Lite tips när man rider unghäst.



-När du rider unghäst ska du tänka på att ha tålamod.För om du exempel ska göra en skänkelvikning och hästen bara vill dra eller något annat ska du inte bli arg eller något sånt då blir hästen bara ofokuserad eller något sånt.Så om hästen gör fel, blir inte arg utan det är bara och göra om det tills du känner att det fungera.
-Det är väldigt viktigt att du varigera träningen när du rider för annas kan hästen tröttna på ridningen.Utan man kan vara lite i skogen.Om man vill rida lite dressyr i skogen kan man exempel göra lite skänkelvikningar eller flyttnigar längs vägkanten.
-Låt hästen har roligt när man arbetar.Jobba inte bara på det hästen har svårt med.Jag brukar arbeta det han har lite lättare för och sen efter en stund jobbar jag med det han har lite svårare för och byte sen igen.
 
Mitt ridpass idag:Idag red jag på morgonen.Aragorn fick stå inne inatt för han var så trött igår.Men imorse så var han pigg.Arbetade Aragorn i ridhuset vi jobbade på kort galopp och lösgörande.Han har lite svårt att hålla den korta galoppen men han har blivit mycket duktig på det.Var mycket på volt och arbetade på en stor åtta i trav.
/Linnéa


  / Namn

  / Mail-adress

  / Blogg

Kommentar;




Spara uppgifter!