för att vara skonsam mot ryttarens leder och ligament.
Jag själv använder dessa stigbyglarna och har gjort i 4-5 år nu och jag ÄLSKAR dom. Jag har problem med mina knän och rider jag i andra säkerhetsstigbyglar får jag ont i både knä  och ben efter bara en stund men med dessa får jag aldrig ont, kan rida flera hästar på raken utan något som helst problem!
Priset ligger på ca 1500 :-, enligt mig värda varenda krona!
 
/hanna



Lilleman- Dagens ridpass. Bomjobb



Idag trimmade vi med bommar i ridhuset. Jobbade på att hitta känslan igen när det känns som lättast och fortsatte jobba på trycket i galloppen fast med lite längre tyglar då han HATAR när jag rider på jättekorta tyglar och det blir ju lite så automatiskt när man ska sätta mer tryck att man kortar tyglarna och spänner sig lite så jag jobbade med att föröska vara lika avslappnad som alltid och ha samma tygellängd men endå få till trycket och jag tyckte jag lyckades riktigt bra och vi hade en supergo känsla passet igenom.
 
vi jobbade över uphöjda travbommar, ett pyttelitet räcke som vi för det mesta travhoppade, 3 bommar efter varandra på rakt spår och sen övade vi  lite dog-leg linjer också- även det med bara bommar. Avslutade sen med att rulla runt på en "evighetsbana" som bestod av allt jag räknade upp ovan+ lite övergångar, galloppombyten och halter. Han var superduktigt fina hästen!
 
/hanna



Onsdags planer



Godmorgon My lovers, jag mobilbloggar nu då jag inte hinner starta datorn. Idag ska Hine ridas, hade planerat att hoppa lite hinder med honom,för det älskar han, all utrustning ska putsas, och sen ska jag ev fixa mitt nya rum  ikväll ska jag ut och powerwalka med min bästavän, behöver prata av oss lite! Och senare ikväll skulle vi åka och kolla på några as fina hästar! /Mimmi




Godmorgon :D



Hoppas allt är bra med er! med mig är det toppen iallafall :D

Jag tänkte faktiskt ta och cykla ut till stallet redan nu, Har ganska mycket att göra så det är bara att sätta igång!
Lilleman ska iallafall trimmas med bommar i ridhuset och dom andra 2 ponnyna ska joggas lite lätt i ridhuset.

Nu ska jag äta mammas goda scones♥
Vi hörs under dagen!
/hanna




Bra dag!



Har inte hunnit uppdatera så mycket idag, då jag gjort saker nästan hela dagen!
Varit i stallet, käkat på stan med en saknad vän och sen bakat pizza och kollat på film med bästa Maja. Bra dag helt enkelt!
 
Nu ska jag strax sova tänkte jag. Imon ska lilleman + 2 ponnysar trimmas i ridhuset och jag ska försöka få till något bra inlägg här på bloggen utöver "dagens ridpass" osv, blir så tråkigt i längden!
Vi hörs imon, sovgott! ♥
 
världens bästa.
/hanna