Godnatt



Nu går jag och lägger mig, är tröttast i världen och imon har jag sovmorgon för första gången på typ 2 veckor, ska bli så jäkla skönt!
Sovgott!♥

 
/hanna



Måste berätta!



Idag träffade vi Lillemans förra ägares sambo på tävlingen. Hon kom fram till mig direkt efter jag startat första klassen och va helt lyrisk och bara öste beröm över oss.
Hon var helt förvånad över hur fin han var i kroppen, att han hoppade bättre än någonsin och även hans inställning på hinder. Hon kände knappt igen honom!
Det var verkligen superkul att höra för som jag har kämpat med denna hästen och mig själv, och vilken utveckling vi gjort tillsammans på dessa 2 åren.
Björne har även sagt det här flera gånger de senaste månaderna (han har sett lilleman de sensate 6-7 åren) att han aldrig varit så fin som han är nu och att han hoppar bättre än någonsin och att han är starkare mentalt än någonsin innan. och även fast vi är långt ifrån att ha kämpat och utvecklats färdigt och att jag är långt ifrån något proffs är det så jäkla kul att höra att all tid och alla tårar och allt slit man lägger ner faktiskt lönar sig och att det man gör är bra!

Tänkte jag ska lägga ut lite filmer "då" och "nu" någon dag så att ni själva får se!:D

Översta bilden är från när vi precis hämtat honom augusti 2010
Och nedersta bilden är från Maj 2012

 
/hanna



film 110 m



 
/hanna



Film 1 m



/hanna



duktig Häst!



Vi lyckades knipa en 5e placering i 110 idag! :D

förövrigt har han varit riktigt fin idag, och jag har ridit ganska bra. Är inte 100% nöjd med mig själv men är inte missnöjd heller.
Vi var snabbast i båda klasserna idag men fick tyvärr med oss en bom i varje, riktigt surt men det är sånt som händer och sånt man lär sig av!
Men i övrigt har allt känts väldigt bra. Nu är det lite tävlingsvila i nästan 3 veckor då vi åker på lite semester och så men vecka 29 kör vi igång igen med tävlandet och efter det väntar ett roligt meeting och lite annat roligt, lääängtar!


/hanna



något som verkligen inte brukar hända...



HAHA, något som verkligen INTE brukar hända, hände idag när jag red på ängen..Hine blev rädd för någonting och slängde sig och jag åt andra hållet.. Ja jag flög ju som en vante typ några meter så jag har typ såhääär ont i höften nu ;( haha men jaja det var faktiskt ändå rätt kul om jag ska vara ärlig.. Men Hine gick iallafall helt okej på ängen idag, konsitionstränade/ingenkrav ridning. Jag gjorde alltså båda delarna, först "ingenkravridning" sedan konditionsträning. Han var helt okej, pigg och glad iallafall, och lyssnade mycket bra på min hjälper. loveponnihine<3
Såg att det gått bra för Hanna idag, 5:a i 110! grattis! :D
 
Den "lillasvarta" var törstig<3
haha igen..;(
 
 



Drar och tävlar!



Nu Drar vi oss ner mot skåne för lite tävling. Vi startar 1m och 1,10 idag.
Håll tummarna för oss!
 
 
Bild från förra tävlingen.
 
 
/hanna



nybadad & fin



/hanna



It´s only me..



Imorse var jag i stallet vid 7 och gav alla hästarna mat, sedan red jag Hine i låg form på ängen. Han var helt ok idag, lite tjabbig men han gav sig sen. Kom precis hem från tingsryd, köpte nya stall/ridskor och en pikeur tävlingsskjorta och lite till;), och kollade på några kompisar som hoppade på börjes cup. Om en stund åker jag ut och tar in Hine för det är så dåligt väder så han får komma in och gosa in sig i lite täcken ;) 
/Mimmi



jobb hela dagen



Hej på er, nu är jag äntligen hemma efter en dags jobb. Jag försov mig i morse, därför jag inte bloggat något idag!

Min kväll kommer spenderas i stallet då vi tävlar imorgon, så det är mycket som ska fixas!

Vi hörs lite senare!
/hanna



Words



It's nothing scarier then getting what you want,
because that's when you really have something to loose.



berättar lite..



hej på er, uppdateringen från min sida suger just nu, jag veeet men jag har iallfall haft fullt upp med träning och så.
Hine har tränats för rebecca, det gick verkligen helt amazing, gjorde förvänd sluta och enkla byten hur bra som helst, fin ponny<3 Hur är det med er? Med mig är det iallafall jättebra, Har ganska mycket att göra nu dem kommande dagarna så jag kommer inte alls hinna uppdatera så mycket som förut, men jag hoppas Hanna uppdaterar så bra som möjligt så det händer lite här;) Men nu ska jag göra en sak..;) så ha det bra så hörs vi,puss
/Mimmi
 
Du är den vackraste hästen jag vet.



Hemma och vänder



Kom precis hem från jobbet och nu drar jag iväg igen
 
Ha en bra eftermiddag/ kväll!
 
/hanna



Detta visste du inte om mig



  • Jag har ridit i ca 13 år
  • Jag krossade min armbåge när jag trillade av min schettis för ca 7 år sen
  • Jag är nästan aldrig nervös på tävling, bara lite precis innan jag rider på första hindret
  • Jag bryr mig ibland för mycket om vad andra tycker och tänker
  • Vid vissa situationer kan jag bli lite blyg och tyst
  • När jag var yngre var jag jätteordningssam och hade koll på ALLT, idag är jag precis tvärt om
  • Jag började tävla för 6 år sedan
/hanna



Utvärdering tränigsläger



Måndag:
Vi började med att lösgöra hästarna och få dom att trampa på och jobba ordentligt med bakbenen och verkligen trampa under sig och efter det hoppade vi fram på något kryss sen en linje med 3 kryss och 4 språng lite tillbaka mellan och efter det rullade vi på på en "evighetsövning" med kryss kompination kryss kombination.
Lilleman var riktigt fin, både i markarbetet och hoppningen! han var väldigt frammåt och arbetsvillig och jobbade på bra och jag red bra också.
 
Tisdag:
 
Pass1: jag joggade fram honom i ca 20 min sedan trimmade Sandra honom en bra stund och gav mig en massa bra tips och sedan fick jag sitta upp den sista kvarten och känna på honom och även jobba på min sits. Lilleman var riktigt fin, speciellt när Sandra red. Han var fin när jag satt upp också men markarbetet är vår svaga sida just nu då vi kommit så pass långt nu att vi måste finslipa på massa smådetaljer som jag inte klarar mig utan om vi ska ta oss längre, som tex min sits, jag blir lite frammåtlutad och då tappar jag min sits och hela min inverkan så det fokuserade vi på detta passet och jag kunde verkligen känna hur annorlunda min inverkan blev när jag satt på rätt sätt, då ett steg i rätt riktning men det kommer bli slitigt att ändra på detta, allt som inte är som vanligt känns annorlunda i början, right?
 
Pass 2: Vi hoppade bana för björne. Jag försökte att hela tiden tänka på min sits och allt annat vi jobbade med på förmiddagen, Framförallt i framridningen. Jag kännde skillnad redan nu och det känndes bättre faktiskt.
Vi fick hoppa lite småhinder och linjer först innan han satte ihop allt till en bana. Vi fick hoppa en bana med hinder på 110-135 och lilleman gick riktigt fint och jag red bra också, vi har verkligen fått in flytet i hoppningen nu och vi har framförallt fått ett självförtroende och ett förtroende för varandra som vi inte har haft innan. Nöjd med min fina häst!
 
Onsdag:
Vi hoppade Bana idag också. Lilleman var fin men lite trött och loj, precis som jag men jag försökte endå tänka på min sits och inverkan så gott jag kunde och det syntes skillnad även idag, dock känns det ju lite konstigt just nu somsagt men det släpper väl snart.
Banan idag gick över 120-135 hinder. Vi var somsagt lite trötta båda två idag men det gick endå bra och vi fick in ett hyffsat bra flyt, var bara på en linje där vi gick på ett språng för lite annars stämmde det mesta och för att vara sista dagen gick det bra endå!
 
Jag är riktigt nöjd med dessa dagar över lag, vi har hållt en bra jämn form alla dagar och lärt oss en massa!
 
/hanna
 



Godmorgon!



Hej på er, hoppas allt är bra!
Idag ska jag först jobba 8-16 och direkt efter det ska jag åka upp mot smålandsskogarna med en kompis och  kommer hem sent ikväll igen, så uppdateringen från min sida kommer inte vara den bästa idag tyvärr.

Min bästa mamma tar lilleman idag då jag inte hinner, hon går med honom på asfalt en stund för att han ska bli av med ev träningsverk och pysslar med honom lite extra!

Ha en bra dag!
/hanna



new in



Beställde ett par nya stövlar igår och dom kom redan idag. Blev ett par falsterbo gt. Så långt är det lätt det dom könaste stövlarna jag någonsin haft!
 
 
Fick även hem ett par ridbyxor och ett träns från Hööks.
 
/hanna



Hemma! :D



Nu är jag hemma på riktigt!
Kom hem från värnamo och träningslägret runt 3 men drog iväg nästan direkt med en kompis och har precis kommit hem.

Jag har iallafall haft 3 GRYMMA dagar uppe i värnamo med bra träningar, bra teori,god mat och härligt sällskap!
Lilleman har gått riktigt bra alla dagar och vi har fått massa bra tips på hur vi ska jobba vidare över sommaren.

Ni får mer utvärdering om lägret imon och även en liten film från dagens hoppning för nu ska jag sova, upp tidigt och jobba imon!

/hanna



@ stable



/Mimmi



BAD uppdatering



jag vet total kass uppdatering, ska blin bättre looovar, okej? hoppas övingarna var bra som jag skrev igår?
Idag ska Hine ridas på fälten, inget arbete utan bara ha kul! Ska ge hästarna kvällsmat ockå, så kommer hem senare sen. Under dagen har jag varit ute och sprungit, fixat saker som är hemliga som ni förr eller senare kommer få reda på woppaaa ;),snart drar jag till stallet och rider och ger hästarna mat, uppdatering kommer ikväll om hur Hine gick och så. BARA TVÅ VECKOR KVAR TILL FALSTERBO OCH TRE TILL NF SM! ;D
/Mimmi



Sista dagen



Imorgon är det sista dagen här. Vi ska bara rida ett pass på förmiddagen och tanken är nog att vi ska ha lite banhoppning.

Lilleman har gått riktigt bra idag, i framförallt hoppningen, den känns sjukt bra just nu. Markarbetet är också bra, dock är det mycket finlir vi har jobbat med dessa dagar och saker som vi ändrat på och då känns det lite småkonstigt nu i början, allt som inte är som vanligt känns ju konstigt i början tills man vant sig och man gör det automatiskt. Men vi kämpar på och vi har fått så jäkla mycket bra att jobba vidare med under sommaren!
Nöjd med min fina häst!

Vi hörs mer imon! /Hanna



skolavslutning & midsommar 2012 <3



 
 



bra bom/hopp övningar!



Som jag sa nyss så var det väldigt svårt att förklara med ord hur dem övningarna jag gjorde idag med Hine såg ut såhär kommer lite olika övningar med syfte och så: 
 
denna övningen tycker jag själv är väldigt bra, man gör hästen mjuk och lösgjord. Men det gäller att ha varmt upp ganska mycket innan man börjar rida denna övningen, det är ganska små volter och kräver mycket fokus och att planera vägen riktigt bra! 
 
Man rider på ett fyrklöver och verkligen arbetar med att få med sig hästen och planera mycket väl. Tycker själv att övningen är super rolig. 
Syfte: Lösgör hästen och ökar liksidigheten. Får ryttaren att lyfta blicken och planera vägen väl.
tänk på att lägga in skrittpauser och att jobba lika mycket i båda varven, inte hålla på aldeless för länge.
Jag kände hur Hine verkligen arbeta på i denna övningen, han blev mera mjuk och elastisk i nacken och hela kroppen. väligt bra övning! Denna övningen gjorde jag också i galopp, bara att jag gjorde fyrklöven större så det inte blir så många små volter i galopp. Den krävde verkligen att fokusera och att planera vägen! 
 
Denna travövningen så tränar man tre saker samtidigt. Gas, broms och får en lösgjord häst. I denna övningen rider jag i medelhögt tempo i trav och rider lätt. 
 
 Två bomserier, rider i trav i medelhögt tempo. mellan de två bomserierna så gör jag en halt, trav igen på den andra bomserien, seden ut i spåret och rider öpnna. Denna övningen gjorde jag inte idag, gjort den en antal andra gången, är mycket rolig! Man får verkligen hästen uppmärksam på skänkeln och samtidigt trycket bakifrån. I öppnan på andra långsidan gör du för att lösgöra hästen. När halterna mellan bomserierna fungerar bra kan du byta ut dem mot halvhalter. tänk på att hästen ska lyssna på förhållande och frammåtdrivande hjälper direkt! 
 
 
 
denna galopp övningen gjorde jag inte idag men har gjort den en antal gången innan, den är väligt rolig och hästen blir som en gummiboll! På ena långsidan så lägger jag sockerbitar och lägger ena sidan av bommen på sockerbiten, varannan höger, varannan vänster, 5 m mellan 4 bommar. Innan serien i galoppen håller jag hästen lätt innåtställd, efter serien lätt utåtställd. Syftet med denna övningen är att hästen ska använda bakbenen och få igång bjudningen som kan användas i serien, tänk på att göra övningen flera gånger i sträck , då lär den sig snabbare hur den ska göra, det är ganska svårt att hitta rytmen i början, men glöm absolut INTE att ta några pauser imellan för det är ett tungt jobb för hästen. 
/Mimmi
 
 
 



Hine - dagens ridpass



som sagt så red jag olika bomövningar med Hine idag. Han skötte sig bra, var lite jobbig i början, sedan gick han mycket bra och hade mycket bra bjudning. 
Jag red en bomövning i trav och en i galopp. Bilder på hur övningarna såg ut kommer om en lite stund, jag tog bilder från en bok jag fick idéer ifrån, det är ganska svårt att beskriva med ord. Så då kommer mera förklarat.
som sagt i början i traven hade han ganska dålig bjudning, men det fixade sig sen. Bomövningen i trav var med 4 bommar, jag kan inte förklara för det blir väldigt svårt men som sagt så kommer det bilder snart av båda övningarna.  
Han gjorde båda övningarna riktigt bra, efter lite fajt med honom i början så gick han jättebra, i galoppenövningen så la jag till en bom på andra sidan med en vattenmatta under och han gjorde så fina språng över det så jag blev helt chockad, fina ponny, känner att han verkligen har blivit gladare och är piggare nu, och det är så sjukt bra! 
*bomövningar kommer snart*
/Mimmi



Bygga hinder



Vi avslutade dagens första pass för en stund sen. Jag red dock bara en kvart i slutet då Sandra trimmade honom åt mig, fick massa bra tips!
Nu ska vi ut och bygga hinder till i eftermiddag sen ska vi förhoppningsvis käka lunch, är dö hungrig ;)

Men hörs lite senare! / Hanna



godmorgon everybody



Idag ska Hine tränas i rihuset med bommar. Igentligen vill jag inte rida i rihuset idag också men det blåser något fruktansvärt, och han är inte så rolig att rida på fält när det blåser.. Så jag har hittat med jättebra bomövning som jag tänkte rida idag, Han brukar tycka det är skit kul att hoppa över bommar och hinder så han kommer säkert vara pigg och glad idag. utvärdering kommer såklart ikväll ockå. Idag kommer jag också ge alla hästarna i stallet eftermiddag så kommer inte hem förens senare, så blir inte så mycket uppdatering under dagen sorryy, men kommer ha fullt upp. 
Som sagt så spenderar jag dagen i stallet, så skööönt!  Ha en bra dag alla! 
/Mimmi



Godnatt



Nu ska vi snart gå och lägga oss här i Värnamo tror jag.

Vi har varken dator eller tv här så vi har suttit och spelat spel hela kvällen typ,haha!

Ni får sova gott iallafall så hörs vi imorgon!
/Hanna



Hej på er!



hej på er! Statistiken har verkligen ökat idag! jätte,jätte kul verkligen, ni för GÄRNA slänga in en kommentar här och där, vore jätte kul om ni gjorde det! Som jag skrev innan så gick Hine väldigt bra idag, jag tyckte själv att jag red bra också, hehe;), man får inte glömma att berömma sig själv också, det är ju vi som får hästarna att göra det dem gör, självförtroende är viktigt, glöm inte det! 
Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på någon film tror jag, Ha det bra! 
/Mimmi
 



Hine - dagens ridpass



Idag blev det ridning i ridhuset. Han var jättefin! lyssnade extremt bra på mig och gjorde det mesta klockrent! Jag red mycket serpentiner för han få honom rund och mjuk, i galoppen gjorde jag mycket volter varierande stora och små. och red mycket halvt igenom i galopp, han har varit ganska krabbig med det på tävling men han gjorde dem faktiskt hel okej idag, Arbetade honom för det mesta i låg form i traven och i tävlingsform i galoppen. Skrittad fram i 15 min först sedan red jag honom i 30 min med en 5min paus, sedan avskrittning i 15 min. 
/Mimmi



Helt slut



Nu har vi precis kommit in i huset efter att ha ridit,fixat och ätit osv. Är heelt slut nu!

Idag fick vi trimma ganska mycket på marken och efter det jobbade vi med lite småhinder och avslutade sen på en "evighets övning " på lite större hinder. Lilleman var så jäkla fin idag, inte så att han gick som en klocka utan han var fin och vi fick igenom väldigt mycket som vi varit påväg att få igenom i flera veckor nu. Ett stort steg i rätt riktning :)
Imorgon ska Sandra trimma honom en stund på förmiddagen för att jag ska få ännu mer tips om hur jag ska jobba vidare och senare på eftermiddagen ska vi hoppa för björne!

Ha det bra så hörs vi när jag har tid😃/ Hanna



STALLET!



hejsan på er! Jag kom precis just hem från karlskrona, varit med mamma och fixat lite saker. 
Hine ska ev ridas på fälten idag beroende på hur halt det är där, eftersom det regnat en del så vill jag helst inte rida där om det är halt. Så isåfall så rider jag på samma sätt fast i stora ridhuset, som jag sa tidigre så har han vilat i 2-3 dagar då jag varit sjuk och inte kunnat rida, så får köra igång honom lungt nu idag och imorgon. Idag ska han ridas i lågform i ca 30-40 min, serpentiner så han blir mjuk och så. 
Men nu ska jag bara slänga något i magen och sen beger jag mig till stallet, utvärdering av ridpasset kommer ikväll! 
/Mimmi
 



dålig uppdatering, jag vet!



Hej på er! Jag är äntligen frisk! Idag ska Hine köras igång igen efter någon/några dagars vila, eftersom jag varit sjuk :(  
måndag: låg form i ridhuset/fälten beroende på väder. 
tisdag: en bomövning i ridhuset
onsdag: rida kravlöst på ängen
torsdag: ev träning 
fredag: låg form trav, galopp
lördag:konsitionsträning
söndag: skrittning
/Mimmi



Shoppat!



Vi har precis hoppat in i bilen igen efter att ha stannat till på Börjes och shoppat lite, fick med mig en rese krubba så att lilleman har något att äta i när vi är iväg och ett par nya stallskor. Kan visa dom när jag kommer hem på onsdag!

Kan inte lägga upp några bilder just nu men tänkte ta en massa bilder under dagarna som ni får i ett inlägg sen, hoppas det blir bra!
/Hanna



På väg!!



Nu rullar bilen mot Värnamo och träningslägret  :d
Vi ska inte vara där förän i eftermiddag men vi ska göra några stopp på vägen på bl.a. Börjes och donken så vi kör  nu istället så vi inte behöver stressa!
 
/Hanna 



Ändrade planer :(



Som jag sa innan så skulle jag rida bomövingar med Hine i stora ridhuset, men det blev inte så :( Jag kände mig fortfarande inte helt okej och mamma tyckte det va bättre att jag inte ansträngde mig idag så jag var helt frisk imorgon. Jag åkte iallafall ut och bortstade och myste med honom i en timme. Men imorgon så kör vi igång igen. Imorgon kommer det också ut veckoplanering för Hine. 
Tänkte att uppdateringen från min sida skulle vara så bra som möjligt nu, eftersom Hanna inte kommer blogga lite mycket nu i början på veckan, eftersom hon är på träningsläger hos björne. så jag kommer försöka uppdatera så mycket som möjligt nu så det händer lite här ;) 
ha det bra, vi hörs puss! 
/Mimmi
 



Remember me



Hej på er, hoppas att ni haft en bra dag!

Jag har som jag skrev innan bara tvättat släpet,ridit och packat allt till både häst och mig, åker ju på träningsläger hos Björn och Sandra Carlsson i Värnamo imorgon förmiddag. Ska bli riktigt kul och åker upp med en kompis också så det blir ännu bättre!

Vi åker som sagt imorgon på förmiddagen och stannar till onsdag eftermiddag.

Vi hörs igen imorgon och det kommer nog komma ngt inlägg varje dag iallafall!
Nu ska vi kolla på en film och ladda inför imorgon, puss❤ / Hanna



chillar med film..



har legat i soffan hela dagen och kollat på dessa filmerna, allihopa! de är så sjukt bra asså, haha! Kan ju passa på att säga att jag brukar blogga från min ipad, pappas iphone men nu funkar inte blogg.se appen så kommer inte kunna blogga exakt lika mycket som innan, men varje gång jag sätte mig vid datorn så är det klart jag bloggar, och varje dag kommer det planering för ridpasset och utvärdering. puusss! ;)
/Mimmi



smygfotad



 
 
 blev smygfotad av pappa när jag stod och tvättade släpet..
/hanna



Tvättat släp &släppt ut hästar



Har precis kommit in efter att ha tvättat mitt släp, det är nog 2 år sedan jag tvättade det sist så det var riktigt skitigt men nu är det hyffsat rent iallafall! :D Var ute i stallet tidigt i morse också med pappa då vi hade utsläppet av hästarna, ganska mysigt att vara i stallet på morgonen faktiskt!
Nu ska jag strax käka lite sen ska jag ut till stallet igen och rida lilleman och packa ihop allt till träningslägret imorgon.

Godmorgon förresten, ni får ha en jättebra dag så hörs vi lite senare!

/hanna



Sjuk...



Hej på er! Jag har verkligen uppdaterat sjukt dåligt men igår så mådde jag så dåligt så jag kunde inte ens rida :( så hine fick vila igår, inte så bra men vad skulle jag göra.. Så jag låg på soffan hela dagen igår och i natt har jag sovit i 12 timmar! Känner mig redan mycket bättre, fast inte helt okej än. Men ikväll ska jag ut till Hine och rida, har dock inte bestämt än om jag ska göra bomövningarna som jag skulle gjort igår eller om jag ska ut på ängen och rida honom i låg form, det lutar nog mot bomövningarna i ridhuset eftersom det skulle regna idag och då blir det så halt så tror det blir bomövningarna i ridhuset. utvärderingen kommer såklart ikväll /Mimmi ;)



Lilleman- Dagens ridpass



Åkte direkt till stallet efter att jag kommit hem och red min fina prins som jag inte träffat sen i torsdags!
 
Idag stod intervallträning på fältet/skogen på schemat men det har regnat så mycket idag så ville inte riskera att han skulle halka och sträcka sig så fick helt enkelt intervallträna i ridhuset, vilket inte gjorde så mycket igentligen då ridhuset är väldigt stort (25x80)
 
Började iallafall om vanligt med att jogga fram honom ordentligt i alla gångarter på lite längre tyglar i ett lite högre tempo med tempoväxlingar med fokus på att han ska komma igång i alla muskler i kroppen och lyssna på mig. Skrittjobbade honom sen ca 15 min med bla skänkelvikningar,serpentiner och bakdelsvändningar för att få honom lösgjord och elastisk och efter det körde vi lite gallopp intevaller (6 varv gallopp, 2 varv skritt, 6 varv gallopp, 2 varv skritt osv) en stund och efter det travade jag av och skrittade sen av ute på asfalt.
 
Han kändes fin idag, lite små "seg"(inte jätte mjuk och elastisk) i kroppen eftersom han vilade igår men han var grymt pigg och glad och lyssnade på mig bra och jobbade mer än gärna lite evtra idag så jag är riktigt nöjd med honom!
 
/hanna



Hemma efter grymma dagar!



Nu är jag hemma efter att ha spenderat 3 dagar med en fin vän och hennes familj på en camping, supermysigt! ska dock bli skönt att sova i min egna säng inatt.

Dagarna har bestått av bad,fotbollsspel,kortspel,grillning,hopp på hoppkudde (haha så jäkla kul!) osv, har typ inte suttit still en enda sekund!

Tänkte ta och packa upp min väska nu, slänga saker i tvätten osv. Dock ska väskan packas direkt igen då jag åker på träningsläger i småland måndag- onsdag. Tänkte berätta mer om det senare i ett inlägg!

/hanna



godmorgon



är ni trötta? det är iallafall jag! min midsommar var toppen! roliga människor, och allt vi gjorde var roligt! förutom att jag fick dööö ont i halsen.. och har det fortfarande så  tror jag håller på att bli sjuk :( Inte alls bra, hatar att vara sjuk det är typ det värsta som finns! Men det är typ bara att gilla läget finns ju inte så mycket att göra åt det..
Idag ska jag och Hine rida bomövningar i ridhuset, har inte bestämmt ännu vilken av alla övningar jag ska göra. Jag har en bok där det finns jätte mycket med bommar och småhinder så där får jag alla mina idéer ifrån. Jag kommer inte göra så mycket idag mer än att rida, känner mig ju inte alls bra så jag får ta och vila idag resten av dagen. Utverderinga av ridpasset kommer såklart senare. pusss
/Mimmi
 
jag&min kusin <3  
 
jag&min syster <3 
 



haha, dukitg han är..



/Mimmi



Fredag



Hej på er,hoppas ni har en riktigt bra midsommar!   Jag spenderar min midsommar med en fin vän och hennes familj, super mysigt!  Min fina mamma tar hand om lilleman idag,tack så jätte mycket! Jag kommer hem någon gång imon och då lovar jag bättre uppdatering!                   Vi hörs imon,puss och ha en fin dag:d/ hanna 



glad midsommar!



Glad midsommar på er alla! ha en grym dag, för det tänker jag ha! 
 
pussar & kramar /Mimmi <3



godmorgon!



Just nu sitter jag och äter frukost och läser lite bloggar, om en stund ska och pappa åka ut till stallet och fixa Hine. sedan vid halv 2 ska vi vidare till mina kusiner och fira midsommar. För Hine är det vilodag idag, imorgon ska vi rida några bomövningar i stora ridhuset;) 
/Mimmi <3



Glad midsommar!



Glad midsommar på er, hoppas ni får en bra dag! :D
 
/hanna



hej hopp!



Just nu sitter jag och äta jätte god mat, grillat mummmmaaaa! var ute och sprang och gick med clara i en timme innan. Det är ju midsommar imorgon, vi ska "fira" med mina kusiner och kompisar ;) känner att detta inlägget var helt meningslöst.. hehe pussar <3
/Mimmi
 
<3



saker ni inte visste..



Min transport är en thule royal
* i falsterbo ska jag göra mig pank..
* mina favorifärger är marinblå, vit & rooosa
* Hine har ALDRIG vägrat att gå in i transsporten, hur stressade vi än är så går han in
* min storasyster har ridit typ hela sitt liv
* jag har en ipad 2
* jag kan LEVA på bacon och choklad
* Hine står i ett alldeless nybyggt stall
* jag var hoppryttare från början
* Min familj består av 5 pers. Jag, mamma, pappa, storasyster, storebror <3
* Jag är 164 cm lång
* jag var typ längst bland alla mina vänner innan, nu är jag nästan kortast..
* jag hatar "vänner" som utnyttjar en.. 
* jag har 5 min hemmifrån till skolan
* jag är en vinnarskalle! 
* jag har en laimgrön fyrhjuling,(där det står mitt namn på sidan) det är as rolig att köra
/Mimmi
 
  



Hine - dagens ridpass



Idag busreds Hine på fältet. Det ända jag krävde av hononm var att han skulle svara på min hjälper. Han lyssnade sket bra på dem också, I galoppen galopperade jag bara på, blev någon ökning i bland för att kolla om han var med och så,  Han var pigg och glad idag! red i typ 1 timme och 10 min. Idag blev det som sagt kravlös ridning. Imorgon är det vilodag för Hine. Lovemyponny<3
HEHE jag red Lilleman idag med en liten stund på fältet då jag ska ha honom en hel vecka när Hanna ska på semester om några veckor. Det var lite skillnad om man gämför lilla Hine och stoooora Lilleman, han är ganska mycket häst att rida om man säger så. Men det ska bli riktigt kul att rida honom i en vecka och lära känna honom;)
/Mimmi



Lilleman-Dagens ridpass



Red somsagt lösgörande på fältet idag. började med att jogga igång honom en stund i alla gångarter utan några större krav så han fick komma igång ordentligt och bli varm.Pausade sen en stund och började sen galloppjobba honom på en stor 8 med fokus på att få honom loss och jämn i sidorna samt att han skulle få bra tryck i galloppen(jobba bakifrån fram till handen.
Han var riktigt riktigt fin!! fick igenom allt jag ville och lite till och han är så jäkla härlig när han går så!

/hanna



Slutade tidigare



Hej på er, hoppas allt är bra!

Jag kom hem från jobbet för ngn timme sen, fick sluta ett par timmar tidigare idag då dom tyckte vi jobbat så hårt och det kan jag säga var riktigt välbehövligt!

Jag ska strax cykla ut till stallet och rida och fixa allt, han ska gå ett lösgörande pass på ängen idag.
Ikväll ska jag förhoppningsvis iväg, annars blir det hemmakväll och så åker jag imon på förmiddagen istället, får se hur det blir

Vi hörs lite senare! puss




GRATTIS!



Idag fyller Hine år! Grattis min fina ponny jag älskar dig mest i hela världen! 

 
 
/Mimmi 

 



godmorgon på er!



Jag kom precis hem från clara, jag hann inte uppdatera igår så mycket eftersom hela dagen nästan bara bestog av stress,stress och stress. Jag var ju i stallet vid 7 och gav hästarna mat och så. Sen direkt efter det så red jag Hine i ridhuset(han var super fin), sen cyklade jag hem. Sen cyklade jag till vårt andra hus vid havet och hjälpte mamma och pappa där, sen ut till stallet igen för att släppa Hine i en sommarhage i nån timme och sen hem göra sig iordning sen till stallet igen för att ta in Hine och sen direkt till clara, där vi grillade med några kompisar och sedan tältade. Somnade vid 1 ungefär och vaknade runt 8-halv 9 typ. Men jag är pigg och glad idag! Om en stund ska jag cykla till stallet och flytta Hine och Lilleman från sommarhagarna till grushagen för att vila magarna lite. Sen ska jag busrida Hine på fältet. Idag ska jag inte kräva något av honom, utan han ska bara ha skit kul vara pigg och glad och galoppera på:) 
/Mimmi



Lilleman-Dagens ridpass



Hoppade lite småhinder i ridhuset idag med fokus på att det bara skulle vara roligt och lätt då vi har tränat och tävlat mycket det senaste så kände att det var dax att släppa på pressen lite då jag på måndag åker på träningsläger i 3 dagar och tävlar sen till helgen så då får han gå ganska tufft!
 
Krävde iallafall inte något speciellt av honom, såg bara till att han lyssnade bakåt, frammåt och sidvärtes och att han var lösgjord och mjuk.
Han kändes riktigt fin och fräsch och var väldigt pigg och glad!
 
Imorgon ska han gå ett lösgörande pass på ängen.
 
/hanna



Hine - dagens ridpass



Idag tränades Hine i ridhuset, vi tränade programdelar. Han var verkligen sjukt fin idag och jag måste säga att jag red väldigt bra också! Jag satt som spikat i sadeln! duktiga jag! haha. Jag gjorde delar av La:4 och La:P1. Hine var väldigt pigg på att idag! 
Först skrittade jag fram i 15 min, sedan började jag trava fram honom. Jag krävde inget mer än att han skulle gå fram HELA tiden. Efter ett tag så började jag kräva av honom, "tävlingsform". Sedann gjorde jag likadant i galoppen med att först bara att han skulle gå fram sedan krävde jag av honom igen. Han var fin redan då. Sen fick han paus på typ 4 min sen började det hårda, haha. Gjorde öppna, sluta, skänkelvikningar ja allt som är i programmen :)
efter 50 min hårdträning utan paus så började jag trava av honom, då började jag lägga ner honom och strecha lite. Sedan avskrittning i 15 min. Han gick som en klocka där med, finfinaaa ponny! <3 
/Mimmi



Tisdag 19/6-2012



Denna dag har bestått av jobb, stall, vänner och massa tårar.
Har inte ridit idag så finns inte så mycket att säga..
 
Hoppas allt är bra med er iallafall. puss
 
/hanna



hate this



Det är helt sjukt vad livet kan förändras fort! just nu tycker jag livet är så sjukt orättvist och jag känner mig helt tom och hjälplös.
Why do bad things always happen to the best people?
 
/hanna
 
 
 
 
 
 



godnatt everybody



Nu går jag och lägger mig, blir tidig morgon imorgon, vid 7 ska hästarna ha mat och sedan släppas ut. Jag rider direkt efter att Hine ätit upp, Han ska tränas i ridhuset. Vi ska rida igenom olika program tänkte jag. Efter det ska jag troligtvis till vårt andra hus och hjälpa mamma och pappa och fixa där. Ska försöka uppdatera så mycket jag kan imorgon. Men när jag kommer hem så kommer såklart en utverdering av ridpasset. 
/Mimmi
 
*jag bara älskar min ponny*



Hine - dagens ridpass



Idag intervalltränades Hine på ängen. Jag skrittade fram en lite runda i skogen, sedan travade jag fram honom utan krav, efter ett tag började jag lite smått med att han skulle ta tillbaka, öka osv. Traven gjorde han helt okej. Sedan galopperade jag, i början hade jag inga krav utan han fick bara "guppa" på. Efter ett tag började jag ställa krav, då skulle han ta tillbaka när jag gjorde det och öka på när jag gjorde det. Han gjorde det mycket bra i galoppen, lyssnade MYCKET bra, i slutet travade jag av honom i låg form och ökade och tog tillbaka där med. Sedan skrittade jag av honom på lite asfalt och grus, Hine var riktigt duktig idag! puss på honom <3! 
/Mimmi



Lilleman-veckoschema v 25




Måndag: skritt på asfalt+ jogga på fält i trav
Tisdag: vila
Onsdag: gallopparbete i ridhuset med bommar/småhinder
Torsdag: lösgörande på fält
Fredag: mysrunda i skogen
Lördag: intervallträning på grusväg
Söndag: busridning på fält+ 30 min skritt på asfalt

/hanna



film 110 cm torestorp




/hanna



snabbis



godmorgon! har precis ätit frukost med min kusin som kom hit imorse :) Nu ska jag dra ut till stallet och rida och så, ha det bra så länge pussar <3
/Mimmi



Lilleman- Dagens ridpass



Skrittade honom först 20 min på asfalt och gick sedan upp på ett fält och joggade honom en stund i trav i lång och låg form så han fick sträcka ut sig ordentligt. skrittade sen av på asfalt också.
Han kändes riktigt fin och trampade på väldigt bra och var glad!

/hanna



Life is not fare





/hanna



Tänker på dig min fina vän ♥



Det har hänt en verkligen HEMSK sak med min fina väns häst, det är verkligen inte sant! Hon är verkligen inte värd detta! fyfan asså! Om du läser detta amanda så ska du verkligen veta att jag tänker på dig hela tiden, tycker så sjukt synd om dig hjärtat! Jag finns alltid för dig! 
tänker på dig min fina vän  ♥ pussar & kramar
/Mimmi



Hine - dagens ridpass



Hine skrittades i ridhuset i 30 min idag, Skulle igentligen ridit ute men det började regna,åska och blixtra så jag fick rida inne. Jag gjorde skänkelvikningar och öppna. Han gjorde det mycket bra i slutet, tjabbade lite med honom i början men han gav sig sen. Duktig ponny! Imorgon ska han intervalltränas på fälten.
/Mimmi



HAPPY



kan ju bara säga att jag är lyckligast i världen just nu! :D Men kan tyvärr inte säga.. sorryy hehehehe :) ♥
/Mimmi ♥



To the stable



Nu är jag hemma, jag cyklade ut till havet och solade med Emelie och Clara en stund, Vi gjorde pannkakor med för vi var hungriga hehe. Men nu är jag hemma och ska cykla vidare till Hine och rida honom.
ha det bra pussar ♥
/Mimmi



Mitt hjärta





Jag älskar dig till tusen, tack mitt hjärta för allt du gör för mig♥

/hanna



Film 105 cm torestorp




Vinst.
filmen från 110 kommer imon!
/hanna



min fina ponny ♥



 utan dig är jag ingenting



True love always



Tänkte ni skulle få veta lite mer om mig som person och mina andra intressen osv när jag jobbar och gör massa tidsinställda. Min tanke är att jag ska försöka berätta en sak varje dag.
 Tänkte börja med att berätta att jag är en rikrigt tv-serie nörd!
Min absoluta favoritserie är One Tree Hill, finns inga ord för hur mycket jag älskar denna serie, heeeelt sjukt!
haha jag är helt lyrisk när det kommer till one tree hill, kan sitta i timmar och dagar och bara kolla på avsnitt efter avsnitt, sjukt jag vet men det är något med det som gör att man blir helt fast.










/hanna






Hines träningsvecka



måndag: skritta i skogen 30 min
tisdag:   intervall träna på fältet
onsdag: träna program i ridhuset
tosdag: busrida på fälten, INGA krav! 
fredag: vila
lördag: bomövning i ridhuset.
söndag: låg form ute. 

/Mimmi



heeeeej



hej på er! Förlåt för dålig uppdatering under dagen igår. jag kom hem vid 5 efter att ha gett hästarna mat sen vid 6 skulle jag cykla till stranden med några vänner. det var jättekul igårkväll!
Hann ju inte skriva hur Hine skötte sig igår när jag red så det kommer nu: 
Ja som jag skrev innan så ändrade jag planerna på honom, jag hoppade en lite bana i ridhuset istället för att rida på ängen. Det var en liten bana med 3 hiner bara, räcken, ett med koner under. i början lät jag bara honom trava på frammåt och i galoppen också. sen fick han en lite paus. och där efter började jag kräva lite av honom. Jag tog in honom på små volter så han verkligen fick sätta under sig så hans bakben kom igång. Det var lite segt i början men sedan kom han igång riktigt bra! Sen började jag hoppa, i början var han lite att han inte riktgit lyssnade, men sen gav jag mig inte och då gav han sig. så han var riktigt fin i slutet och kom rätt på precis alla hinder i rad. duktigponny<3 Sen travade jag av honom i låg form och då var han jättefin.  
/Mimmi



Sommarjobb



Imorgon börjar jag sommarjobba.

Kommer jobba på ett fritids i 3 veckor framöver och ska även ha hand om lite hopplektioner på ett träningsläger ute på vår fina anläggning så vissa dagar kommer jag jobba dubbelt vilket betyder att jag kommer ha väldigt lite tid för bloggen, men ska fösöka uppdatera så gott jag kan och ska även göra lite tidsinställda som kommer ut med jämna mellanrum under dagarna så ni inte står helt utan uppdatering från min sida!

/hanna



Resultat och utvärdering från dagens tävling



Ååh vad nöjd jag är med dagen.

105 cm: 0+0 fel vinst
En riktigt riktigt bra runda! Han var väldigt fräsch och fin och jag red riktigt bra. I omhoppningen satsade jag allt och lite till och red för vinst vilket faktiskt gick hela vägen den här gången :D

110 cm: 0+0 fel 4e placering
Även detta var en riktigt bra runda! satt dock och backade honom lite mot 2an men skilnaden idag från andra tävlingar var att jag faktiskt gjorde något åt det, vilket jag inte brukar, brukar oftast bara sitta och acceptera att jag inte rider ordentligt och aldrig göra något åt det men det gjorde jag idag och det gav resultat också för jääkla vad det flöt på efter det, det känndes så jäkla bra. Och misstaget på 2an var absolut ingen katastrof, det syns knappt på filmen med jag kännde det.
I övrigt är jag somsagt väldigt nöjd med rundan! Käns som att vi kom en bra bit påvägen idag och att jag verkligen lärt mig att konservera min ridning och rida likadant hela tiden!

/hanna




Det går bra nu!



Blev en vinst i första klassen och en 4eplacering i andra :D:D


utvärdering och film kommer senare!
/hanna



ändrade planer för Hine



det blåser för mycket för att rida ut, Hine är ju helkonstig när det blåser så jag rider i ridhuset idag. Han har bara ridits i ridhuset en gång denna veckan så det är helt okej att han rids där inne idag. Jag tänkte sätta upp lite hinder så han får hoppa efter gårdagens tävling, och ha kul eftersom det för det mesta var mitt fel igår. Jag har planerat en hoppövning men jag förklarar hur den är när jag kommer hem för jag hinner inte det nu, då kommer också en utvärdering hur han gick.
/Mimmi



DAGENS



dagens klädsel: marinblåa ridbyxor, kingsland strumpor, marinblå piketröja, marinblå sweden collegetröja.
dagens frisyr: en så länge hästsvans
dagens händelser: inte så mycket, stigit upp ätit frukost typ
dagens planer: rida hästen, ge hästarna mat, grilla med vänner
dagens saknad: riktig varmt sommarväder!
dagens dummaste: att min mobil är efterbliven.
dagens roligaste: Hine
dagens favorit: Hine
dagens köp: igenting en så länge
dagens humör: glad, liiiite seg dock. 
dagens ord: TRO på dig själv
dagens låt: turn up the love
dagens vill ha: en ponny till! 
/Mimmi



17 juni 2012



hej finisar! Just nu sitter jag och äter frukost, ska snart bege mig ut till stallet för att rida Hine. Han ska ridas på det stora fältet idag i låg form i både trav och galopp. och om han sköter sig då så ska han få galoppera på i högt tempo utan att behöva arbeta. jaoppjjaopp, 
Dagen kommer iallafall bli så att nu drar jag ut till stallet och rida och så, vid typ 4-5 ger jag alla hästarna eftermiddags höet i hagen, sen åker jag hem och cyklar till en strand för att grilla med massa vänner, ha en bra dag allihopa! pussar <3

<3
/Mimmi



Godnatt



Nu går jag och lägger mig.
Godnatt godingar!



/hanna



Lilleman- Dagens ridpass



Trimmade igenom honom i ridhuset idag.
Han var lite seg och loj i början men jag gav mig inte och efter en stund blev han riktigt riktigt fin. Han trampade på med stora luftiga steg, arbetade bra med ryggen och var riktigt lösgjord!
Gjorde som vanligt inget avancerat eller speciellt krävande såhär dagen innan tävling utan såg bara till att han lyssnade frammåt och bakåt och jobbade aktivt och lösgjort för att ge oss dom bästa förutsättningarna inför morgondagen.

/hanna



i'll stand by you



Har hänt lite saker ikäll, inte med mig men med en som står mig väldigt nära,och det går före allt! därför jag inte har bloggat som jag lovade idag iallafall, så nu vet ni.

Jag är hemma nu och har fått i mig lite mat och ska bara duscha och kolla klart på en film sen ska jag sova, klockan ringer 04.15 imorgon och bilen rullar mot tävlingen 06.20, så har inte sådär jättemånga timmars sömn framför mig, men är riktigt taggad endå och förhoppningsvis är finishästen det med! :D

/hanna



ALLT



känns verkligen inte som lördag idag asså! jag brukar oftast tävla på söndagar och sen skola på måndagen, men nejnej idag är det lördag och SOMMARLOV! weeeeyy! Är gaaaanska trött efter tävlingsdagen, men inte särskillt nöjd dock,  men nu glömmer vi det! iallafall så ska jag nog försöka dra mig ut på en powewalk med Clara och prata lite om vad som hände igår med dom.. haha! Vi går nog utom stallet och ta in Hine och pussa på honom <3
Imorgon kommer jag nog tillbringa hela dagen i stallet, Hine ska ridas i låg form och bara sträcka ut i skritt,trav och galopp. 
Nästa tävling är NF SM i vetlanda. Vi åker på torsdagen och stannar där till lördagen, men vi stannar där nog till söndagen ändå för att ställa ut honom på utställningen. På fredagen ska jag rida 2 klasser, lördagen ska jag bara rida en klass och det är NF SM klassen. Ska bli så sjukt kul! Jag är redan så extemt taggad! :DDDDD
Ha det bra sålänge, det kommer lite tankar och så senare ikväll puss. 
/Mimmi



tävlingsresultat



Idag gick det inte som jag hade tänkt, men mycket av det var mitt fel. 
Jag lastade ut lite för sent och hann inte riktigt rida fram så länge som jag hade velat. När jag kom in på banan så gjorde jag ett misstag, jag vet ju att om jag skrittar för mycket innan jag ska in på banan så tappar han bjudningen åh ändå så skrittade jag! blir så sur på mig själv! Men man har så mycket att tänka på på banan. Så programmet blev typ katastrof. Så jag är inte så nöjd idag och är ganska sur på mig själv, men som sagt det mesta var mitt fel. Och mamma ser på mig när jag tävlar i klubbarna ganska nära att jag TROR att alla har höga krav på mig, MÅSTE släppa det nu och fokusera på mig själv och Hine, inte alla andra som kollar. Men nu tar jag nya tag till nästa tävling och då jäklar ska vi visa dom! 

känslan när jag rider förbi alla på framridningen och när jag är påväg till framridningen och verkligen ALLA säger, "guuud vilken fin häst". jag blir verkligen såhäääär glad och han är verkligen jättefin 

finast
/Mimmi



lördag 16 juni



Godmorgon, hoppas allt är bra med er.

Med mig är allt bra, är väldigt trött bara då jag hängde med lite vänner vid en sjö igår och kom hem ganska sent inatt, det är ochså anledningen till att jag inte bloggade mer igår.

Dagen kommer iallafall spenderas mer eller mindre i stallet, tävlar ju imorgon så det är mycket som ska göras. Lilleman ska trimmas, han ska tvättas, all utrustning ska putsas och packas osv osv.

vi hörs lite senare under dagen kramar.




good luck



Lycka till idag Mimmi, håller alla tummar. Glöm inte att ni är bäst!



/hanna




Hine - dagens ridpass



hej, just nu sitter jag och äter jättegod mat! mummaaaa. 

idag reds Hine på fälten, först red jag fran på det stora fältet och red helt kravlöst, han var jätte pigg och glad! galopperade gjorde han så in i.. ja snabbt iallafall! glad ponny, sen red jag upp på det platta fältet och red programdelarna, han gjorde galoppdelen mycket bra, travdelen helt ok. Det känns ändå bra inför imorgon! 
Vi kör ifrån stallet vid typ 10 imorgon iallafall! 
Ha en bra kväll allihopa! :)
/Mimmi



dålig uppdatering, jag vet!



hej på er, förlåt för typ världens sämsta uppdatering verkligen! Men jag har verkligen inte haft tid.igår var det fullt hela dagen men skola, skolavslutning för min kusin, och ridning och medmera.. först ville jag bara säga att min kusin är helt grym på att sjunga! typ hela kyrkan började lipa och håret bara reste sig upp! han kommer verkligen bli något stort! grym var du kusin! Ja och här kommer Hines ridpass ifrån igår: Jag intervalltränade hine igår på ängen och det var inte det lättaste för han var hur pigg som helst! men det är kul när han var så glad som han var! Han gjorde det mycket bra, jag ökade,minskade i olika tempon hela tiden och han lyssnade jätte bra, men han ville ju igentligen bara springa iväg det kände man! Men han gick super igår, finfina ponny! <3

Och nu har jag precis kommit hem från skolavslutiningen, så jäkla skönt att man har SOMMARLOV nu! denna sommaren kommer att bli bäst! iallafall så ska jag cykla ut till stallet nu och rida, bada Hine och ja fixa allt tills imorgon! Ska rida igenom programdelar uppe på det "platta" fältet. Utverdering kommer såklart ikväll. Men nu måste jag cykla, ha det bra så länge pussar och kramar <3
/Mimmi



the first day



godmorgon på er, hoppas allt är bra!

Jag sitter just nu och äter frukost och njuter av första dagens på sommarlovet, så jääkla härligt med lov!!
Idag händer inget speciellt alls, jag ska ut till stallet i eftermiddag och fixa allt hos lilleman+gå med honom och borsta och mysa lite sen ska jag som vanligt jobba. Får se om det händer något ikväll, annars får det bli hemmakväll.

vi hörs under dagen, puss!

/hanna



5 saker du inte visste om mig



  • Jag är riktigt lat
  • Jag har ridit sen jag var 3,5 år gammal
  • Jag är grymt otålig
  • Jag HATAR att vara ute och gå själv, är så sjukt tråkigt!
  • Jag lyssnar på musik typ 90% av dagen, har alltid hörlurar i öronen.

/hanna



Mer printscreen









/hanna



Lilleman-Dagensridpass



Trimmade över bommar i ridhuset idag.
La mest fokus på gallopparbetet, travade alltså nästan ingenting alls idag, bara när jag joggade fram och av honom.
Jobbade iallafall igenom honom riktigt ordentligt i galloppen och såg till att han var ordentligt lösgjord och jobbade bakifrån och fram, red honom även i en lite kortare- högre form idag än vanligt.
Efter han var ordentligt framriden/genomriden gick jag över till bom-arbetet. Hade två galloppbommar ute med ca 16 meter imellan. Rullade över dem en hel del gånger i båda varven och han var riktigr fin. Han var väl framme, jag hade honom perfekt mellan hand och skänkel och han var uppmärksam och viktigast av allt pigg och glad ;)

Är överlag riktigt nöjd med honom idag, känns bra inför söndag!
Imorgon har han vilodag, precis som alltid dan före dan innan tävling, men tänkte endå gå en runda med honom på asfalt så att han får sträcka på sig lite.

/hanna



tävlingsbilder




/Mimmi



godmorgon everybody



Godmorgon! Idag är jag glad, så idag kommer det bli en bra dag! Jag skulle igentligen till stallet nu vid 8 och rida för att hinna rida innan skolan börjar vid 11. Men vi skulle fått stressa ihjäl oss om jag vi skulle gjort det innan. så efter min kusins skolavslutning så åker jag ut och rider min finis på fältet.
Såhär kommer min dag se ut iallafall: Vid 11 cyklar jag till en pizzeria och äter pizza med hela klassen, efter det går alla till bowlingen och bowla och så sluatr vi vid typ halv 2. Efter det tror jag att jag cyklar direkt till stallet och mockar och fixar lite. sen ska vi vara i kyrkan vid 4 och kolla på min kusin som slutar 6:an eftter det så åker vi hem till dem med hela släckten och myser med tårta och så, och sen efter det så åker jag ut och konditionsträna min ponny uppe på fältet. kollade även startlistorna till helgens tävling och jag startar ungefär vid 11 om vi räknat rätt ;) Det är inte alls många starter i min klass, vilket jag tycker är jätte tråkigt, desto fler man är desto roligare är det tycker jag! Men tävlingsplatsen är verkligen hur fin som helst, jätte mysig!
Ha en bra dag på er allihopa! 
/Mimmi
* imorgon är det skolavslutning, sen SOMMARLOV! *



Godmorgon på er!



Tänkte börja med att säga förlåt för den usla uppdateringen från min sida igår men jag hängde med några fina vänner i en park hela kvällen så hade inte tid att blogga!

Hoppas allt är bra ed er iallafall!
Med mig är det sjukt bra, jag påbörjar mitt livs näst sista sommarlov idag!!!!:D så sjukt skönt!!
Jag ska strax bege mig mot skolan för lite avslutning efter det cyklar jag direkt ut till stallet och rider, idag ska han trimmas i ridhuset med bommar!
I eftremiddag ska jag iväg med mamma några timmar och ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, ska iallafall umgås med mina fina vänner!
Ser ut som en bra dag! :)

Ni får ha en jättebra dag så hörs vi! puss

/hanna



världens finaste <3



/Mimmi



FÖRLÅT!



Jag kom precis hem från min kusin som tog studenten idag, så sjukt kul det är att se alla vara så glada! jag vill med nununu! grattis till dig min fina kusin! <3
Har varit sjukt dålig på att uppdatera idag men har som sagt inte hunnit, varit fullt upp men allt. Nu är jag iallfall hemma , vi stannade till en snabbis hos hine igen och pussade lite till på honom. Som jag sa innan så vilade han idag. Men imorgon ska han ridas uppe på fältet, jag har planerat att vi ska konsitionsträna på fältet. Kommer rida imorgon tidigt på morgonen innan vi börjar skolan vid 11, för efter skolan ska vi på skolavslutning för min lilla kusin som slutar 6:an, han är stor pojk nu( längre än mig..) ja, så imorgon blir det ingen sovmorgon.
/Mimmi

*Min ponny är den grymmaste av alla*



Badat



Hej på er!

Jag kom precis hem, har badat och solat med fina vänner hela dagen, kan inte bli bättre! och ikväll ska vi ev ut och åka båt och mysa men först ska jag ut till lilleman och rida honom och fixa allt.
Han ska som jag skrev innan gå ett lite tuffare pass på ängen idag, utverderar självklart sen!

Nu måste jag skynda ut till min fina häst. Vi hörs ikväll, puss!

/hanna



Solar



Hej på er finisar! Just bu sitter jag och solar förfullt! Sä jäkla skönt! Vid halv 3 åker vi till karlskrona för min kusin tar studenten. Jag vill också det!!! Verkar så grymt kul, och att slippa skola;) men det är några år kvar ju.. Gått i typ 2 timmar idag med klassen sen åkte jag och mamma till karlskrona en ska bis och gjorde en sak..;)
Jag ska till Hine senare ikväll och fixa honom och så, men nu ska jag äta så ha det bra så länge ;)<3
/Mimmi




Payphone



Älskar denna låten, bäst just nu enligt mig!



/hanna



Mot skolan



Godmorgon!
Jag ska strax dra mig mot skolan och efter skolan ska jag som jag skrev igår bada, om vädret är bra!

Stallet tar jag ikväll, tycker det är ganska mysigt att gå och dra benen efter sig i stallet i flera timmar på kvällarna faktiskt, haha!

Ni får ha en jättebra dag iallafall så hörs vi! puss♥

/hanna



Snabbis



Här kommer ett snabbt inlägg. Försov mig en aning så nu blir det bråttom. Vi ska gå i 2 timmar idag sen slutar vi. Sen ska jag till Hine men idag är det vilodag för hans del. Hinner inte skriva mer nu men jag uppdaterar mera sen puss&kram<3
/Mimmi




That's what makes u beautiful



Nu säger jag godnatt, är dödstrött och behöver verkligen sova.

Imorgon har vi någon mentorsdag med klassen, direkt efter det drar jag och badar och solar med en vän/vänner och sen ska jag självklart ut till stallet och rida lilleman på kvällen. Kommer nog bli en riktigt bra dag!

Sov gott så hörs vi imorgon! puss♥



/hanna



Hine - dagens träning



Idag tränades Hine för Madde i lilla ridhuset, det gick super bra! Han var jättefin verkligen! Vi hade bommar med i träningen idag, så en av övningarna skulle jag först trava över 3 bommar -->öppna-->sluta och lika dant på andra långsidan. det gällde verkligen att ha han med på hjälperna och att rikta in hela tiden, det var sjukt kul och han gick sååå fint! I galoppen gjorde vi lika dant och i slutet satte vi upp bommarna till kryss så då hoppade vi på en volt med två kryss, hehe han fick det som belöning när han var så duktig i dressyrarbetet. han verkligen ÄLSKAR att hoppa! grym ponny jag har! I slutet när jag travade av så la jag ner honom i formen, så han gick i låg form och frammåt, Han gjorde verkligen allt som jag sa och var arbetsvillig!! puss på Hine.<3
Imorgon ska han tyvärr vila;( min kusin tar studenten imorgon så jag hinner inte rida, det var därför han fick vila såhär mitt i veckan, han brukar inte få göra det tävlingsveckan utan han brukar vila på måndagen i tävlingsveckan men denna gången så fick jag planera en vilodag imorgon för honom.
Är iallafall super nöjd med träningen idag! finaaa ponny <3
/Mimmi



Lilleman- Dagens ridpass



Joggade honom på ängen idag och jäklar vad fin han var!
Han var pigg glad och arbetsvillig. Sökte sig framåt-neråt och jobbade på bra med bakben och rygg.

Red inte alls länge eftersom han var så fin.
Tycker det är viktigt att man kan avsluta ett pass efter bara en liten stund ibland om det känns bra så att det får kännas enkelt och roligt att jobba rätt! :)

Imorgon ska han gå på ängen igen men lite hårdare än idag.



Vi hade med oss två homies idag också, eller 4 blir det ju med hästarna;) mysigt iallafall!





/hanna




DAGEN



Förlåt för dålig uppdatering av mig, men nu är jag hemma från Karlskrona blev lite kläder, kommer upp bilder på sakerna om en stund, lite håruppsättningsgrejer, tänkte att jag skulle testa en ny uppsättning på tävlingen på lördag så var tvungen att ha lite nya saker till det. 
Hine ska tränas för Madde i lilla ridhuset idag som jag skrev innan, utvärdering om hur han var och så kommer självklart ikväll ;) 
Ha det så bra så länge pussar <3
/Mimmi



Printscreen















/hanna



Everybody makes mistakes



Godmorgon på er, hoppas allt är bra med er.

Med mig är det bra, jag har sovmorgon idag (igen) haha. Vi har utedag idag och börjar kvart i 12 och har ingen aning om när vi slutar.

Ska iallafall ut till stallet ganska direkt efter skolan, lilleman ska joggas på fältet idag och sen ska han linimentas och tas hand om lite extra så han håller sig fräsch eftersom han tävlade i lördas, tränade igår och tävlar igen på söndag.

Nu måste jag äta lite och så men vi hörs senare idag, puss!



/hanna



Ledig



Godmorgon på er! Idag är jag ledig så jäkla skönt! Nu ska jag ut till stallet och fixa lite och så, sen ska jag ev till Karlskrona med Clara vid 11.
Hine ska tränas för Madde idag i lilla ridhuset.
Snart sommarlov, wihoooooo;)
Pussar <3




Lilleman-dagens träning



Träningen idag gick så jäkla bra!!

Det var ganska tekniskt idag med svåra linjer ganska teknisk bana osv.

Lilleman var så jäkla fin, han tog för sig,var glad och hoppade riktigt riktigt bra och jag red bra och var helt fokuserad på rätt saker hela tränigen.
Idag fick vi även till den lite större galloppen i det lite högre tempot utan att det rann iväg eller att han blev stark eller något och det är precis det tempot vi behöver hitta för det är då han går som allra bäst!

såå nöjd med min fina häst!♥

Blev tyvärr ingen film

/hanna



Nybro i Lördags.



här är några bilder på min bror ifrån i lördags, lite sent jag vet ;)
/Mimmi



T A N K A R



okej, här kommer lite som jag känner just nu..
Jag bara hatar människor som utnyttjar(stavningen..)en heeela tiden. Att man duger tills en annan kommer tillbaks, att man typ verkligen är bra och duger tills den andra kommer tillbaka för då behövs man inte längre, då är man helt j'vla värdelös.. Blir såhäär trött och besviken. VARÖR är jag bra tills den andra är tillbaka VARFÖR? duger jag då varför duger jag inte nu då? Vi har våra planer tills den andra kommer och då har NI nya planer, MAN försöker komma in i samtalsämnet men man "får" inte komma in, ni vänder ryggen till och går. Man sitter tyst och inte säger ett skit, Ni snackar om massor, om era j'vla planer " du kan följa med då", Man går men ingen bryr sig,  ingen bryr sig att man ser deppigt ut. Men när den andra inte är där då bryr du dig så j'vla mycket om hur jag mår, varför jag är ledsen VARFÖR ska man alltid vara såhääääär snäll och omtänksam mot alla människor runt omkring sig när vissa gör såhär mot en. Man försöker alltid göra det bäst för ALLA andra människor, men typ ingen som försöker göra samma för mig? Du tycker jag är "töntig" att jag tar Tävling före fest? det är väl självklart att om man satsar så tar man tävling före fest? Jag tänker inte låta dig ta mina glada tankar och göra dem ledsna, Jag tänker iallafall inte vara din vän när du behöver mig som vän utan ni två kan vara så "bra" tillsammans.
Blir så sjukt, sjukt besviken!!!
/Mimmi



hemmaaaaaa



tjooo, kom precis hem från stallet nu.
Hine skrittades i skogen i 40 min idag, min kusin linnea hängde med också. Jag krävde inget av honom idag. tyckte han skötte sig bra ändå. Imorgon ska han tränas för Madde i lilla ridhuset.


Imorgon är jag ledig då det är städdag i skolan men vi har redan städat så vi fick vara lediga imorgon, AS CHILL!
På morgonen ska Hine skos vid 9 så får inte speciell sovmorgon men jaja, så när jag är där på morgonen så fixar jag allt med mockning och så. Sen vid 11 tar jag bussen till karlskrona med Clara för att shoppa, hemma vid halv 4 eller något igen och sen drar jag till stallet igen för träning vid 7 :D Så på ett ungefär kommer min dag se ut imorgon iallafall.
Det kommer lite tankar i ett inlägg snart puss <3
/Mimmi



mot stallet



Hej alla, förlåt för dålig uppdatering men har inte hunnit. Vi fick sluta en timmer tidigare så var hemma typ vid halv 2, sen följde jag med mamma och handlade, var snäll och klippte gräset åt pappa och nu har jag precis solat. Nu ska jag bege mig mot stallet, Hine ska skrittas i 30 min i skogen, sen ska jag på något möte också! ha det bra sålänge puss <3
/Mimmi



Träning



Nu drar jag ut mot stallet, tränar dock inte föränn halv 9 men tänkte kolla lite och sen har vi ett möte också som jag måste vara med på.
Ska försöka få någon som filmar mig ikväll annars får ni nöja er med utvärdering

Nu måste jag dra, vi hörs senare ikväll!

/hanna




110 Gärds





/hanna



Lilleman veckoplanering v 24



Måndag: Hoppträning

Tisdag: Jogga i skogen+20 min skritt på asfalt

Onsdag: lösgörande på ängen+20 min skritt på asfalt

Torsdag: lösgörande gallopparbete i ridhuset ev med bommar

Fredag:
Vila

Lördag: kort lydnadspass och genomtrimmning i ridhuset

söndag: tävling

/hanna



SOVMORGON



Godmorgon ! Har sovmorgon till 10.40 HÄRLIGT!! Idag ska jag till skolan på typ 3 lektioner sen cyklar jag till stallet :D Hine ska skrittas i skogen idag, han har blivit så glad och det var det som var meningen höhö, ikväll är det något möte i stallet också, sen ska mamma och pappa stängsla igen, tror jag putsar då för det hann jag inte igår.
Ha en bra dag alla! Pussar <3
/Mimmi




hope you've had the time of your life



Nu säger jag godnatt, är aptrött efter en riktigt bra helg!

Jag är ledig imorgon så tänkte ta en fet sovmorgon och på kvällen är det hoppträning för Björne och mellan det ska jag blandannat hinna shoppa med min bror, ser ut att bli en mysig dag!

godnatt, sovgott♥

/hanna



lilleman- dagens ridpass



Joggade honom i skogen i ca 30 min, red helt kravlöst och lät honom bara sträcka ut ordentligt.
Han var sjukt glad och busig idag och kändes riktigt fräsch och fin! :D

finafina häst♥


/hanna



SÖNDAG



Hej på er! Har precis kommit hem från mina fina i stallet. Tog in Hine och Aragorn, dem fick vara ute till 8 för det var så fint väder.
Idag har jag varit i stallet hela dagen, vid 11 började vi stängsla hagarna, jag och Hanna slog ner stolpar, drog liner och så, Vi höll på med det till typ 3 sen fixade jag Hine. Jag borstade honom och gosade med honom, KUNGEN! Sen städade jag upp bland alla saker så nu ligger allt i ordning!!
Jag kom hem runt 7 sen powerwokade (stavningen?..) jag med clara till stallet och gav hästarna kvällsmat och nu sitter jag här typ.
Imorgon ska Hine skrittas i skogen i 30 min och på tisdag ska han tränas för Madde i lilla ridhuset.
Denna skolvecka kommer iallafall vara världens chilligaste vecka, typ INGA lektioner utan bara ledigheter och friluftsdagar typ, weeeee! Fredag är det sommarlov, lördag tävling, denna sommaren kommer bli bäst! Träningsläger hos min tränare, NF SM, falsterbo mm! LML säger ja bara! 
/Mimmi



Resultat Gärds



105 cm: 12fel + tidsfel
Gjorde tabben att rida fram väldigt slarvigt till denna klass, lät honom lixom bara rulla på i sitt tempo och la aldrig ner tid på att få honom uppmärksam på mig och lydig så vi båda var lite all over the place i denna klassen.
 det var ingen toppenrunda direkt, han blev stark på två linjer och jag fick inte igenom mina förhållningar ordentligt vilket gjorde att han rann iväg och i dom lägena stannar han, han vill bli lagd perfekt och blir han inte det stannar han så dom stoppen får jag ta på mig helt själv. i övrigt hoppade han väldigt fint och vi hade ett hyffsat bra flyt endå.


110 cm: 0+4 fel + tidsfel. 4e placering
Ändrade min framridning helt till denna klassen och var verkligen noga med att han skulle lyssna på mig och vara uppmärksam och jäkla vilken skillnad det blev på honom!
Han taggade till ordentligt och sög tag i hindrena på ett helt annat sätt och tog för sig men lyssnade endå hela tiden på mig!
På banan kändes det så jäkla bra. Jag red bra och vi hade bra gallopp, bra tryck och bra flyt hela banan. vi fick dock tyvärr ett stopp på a hindret i kombinationen i omhoppningen, jag släppte ytterskänkeln typ en millisekund och då stannar han, återigen han kräver perfekt ridning fram till hindret. men jag är endå nöjd med rundan, vi hade otroligt kul, framförallt i omhoppningen. tesstade att svänga lite snävare än vanligt i ett lite högre tempo och han tyckte det var sååå kul! :D


Detta var en riktigt lärorik tävling faktiskt. Ska verkligen ta med det här med att hur jag rider fram och hur jag lägger upp framridningen påverkar hela resultatet.
Har ju självklart vetat det innan men inte förstått att det har en sån stor inverkan på resultatet på banan sen, sjävklart beror det ju på från häst till häst men uppernbarligen är det välidigt viktigt på lilleman!

/hanna




min dag mm.



hej på er! just nu sitter jag och äter frukost, vid 11 ska mamma, pappa och jag dra till stallet, dom ska stängsla "sommarhagarna". Hagarna är inte stora men det tycker jag är ganska bra för att han ska hålla sig i form hela sommaren eftersom vi ska tävla mycket i sommar. Iallafall så kommer jag tillbringa hela dagen i stallet. Tänkte att jag  skulle städa upp alla saker som INTE är iordning nu, putsa, borsta Hine mm typ.. Hine ska ju vila idag igen.. Hoppas han är gladare imorgon nu eftersom han skulle vila för att vara glad och så, men igår var han mycket gladare redan så jag tror det har hjälpt mycket faktiskt.
Såhär kommer Hine tränas vecka 24:
Måndag: skrittas i skogen 30 min.
tisdag: träning för Madde i lilla ridhuset.
onsdag: Hine vila.
torsdag: Busrida på fältet, galoppera mycket helt kravlöst!
fredag: rida igenom programdelar på fältet så det känns bra.
lördag: Tävling
söndag: trava i lågform, galopp i låg form.
/Mimmi

*bilderna på min bror från crossbanan igår kommer upp senare idag, hinner inte nu, pussar <3
image description my loooove <3



Söndag



Godmorgon på er, hoppas allt är bra!

Det blev hanska sent för mig igår så idag är jag TRÖTT men endå glad, livet är bra!

Sitter iallafall och äter frukost just nu och ska strax åka ut till stallet med papps.
Idag ska det fixas sommarhagar och jag ska försöka hjälpa till en stund sen ska lilleman joggas/busridas i skogen,all dammig utrustning från igår ska putsas och så ska jag självkart pussa på min fina stjärna lite extra ♥

Ha det bra så hörs vi under dagen!

/hanna



#99 the best!



slänger in iallafall en bild På min grymma bror ifrån idag, imorgon kommer flera ;)
Hine ska vila imorgon med :( Men kommer tillbringa hela dagen där iallafall, ska städa igen.. putsa och så. Berättar mera imorgon puss igen <3





bilder från Gärds











/hanna




dagen i nybro



Min dag har sett ut såhär: Först åkte jag och pappa till stallet fixade lite hos Hine, sen körde vi hem. Vi hann nästan precis komma hem sen stack vi iväg till nybro med min bror och han körde crossävling. Det gick bra för honom, i kvalet körde han sig till B-finalen. Vicket var väldigt bra eftersom han haft uppehåll med körningen! Tror han var 7:a i första heatet och typ 10 i andra heatet. Av typ 25-30 så han var duktig! När vi kom hem stack jag direkt till Hine igen och borstade honom och myste, jag tycker det är väldigt tråkigt att inte rida nu på två dagar men han behövde verkligen vila nu! Så jag borstade honom typ i en timme och han bara stod och njöt! Tror han kände sig som en kung! HAN ÄR EN KUNG! hehhe. Nu har jag nästan precis kommit hem från stallet, ska äta grillad kyckling mummaaa! Ha det bra så länge, nu ska jag äta puss ;)
'Bilder från crossbanan kommer snart*
/Mimmi



Nöjd!



Blev en 4e plats i 110 idag!


Kommer alla resultat, utverdering och film imorgon för nu ska jag dra iväg och träffa en vän.

/hanna



To Nybro



Sitter just nu i bilen påväg till Nybro för min bror ska köra mxsydost. Som jag sa innan så är han grym så han kommer vinna! ;)
/Mimmi




Gullabos Hine



Du är den vackraste hästen jag vet.
Du är den jag lever för varje dag <3




Trööööt



Godmorgon mina fina!
Är såhäääär trött men jaja snart sommarlov så det är chill. Snart drar jag till Hine och fixar honom sen drar jag till Nybro för att heja på min bror när han kör cross, som han verkligen är grym på! Sen när vi kommer hem igen så drar jag till Hine igen och borstar honom och så, han ska ju vila nu lördag och söndag för han behöver verkligen vila upp sig efter alla träningar och så. Idag ska han känna sig som en riktig kung, HEHE! Pussar <3
/Mimmi




Drar och tävlar!



Nu åker jag och pappa mot stallet och sen vidare mot Gärds för tävling!

Håll tummarna för oss, uppdaterar senare när vi kommer hem med resultat osv!

/hanna



Godnatt



Går och lägger mig nu, klockan ringer kvart ringer 6 imorgon och bilen rullar mot gäärds kvart i 9.

sovgott ♥

 
världens finaste låt!

/hanna



Tömkörning



Fick tömköra en kompis ponni idag då hon ville ha lite hjälp då den var lite jobbig och så ville hon även se hur det såg ut "utifrån"
Va riktigt skeptisk till det först och ville inte då det var nästan 2 år sen jag tömkörde sist och var osäker på om jag kom ihåg hur man gjorde men hon tvingade mig och jääklar vad kul det var! Man kommer åt hästen på ett helt annat sätt än vad man gör när man sitter på och kan även rätta till saker mycket lättare såsom när dom går med framdel/bakdel innanför spåret osv.

Har faktiskt gått och funderat ett tag på om jag skulle testa det med lilleman då han är väldigt mycket häst för mig att lösgöra och rida ihop från ryggen i och med att han är så stor + att det är kul med lite variering i det vardagliga arbetet, är dock väldigt osäker på hur han skulle reagera då han kan bli lite skygg när han inte vet vad som händer bakom honom men det kan ju vara värt att testa?
får se helt enkelt!

Är det någon av er som brukar tömköra? och isåfall hur ofta?

/hanna




Lycka till Hanna!



Håller alla tummar för dig imorgon Hanna, glöm aldrig att ni är bäst! Pussar




Lilleman- Dagensridpass



Idag gick lillman ca 40 min i ridhuset. Jag gjorde inget speciellt krävande alls, såg bara till att han lyssnade på mina hjälper, att han var igång och sen jobbade jag honom en stund i ganska låg form i måde trav och gallopp med fokus på att han verkligen skulle jobba bakifrån och fram till handen.
han var superfin, jobbade på riktigt riktigt bra och känndes väldigt pigg och glad!
Känns bra inför imorgon! :D


Ber en bön att vi lägger fokus på rätt saker imorgon och får en rosett med oss hem, det behöver vi verkligen!
Det är upp till mig, right?



/hanna



Ändrade planer.



Hejsan min fina! Förlåt för verkligen kass uppdatering! sorryyyyy. Idag skrittade jag Hine i skogen i 30 min efter träningen igår, skulle igentligen trava och galoppera honom lite i låg form på ängen som planerat men de ösregnade så det var ganska halt och jag ville inte att han skulle gå i ridhuset idag med eftersom han tränade där igår så det fick tyvärr bara bli skritt idag. Men jag tror faktsikt han tyckte det var mysigt!
Mammaoch jag har bestämt att Hine behöver vila upp sig nu efter alla träningar och så, han verkar inte så glad som innan tycker vi, så han ska vila nu lördag och söndag, bara skrittas på måndag och träning på tisdag. Han behöver verkligen det nu! Han måste vara på humör nästa helg för då rullar transporten till yxnarum för tävling.
FINA PONNY!
Som sagt så vilar ju Hine imorgon, ska bara gå ut och äta lite gräs med honom, borsta och mysa hur mycket som helst med honom, så han ska bara njuta imorgon!
Imorgon ska jag också till nybro för mxsydost tävling och kolla på min bror när han kör cross. Hoppas självklart att han vinner för han är grym på det!
Jag uppdaterar mera om hur dagen kommer bli imorgon, pussar <3
/Mimmi

världens grymmaste <3



Fredag 8/6



godmorgon på er, hoppas allt är bra!

Jag sitter just nu och äter frukost, börjar halv 11 idag och går som längst till 12, men får förhoppningsvis sluta lite tidigare.

I eftermiddag ska lilleman trimmas inför imorgon och efter det ska han tvättas och jag ska putsa och packa färdigt innan jag börjar jobba halv 6.

vi hörs under dagen! puss




/hanna



Godnatt



Nu ska jag gå och lägga mig i min sköna säng, har sovmorgon imorgon så planerar att sova riktigt länge!
Godnatt♥





/hanna



Hine - dagens träning



Idag tränades Hine i stora ridhuset för Ninni.
Vi tränade programdelar, och min sits, att jag måste sträcka på mig för jag vill gärna hjälpa honom och då lutar jag mig frammåt, men det ska vi jobba hårt med nu!! I traven och galoppen var han riktigt fin, nästan självgåenden och det är bra! Han var duktig idag,  som vanligt om jag ska skryta lite HEHE ;)
grym hääst säger ja bara 
/Mimmi





mys med världens bästa









/hanna



träning



Nu drar jag och tränar med Hine, puss på er 





@skolan



Sitter just nu i skolan och väntar på att min sista lektion ska börja, ska nog bara få betygen så förhoppningsvis får vi sluta lite tidigare, hade varit grymt skönt!

Som jag skrev igår vilar Lilleman idag så ska mysa lite extra med honom och även städa, putsa och börja packa lite tills på lördag, så det blir nog några timmar i stallet ikväll iallafall! :D

Vi hörs sen, puss!

/hanna



Lunch med en fin vän



Thai med Elsaaa.
/Mimmi




Torsdag 08.20



Godmorgon på er! Idag kommer bli en bra dag för idag är jag glad :) precis ätit frukost och ska snart gå och göra mig i ordning. Har sovmorgon till halv 10 idag looove det.
Idag ska Hine tränas för Ninni i stora ridhuset.
Jag kanske inte har berättat det innan men vi har haft lite problem med sadel till Hine för vi köpte en ny dressyr sadel i oktober tror jag det va. Men för typ en månad sen så märkte vi att den inte låg bra på honom när jag satt på för det blev för mycket tryck vid manken och han fick inte ut sina rediga gångarter. Men vi körde upp till sadelutprovaren och hon fixade det i sadel. Det blev MYCKET bättre. Men jag tycker fortfarande inte om sadeln, tycker inte att jag inte kommer ner i den så jag kommer runt honom. Men snart ska vi tillbaka till sadelutprovaren och köpa en ny sadel till, yeees :))

Ha en bra dag! Pussar <3
/Mimmi




Workout



Började morgonen med att springa ca 4 km, Nu ska jag duscha och äta
Ni får ha en jättebra dag, puss♥



/hanna



fin onsdag



Har haft världesn bästa dag verkligen, har umgåtts med världens bästa farfar och resten av familjen,varit i stallet, ätit god mat, ätit glass och myst med en fin vän och nu ska jag slänga mig i soffan med lite chips och kolla på sesongsavslutingen av Greys anatomy med mammi.

Hoppas ni också haft en riktigt bra ledig dag!♥



/hanna



Tränat jao.






gosig dag <3



Idag har varit en mysig stalldag, var ute och mockade HELA hagen med mamma och pappa, putsade utrustningen, skrittade med min stjärna, gosade i stallet med gos Theo, haha han är typ världens sötaste unge ;) och nu innan jag kom hem hjälpte jag min tränare med en liten tävling för ridskoleeleverna. Delade ut rosett till alla små ungar, så duktiga dom är! hehe ;) Tror jag avslutar denna dag med att springa en runda. Bra ledig dag säger jag bara! Hoppas eran dag också var bra! pussar 
/Mimmi



Sötaste Theo



Gos unge <3




Hine - dagens ridpass



Idag skrittades Hine på asfalten i 30 min, Jag krävde igenting bara att vissa sträckor skulle han skritta på fortare så att han fick sträcka ut. Han skötte sig bra, bara det att den kom typ en traktor med ett släp som skulle skörda fälten påvägen in till stallet och vi mötte den,HEHE Hine blev ganska rädd men han lugnade ner sig sen nästan direkt efter, så han var duktig ;)
Imorgon ska Hine tränas för Ninni i stora ridhuset.
/Mimmi



Lilleman-Dagensridpass



Trimmade min fina häst i riduset idag. Jobbade mot att han skulle vara lösgjord och lätt i steget i slutet av ridpasset och han blev riktigt fin faktiskt, han var lite loj i början men kom igång allteftersom och blev somsagt riktigt fin mot slutet!
Jobbade mycket med små och stora volter, ha honom in/utåtställd, öppna/sluta osv just för att han skulle komma igång med bakkärran för att kunna jobba med ryggen och bli riktigt lösgjord,
Nöjd med honom!

Imorgon vilar han, som han alltid gör 2 dagar innan tävling.

/hanna



Just woke up



Hej på er!
Jag vaknade precis och tänkte äta lite frukost innan jag tar tag i min dag.
Har inget speciellt inplanerat idag, än iallafall. Ska ut till stallet om någon timme och rida samt, städa mitt skåp och mina täckeslådor och putsa all utrustning för det hann jag inte igår.
Putsar faktiskt nästan varje dag, Duktigt va? ;)

Nu ska jag ta något att äta innan jag hungrar ihjäl!
Ni får ha en jättebra dag så hörs vi, puss♥




Ledig dag.



Godmorgon på er sötnosar! Har precis ätit frukost och just nu sitter jag och kollar på tv. Det här ska iallafall göras idag:
*skritta Hine på asfalten i 30-40min.
* mocka hagen.
* städa bland alla saker som just nu ligger huller om buller.
* putsa all utrustning.
/Mimmi




favorit i repris ♥



/Mimmi



my day ♥



Idag har varit en bra dag! Den började med att vi badade med klassen på brunnen, trodde jag skulle dö eftersom det var svin kallt ute men i vattnet var det inte så kallt faktiskt, simmade 10 längder sen satte vi oss i bubbelvarm saken hehe, aa sen fick vi typ lunch as länge, GODIS på spanskan och film chill! vi slutade runt 3 typ. sen stack jag till stallet och tränade med Hine, och det gick verkligen bra idag, stolt över honom! Kom hem runt halv 9 typ. Imorgon är vi LEDIGA!! såhääääär skönt!
Hoppas eran dag också varit bra! pussar 
/Mimmi

* min fina svarta ponny, love yaa *



Hine - dagens träning



Idag tränades Hine för Madde och det gick skit bra! Vi tränade mycket skolor , skänkelvikningar, öppna sluta mm, enkla byten och galoppen i mindre och mindre volt, så jag verkligen få med mig HELA honom in, bogen och allt. Han brukar vara lite jobbigt med det men idag var han hur bra som helst. duktig ponny! 
Imorgon ska Hine skrittas på asfalten i 30-40 min eftersom han ska träna på tosdag med ;) Imorgon ska vi mocka hagen och så med så tror det blir en heldag i stallet, det är bääst! :D
/Mimmi



Min fina











/hanna



chill dag!



Hejsan sötnosar! Kom precis hem från skolan, världens chilligaste dag typ, badade först till 10 (det var inte så kallt faktiskt), sen hade vi elevensval och fick reda på massor om schema och sån skit typ sen hade vi lunch i 2 timmar, vi sjöng på svenskan med världens konstigaste lärare typ men ah, och nu sista lektionen hade vi spanska men vi kollade på en film och år godis typ hehe ;)))
Om en stund ska jag ut och träna med Hine för Madde i lilla ridhuset, rider från 7 till 8 så jag uppdaterar ikväll när jag kommer hem om hur han gick och kändes och så, Ha det bra tills dess, pussar 
/Mimmi



dagens planer



Hann verkligen inte blogga imorse, försov mig lite och hade prov så var tvungen att komma i tid till skolan.

Nu har jag precis kommit hem och ska bara hoppa i stallkläderna sen cykla vidare till stallet. Idag ska lilleman trimmas lite lätt på fältet och sktitta 20 min på asfalt.

Ikväll ska hela familjen iväg och äta hos några vänner så har ingen aning om när jag är hemma ikväll, men ska försöka mobilblogga annars hörs vi när jag kommer hem!

Puss ♥

/hanna




Tisdag



Godmorgon på er! Just nu sitter jag och äter frukost och läser om ridsporten i tidningen. Idag börjar vi tidigt, redan 10 över 8.. Första lektionen har vi idrott men vi ska bada i 3 timmar.. Det är typ 5 grader seriöst?... Om jag inte dör idag är jag nog odödlig  jaja slipper iallafall lektionerna.
Idag ska Hine tränas för Madde i lilla ridhuset ;)
Vi hörs under dagen puss!
/Mimmi




Hine - dagens ridpass



Hej alla! Idag som som jag sa innan busred jag, krävde inget utan bara hade skit kul!
Jag började med att skritta på asfalten i 15 min, sedan red jag upp på fältet och började trava och galoppera lite mjukt, sedan galopperade vi snabbare, snabbare och snabbare. Sedan skrittade jag av på asfalten igen i 15 min. Det är så grymt kul, för Hine var verkligen på galopphumör idag! Haha det blåste ju idag också så han var ju inte direkt lung.. ;)
Vi hade iallafall skit kul både han och jag! loove him
/Mimmi



Lilleman- hoppträning



Ikväll var det Hoppträningför Emma odevall som stod på schemat.

Träningen idag bestod av gymnastikövningar vilket är perfekt eftersom det bara varit banhoppning på senaste tiden.
Det vi hoppade var ialladall studs, en linje med travbom-kryss-kavalletti-3gs-oxer och en serie med cavaletti-oxer-cavaletti.
Lilleman var grymt fin hela träningen, han var väldigt på, sökte verkligen hinder och hoppade väldigt elastiskt, lätt och genom hela kroppen och jag red bra också.

Känns bra inför lördagens tävling!

/hanna





dåligt av mig



Har verkligen uppdaterat superdåligt idag men har helt enkelt inte haft tid!
Har umgåtts hela dagen med en av mina närmsta vänner och nu på kvällen har jag tränat.
Hoppas ni haft en lika bra dag som jag haft iallafall!

Kommer strax upp utvärdering om kvällens hoppträning.

/hanna




MHTEAM ♥






tävlingar Juni



I juni har jag bara planerat en tävling än så länge, men det blir ett par till. Hine har fått vila från tävlingar i 3 veckor då jag tyckte att han behövde det för att han varit så himla fin! Och det mesta också för att det har varit några veckors uppehåll på tävlingar.. Det har i stort sätt inte funnits några att åka på. Så då tänkte jag att det kunde bli hans vila från tävlingar eftersom att det ändå inte fanns några så kunde hans vila bli nu. Han kommer tävla mycket i sommar så då kunde vilan inte heller bli. Vårat mål i sommar är att ha skit kul på tävlingarna och att göra flera klockrena ritter i LA:4. Efter 3 veckors vila från tävlingar för honom så börjar det igen nästa helg ;)
/Mimmi





home



hej alla fina!
har precis ätit lite nu för jag kom precis hem. Vi badade och det var SVIN kallt! usch säger jag bara!
Nu ska jag iallafall byta om och cykla till stallet och busrida min fina prins uppe på fältet, inga krav! bloggar om lite tankar och så när jag kommer hem puss så länge 
/Mimmi



Planering Lilleman v 23



Måndag: Hoppträning för Emma odevall
Tisdag: "Jogga" på fältet + 20 min skritt
Onsdag: Lösgörande/lydnad i riduset
Torsdag: Vila/ 30 min promenad på asfalt
Fredag: Rida igenom honom och kolla så att allt känns ok inför tävling
Lördag: Tävling Gärds
Söndag: 20 min skritt på asfalt + bus på ängen/skogen

/hanna



Godmorgon



Just nu sitter jag och äter frukost och lyssnar på lite musik. Vi börjar 9 idag och slutar 12 ganska chill dag ändå! ;)
Uppdaterar mera sen.
Ha en bra dag, puss <3
/Mimmi




Måndag 4/6



Godmorgon på er, hoppas allt är bra!

Jag sitter just nu och äter frukost, har sovmorgon till 10 och slutar sen 11 idag!

Ikväll ska lilleman hopptränas och innan dess ska jag ha pluggat massa spanska.

Ha en bra dag så hörs vi!♥

/hanna



Trött



Är rejält trött nu så ska strax gå och lägga mig i sängen och läsa equipage och sen sova!


Sov gott godingar, vi hörs imon!♥

/hanna



godnatt everybody



Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på lite bloggar och så. Imorgon ska vi ha friluftsdag, vi ska gå i 3 timmar.. med 8 olika stationer.. kul elle?nää hehe :( Vi slutar iaf typ vid 12 eller något så om det inte är allt för kallt sticker vi och badar på brunnen efter, sedan cyklar jag till stallet och rider och så ;)
sov gott finisar!, vi hörs imorgon 
/Mimmi



Hines träningsvecka



Såhär kommer Hine gå denna veckan:

Måndag: busrida på fältet, inga krav
Tisdag: träning för Madde.
Onsdag: skritta på asfalten 30-40 min.
Torsdag: träning för Ninni
Fredag: låg form på fältet trav & galopp.
Lördag: konditionsträning på fältet
Söndag: vila

/Mimmi



Lilleman- Dagens ridpass



Red bara väldigt kravlöst idag.
Busade runt på fältet i gallopp och hade svinkul. Aslutade med att lösgöra lite i trav och känna på honom i och med att vi hopptränar imon :)

/Hanna





/Mimmi



Bilder



Håller just nu på att rensa och redigera bland alla bilder vi tog idag.

Några smakprov :











/hanna



Hine - dagens ridpass



Idag red jag på fältet som sagt , men det blev ingen träning av programen för igår tyckte jag han var lite konstig och så , så idag kollade jag om han var bra och det var han! Han gick bra och så, så jag arbetade honom bara i låg form. Han skötte sig bra men lite busig eftersom det blåste.. Men igår var jag lite orolig att det var något med honom men det visade ju sig idag att det inte var något ;)
Jag red med Hanna och Lilleman och min fina kusin Linnea var med och fotade oss på fältet ,Tack så hemskt mycket! så om en stund kommer det upp fin fina bilder på oss, så håll utkik! ;)
Senare ikväll kommer det också upp nytt schema för Hines träningsvecka. Blir b.l.a träning för Madde och Ninni mm.
/Mimmi 

*min ponny är finast i världen ♥*



Ut till stallet nu!



Hej, hoppas allt är bra med er! :D

Jag vaknade för en stund sen och ska strax åka ut till stallet.
Lilleman ska "busridas" idag på fältet helt kravlöst, så han är pigg och glad imorgon för då är det hoppträning!

Ska försöka klicka lite bilder idag med, om det inte blir tillsammans ´med mimmi och hine kommer nog bilder på lilleman iallafall :)

Ha det bäst så hörs vi lite senare, puss ♥

/hanna



Tidsoptimist yes!






10.55



Godmorgon! sitter just nu och äter frukost och ska snart byta om till ridkläder och åka ut till stallet. Vi ska typ kolla sommarhagarna och så i dag. Hine får inte ledigt denna sommaren som han fick förra, denna sommaren ska han tävla mycket och måste vara i form så han kommer bara få stå ute på natten några gånger. Han blir så trött om han får stå ute dygnet runt så nej han får stå inne ;)
Idag skulle jag igentligen hoppat en övning med hine men jag har ändrat mig, eftersom han gick i riduset igår så vill jag inte att han ska ridas där inne idag med så idag ska vi ut på fältet och träna på delar av några svårare program som mina mål är att rida snart. Mamma kommer också hänga med och kolla när jag rider så det ser bra ut nerifrån med. Som vanligt så skriver jag när jag kommer hem om hur han gick och så ;)
Ha en grym dag pussar från mig! 
/Mimmi



Sommar 2011



Bilder på mig och lilleman från sommaren 2011 när vi var på träningsläger på AW som förvrigt är världens bästa ridläger!!











/Hanna



My love <3






Hine - dagens ridpass



Idag blev det inte riktigt som planerat, Det ös regnade ute så jag skrittade bara fram ute i typ 20 min. Jag red i stora ridhuset. Jag red lika dant som om jag skulle rida på fältet. Inget arbete utan bara att han skulle bjuda på frammåt. Han var som jag sa liiiite konstig eftersom det blåste och så, så han var inte riktigt som vanligt, stissig, rädd för allt och ja inte som vanligt..
Iallafall så mjukade jag upp på fyrkanten med stora volter och serpentiner, galoppen på fyrkanten och bara bjuda på frammåt. Jag red i ca 1 timme och han skötte sig helt okej.
/Mimmi

love my boy 



Lilleman- Dagens ridpass



Intervalltränade ju som sagt i skogen idag.
Började med att skritta fram ca 15 min och jobbade sedan honom ca 15 min till i trav och gallopp därefter skrittpausade vi en stund och började sedan intervallträna.
Gallopperade ca 3 min, skrittade 2 min, galloperade 3 osv i ca 30 min
Galloperade i ett ganska högt tempo för att han skulle få upp flåset samt så fick han gå med näsan lite högre just för att han skulle kunna sträcka ut ordentligt och galloppera på.
Han var rejält trött efteråt men väldigt nöjd!

finafina häst♥

/Hanna



To the stable



Nu åker jag till min fina ponny uppdaterar hur han gick idag ikväll puss på er;)
/Mimmi




godmorgon everybody



godmorgon finisar, Nu sitter jag och äter frukost, älskar lördagar!
Hine ska ridas uppe på fältet idag som jag berättade igår, inget arbete utan bara bjudningen. Han brukar tycka det är skönt, men vet inte riktigt hur han kommer bete sig idag för det blåser ganska mycket idag och han blir helt konstig då så vi får se vad som händer hehe ;)
Ha en bra dag så länge, vi hörs puss 
/Mimmi



Uteritt



Hej, hoppas allt är bra med er!

Jag ska alldeles strax åka ut till stallet med papps och hämta lilleman så ska vi köra hem honom till skogen där vi bor och intervallträna.

Ska försöka klicka lite bilder som kommer upp lite senare isåfall.

Vi hörs under dagen, puss♥

/hanna



Med det här säger jag godnatt.



Winners never quit,
and quitters never win.




Min andra halva ♥
























Jag älskar dej.

/Hanna



stressigt



Hej godingar, hoppas ni haft en bra dag! :D

Jag har stressat sönder idag, därav den dåliga uppdateringen!

Gick ju somsagt i skolan till halv fyra och åkte sen direkt ut till stallet och fixade allt hos lilleman och myste en stund med honom innan jag jobbade halv 6 till halv 9, lite halvstressig dag sådär!

Nu är jag hemma iallafall och sitter just nu och äter massa onyttigt, är det fredag så är det ;)

I helgen lovar vi bättre uppdatering! ska blandannat fota lite på söndag när vi rider, så håll utkik ;)

/Hanna




Trött!



Ligger och kollar på let'a dance finalen och är verkligen sjukt trött, äter lite godis också hehe, tycker faktiskt jag är värd det efter att cyklat 1,5 mil idag ;)
/Mimmi




home from the stable



Hej alla fina, Hine skrittades idag i 1 timme, först på asfalten sedan upp en runda i skogen sen asfalten igen. Det regnade så vi var lite blöta när vi kom tillbaka hehe, Men det ända jag krävde av honom var att han skulle skritta på och sträcka ut. I början ville han inte riktigt, men jag gav mig inte så tillslut gav han sig och lyssnade på mig ;)
För övrigt skötte han sig bra den lilla svarta eller som min tränare kallar honom turbo hehe ;)

Imorgon ska Hine Ridas på fältet, han ska inte  gå i form eller något utan bara ha bjudningen och trava, galoppera på, han brukar tycka det är skönt att få gå nästan som han vill.

Jag vet attt uppdateringen varit kass under dagen men jag stack och fikade med fina vänner efter skolan och sen direkt ut till Hine och kom hem för typ en kvart sen så jag har med andra ord inte kunnat eller hunnit, sorry!
Hanna och jag ska fota oss tillsammans när vi rider i helgen så under helgen kommer det ut snygga bilder! ;)

/Mimmi



Godmorgon!



Jag sitter just nu och äter frukost, har sovmorgon till halv 11 på fredagar, så jäkla skönt!

Lilleman vilar idag då jag slutar skolan halv 4 och börjar jobba halv 6 så hinner inte rida alls, men kommer självklart mysa lite extra med honom i stället ♥

Ha det jättebra så hörs vi under dagen, puss!



/Hanna



Fredag 1 Juni



Hej på er alla! Idag kommer bli en bra dag det känner jag på mig! FÖR DET ÄR FREDAG! Vår första lektion är so, och vi måste göra klart vårt so arbete idag för det är sista dagen... men vi ligger rätt bra till ;)
Efter skolan skulle vi igentligen badat med några iklassen och så men det är för kallt så jag och några vänner drar ner och fikar istället.
Hine ska skrittas på asfalten idag :( tycker det är ganska tråkigt faktiskt för jag vill rida honom mera än så, men en gång i vecka måste han få ut och bara "lulla" eftersom han tränar och tävlar mycket. Jag tycker det är bra att skritta på asfalten för det stärker lederna och så, så jag gör alltid det en gång i veckan och ibland efter jag har tränat brukar jag skritta av på asfalten med.
Ha det så bra så länge, vi hörs puss <3
/Mimmi